Stof en krassen van originelen verwijderen met DIGITAL ICE Technology

De scanner en de bijgeleverde software (EPSON Scan) beschikken over de functies DIGITAL ICE Technology en DIGITAL ICE Lite Technology, waarmee hardnekkig stof en krassen kunnen worden verwijderd uit kleurenfoto's, films en dia's.
Origineel
DIGITAL ICE Technology toegepast
DIGITAL ICE Technology kan stof verwijderen waar de functie Dust Removal (Stof verwijderen) tekortschiet. Scannen met DIGITAL ICE Technology duurt echter wel langer, omdat de computer zwaarder wordt belast. Voordat u Dust Removal (Stof verwijderen) gaat gebruiken, kunt u beter eerst de functie Dust Removal (Stof verwijderen) proberen. Zie Stof van een afbeelding verwijderen met de functie Stof verwijderen voor meer informatie hierover.
Opmerking:
Dust Removal (Stof verwijderen) en DIGITAL ICE Technology kunnen niet tegelijk worden gebruikt.
Gebruik DIGITAL ICE Technology niet bij het scannen van foto's, film of dia's waarop geen stof of krassen zichtbaar zijn, omdat dit tot vervormde of wazige scans kan leiden.
DIGITAL ICE Technology is niet beschikbaar wanneer u film scant met de filmgeleider.
Afbeeldingen die met DIGITAL ICE Technology zijn gescand, kunnen er iets zachter uitzien dan het origineel.
DIGITAL ICE Lite Technology is alleen voor het scannen van film en dia's.
Controleer, voordat u DIGITAL ICE Technology toepast, of uw systeem aan de vereisten voldoet. U vindt deze in Specificaties DIGITAL ICE Technology.

Specificaties DIGITAL ICE Technology

U kunt DIGITAL ICE Technology alleen gebruiken als het systeemgeheugen en de beschikbare ruimte op de vaste schijf voldoen aan de vereisten in onderstaande tabel. Voor de verwerking en opslag van gescande afbeeldingen met de vermelde formaten en resoluties heeft DIGITAL ICE Technology extra capaciteit nodig.
Type origineel
Resolutie *
Schijfruimte
Systeemgeheugen
4 × 6 inch (10,2 × 15,2 cm), foto
600 dpi
157 MB
185 MB
4800 dpi
626 MB
370 MB
A4-formaat, foto
600 dpi
631 MB
255 MB
4800 dpi
2524 MB
510 MB
35mm-film of -dia
150 dpi
1 MB
8 MB
300 dpi
1 MB
15 MB
600 dpi
4 MB
30 MB
1200 dpi
16 MB
59 MB
2400 dpi
63 MB
117 MB
3600 dpi
142 MB
175 MB
12800 dpi
251 MB
233 MB
Mediumformaat film (6 × 20 cm)
150 dpi
4 MB
34 MB
300 dpi
8 MB
70 MB
600 dpi
29 MB
139 MB
1200 dpi
116 MB
277 MB
2400 dpi
464 MB
553 MB
3600 dpi
1042 MB
830 MB
12800 dpi
1853 MB
1106 MB
4 × 5-inch film
150 dpi
4 MB
36 MB
300 dpi
13 MB
72 MB
600 dpi
51 MB
144 MB
1200 dpi
202 MB
287 MB
2400 dpi
805 MB
573 MB
3600 dpi
1811 MB
859 MB
12800 dpi
3219 MB
1145 MB
*  Dit is de werkelijke scanresolutie die door DIGITAL ICE Technology wordt toegepast. Deze waarde ligt hoger dan de scanresolutie die u in Epson Scan opgeeft. Het zijn dus deze hogere waarden, waaraan het systeem moet kunnen voldoen.
U kunt DIGITAL ICE Technology op de volgende typen film of dia's toepassen.
Origineel
Dust Removal (Stof verwijderen)
DIGITAL ICE Technology
DIGITAL ICE Lite Technology
Foto (reflecterend)
Nee
Ja
Nee
Kleurennegatieven
Ja
Ja
Ja
Kleurenpositieven of dia's
Ja
Ja *
Ja
Zwart-witnegatieven
Ja
Nee **
Nee
Zwart-witpositieven of dia's
Ja
Nee
Nee
*  Kodachrome-films worden niet ondersteund.
** Alleen zwart-witnegatieven op basis van chromogeen worden ondersteund.
Opmerking:
Bij onvoldoende systeemcapaciteit kan het scannen langer duren en kan het erg lang duren voordat de software reageert nadat u op Cancel (Annuleren) hebt geklikt.
Als de originelen niet helemaal recht op de glasplaat liggen, heeft DIGITAL ICE Technology nog meer systeemgeheugen nodig om de afbeeldingen goed te verwerken. Leg uw originelen daarom altijd goed recht op de glasplaat.
Raadpleeg een van onderstaande paragrafen voor meer informatie over DIGITAL ICE Technology.
Full Auto Mode (Volautomatische modus): Deze functie is niet beschikbaar in Full Auto Mode (Volautomatische modus). Gebruik de scanmodi Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Office Mode (Kantoormodus): Deze functie is niet beschikbaar in Office Mode (Kantoormodus). Gebruik de scanmodi Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.

DIGITAL ICE Technology in de Home Mode (Thuismodus) gebruiken

Leg uw originele foto, film of dia op de glasplaat. Voor instructies:
Film of dia's: Film of dia's plaatsen
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
In het venster Home Mode (Thuismodus) selecteert u Document Type (Documenttype), Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in Home Mode (Thuismodus) voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Schakel het selectievakje DIGITAL ICE Technology in.
Opmerking:
De resultaten van DIGITAL ICE Technology zijn niet zichtbaar in het venster Preview (Voorbeeldscan). U ziet het resultaat pas in de uiteindelijke scan.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Klik op de knop Scan (Scannen) om de afbeelding te scannen en tegelijk kleine stofjes en krassen uit de afbeelding(en) te verwijderen.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor meer informatie hierover.

DIGITAL ICE Technology in de Professional Mode (Professionele Modus) gebruiken

Leg uw originele foto, film of dia op de glasplaat. Voor instructies:
Film of dia's: Film of dia's plaatsen
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
In het venster Professional Mode (Professionele Modus) geeft u de gewenste instellingen op voor Document Type (Documenttype), Auto Exposure Type (Automatische belichting) (voor het scannen van documenten of foto’s), Film Type (Filmtype) (voor het scannen van film of dia’s), Image Type (Beeldtype), Resolution (Resolutie) en Document Size (Documentformaat). Zie Scannen in Professional Mode (Professionele Modus) voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Scroll omlaag naar de sectie Adjustments (Aanpassingen) en schakel het selectievakje DIGITAL ICE Technology in.
Als u het corrigerend effect van DIGITAL ICE Technology wilt verhogen of verlagen, klikt u op + (Windows) of (Mac OS X) naast de optie en selecteert u DIGITAL ICE Lite Technology - Speed (DIGITAL ICE Lite Technology - Snelheid) als gewenste Mode (Modus).
Opmerking:
De resultaten van DIGITAL ICE Technology zijn niet zichtbaar in het venster Preview (Voorbeeldscan). U ziet het resultaat pas in de uiteindelijke scan.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Klik op de knop Scan (Scannen) om de afbeelding te scannen en tegelijk kleine stofjes en krassen uit de afbeelding(en) te verwijderen.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor meer informatie hierover.