Scanproblemen

Het statuslampje knippert

Het scannerlampje bevindt zich boven de  Startknop en het deksellampje bevindt zich boven op het scannerdeksel.
Lampje
Kleur
Status
Betekenis
Scannerlampje
Groen
Aan
Gereed om te scannen.
 Knippert
Bezig met initialiseren of scannen.
Rood
 Knippert
Er is een fout opgetreden.
Controleer of de scanner correct op de computer is aangesloten. Zie de gedrukte handleiding voor meer informatie over het aansluiten van de scanner op de computer.
Controleer of de software van de scanner volledig is geïnstalleerd. Zie de gedrukte handleiding voor meer informatie over het installeren van de scansoftware.
Zorg dat de transportvergrendeling van de scanner en/of de transparanteneenheid niet vergrendeld is. Schuif de transportvergrendeling open als deze vergrendeld is.
Schakel de scanner uit met de aan/uit-knop en schakel de scanner vervolgens weer in. Indien het statuslampje nog steeds knippert (rood), is er mogelijk een defect aan de scanner of moet de lichtbron ervan worden vervangen. Zie Contact opnemen met Epson Support voor meer informatie hierover.
Uit
De scanner is uitgeschakeld.
Deksellampje
Blauw
Aan
Bezig met scannen van transparanten (zoals film of dia's).
Uit
Bezig met scannen van reflecterende documenten (zoals documenten of foto's).

De scanner gaat niet aan

Controleer of de lichtnetadapter van de scanner goed is aangesloten op een normaal functionerend stopcontact.
Controleer of het stopcontact wel werkt. U kunt dit eventueel testen door de stekker van een ander apparaat in het stopcontact te steken en dat apparaat aan te zetten.

De scanner wordt uitgeschakeld

Zorg dat de Power Off Timer (Uitschakeltimer) is ingesteld. Raadpleeg Uitschakeltimer instellen voor meer informatie.

U kunt Epson Scan niet starten

Wacht tot het groene statuslampje stopt met knipperen; dat betekent dat de scanner gereed is om te scannen.
Controleer of de scanner is ingeschakeld.
Zet computer en scanner uit en controleer vervolgens of de kabel tussen beide apparaten goed is aangesloten.
Gebruik de USB-kabel die bij de scanner werd geleverd of een kabel zoals opgegeven in USB-interface.
Probeer de scanner rechtstreeks aan te sluiten op de USB-poort van de computer of via slechts één USB-hub. De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt wanneer deze op de computer is aangesloten via meer dan één USB-hub.
Controleer of uw computer USB ondersteunt.
Controleer, als u gebruik maakt van een TWAIN-programma zoals Adobe Photoshop Elements, of de correcte scanner is geselecteerd onder Scanner of Bron.
Indien u een upgrade hebt geïnstalleerd voor het besturingssysteem van uw computer, moet Epson Scan opnieuw worden geïnstalleerd. Verwijder Epson Scan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen en installeer Epson Scan vervolgens opnieuw zoals beschreven in de gedrukte handleiding.
Alleen voor Windows:
Controleer of onder Imaging-apparaten in het venster Device Manager (Apparaatbeheer) de naam van de scanner zonder vraagteken (?) of uitroepteken (!) wordt weergegeven. Indien naast de naam van de scanner een van deze tekens wordt weergegeven, of de scanner als Unknown (Onbekend) wordt weergegeven, verwijder Epson Scan dan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen en installeer Epson Scan opnieuw zoals beschreven in de gedrukte handleiding.

Het juiste programma wordt niet gestart na een druk op een knop op de scanner

Controleer of Epson Scan correct is geïnstalleerd.
Windows Vista en XP: klik op het tabblad Events (Gebeurtenissen) in het venster Properties (Eigenschappen) van de scanner en controleer of Take no action (Niets doen) niet is geselecteerd. Controleer ook of de gewenste knop is geselecteerd in de keuzelijst Select an event (Selecteer een gebeurtenis) en of Start this program (Dit programma uitvoeren) is geselecteerd.
Mac OS X 10.5.8: Startknop wordt niet ondersteund. Zie Het pictogram EPSON Scan gebruiken voor instructies om met EPSON Scan te beginnen.