De scansoftware verwijderen

Sommige problemen kunnen worden opgelost door de scansoftware te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
In Windows 7 en Vista moet u zich aanmelden als beheerder (gebruiker met beheerdersaccount).
In Windows XP moet u zijn ingelogd als Computer Administrator (Systeembeheerder).
Schakel de scanner uit.
Trek de interfacekabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Vista: klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Windows XP: Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7 en Vista: klik onder Programs (Programma’s) op Uninstall a program (Een programma verwijderen).
Windows XP: dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Selecteer de software die u wilt verwijderen (zoals Epson Scan, uw scanner's handleiding, etc.).
Ga op een van de volgende manieren te werk.
Windows 7: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen).
Windows Vista: Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen), klik vervolgens op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Windows XP: Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Klik op Yes (Ja) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm.
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd uw computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan I want to restart my computer now (Ik wil nu herstarten) en klik op Finish (Voltooien).

Mac OS X

Opmerking:
Wanneer u toepassingen wilt verwijderen, moet u als Computer Administrator (Systeembeheerder) zijn aangemeld. Met een Limited (beperkte) account kunt u geen programma's verwijderen.
Op http://www.epson.com kunt u een verwijderingsprogramma voor het stuurprogramma downloaden. Selecteer de ondersteuning van uw lokale Epson-website.
Dubbelklik op de map Applications (Toepassingen) op de vaste schijf van Mac OS X, selecteer de toepassing die u wilt verwijderen en sleep deze vervolgens naar het pictogram van de Trash (Prullenmand).