EPSON Status Monitor 3 gebruiken

Met het programma EPSON Status Monitor 3 kunt u de status van de printer controleren en krijgt u waarschuwingen wanneer printerfouten optreden. Het programma biedt bovendien hulp voor het oplossen van problemen, indien nodig.
EPSON Status Monitor 3 is onder de volgende omstandigheden beschikbaar:
De printer rechtstreeks is aangesloten op de hostcomputer via de parallelle poort [LPT1] of de USB-poort.
uw systeem is geconfigureerd voor ondersteuning van bidirectionele communicatie.
EPSON Status Monitor 3 wordt geïnstalleerd als de printer rechtstreeks is aangesloten en u de printerdriver installeert volgens de aanwijzingen in de Installatiehandleiding. Als de printer wordt gedeeld, moet u EPSON Status Monitor 3 zodanig instellen dat de gedeelde printer kan worden gecontroleerd op de afdrukserver en op clientcomputers. Zie EPSON Status Monitor 3 instellen en De printer instellen in een netwerk.
Let op:
Hoewel u kunt afdrukken op een printer die direct is verbonden met een externe computer via de functie Extern bureaublad* van Windows 7, Vista of XP, is het mogelijk dat een communicatiefout optreedt.
* Functie Externe computer: Functie waarmee de gebruiker vanaf een verplaatsbare computer op een externe locatie toegang heeft tot toepassingen en bestanden in een computer die verbonden is met het bedrijfsnetwerk.
Opmerking:
Als u een computer gebruikt waarop Windows 7, Vista of XP x64 Edition wordt uitgevoerd en waarop meerdere gebruikers zich hebben aangemeld, kan er een foutmelding worden weergegeven als de printers door meerdere gebruikers tegelijkertijd worden gecontroleerd.

EPSON Status Monitor 3 instellen

Volg de onderstaande stappen om EPSON Status Monitor 3 in te stellen.
Open het tabblad Utility (Hulpprogramma) zoals beschreven in De printerdriver gebruiken.
Klik op de knop Monitoring Preferences (Controlevoorkeuren). Het dialoogvenster Monitoring Preferences (Controlevoorkeuren) verschijnt.
De volgende instellingen zijn beschikbaar:
Select Notification (Melding selecteren)
Deze optie geeft aan of het selectievakje voor het onderdeel met een fout is ingeschakeld of uitgeschakeld.
Schakel het selectievakje in als u de geselecteerde foutmelding wilt weergeven.
Select Shortcut Icon (Pictogram voor snelkoppeling selecteren)
Het geselecteerde pictogram wordt weergegeven op de taakbalk. Het voorbeeld van de instelling wordt weergegeven in het rechtervenster. Door op het pictogram voor de snelkoppeling te klikken, kunt u het dialoogvenster Monitoring Preferences (Controlevoorkeuren) gemakkelijk openen.
Receive error notification for shared printers (Foutmelding ontvangen voor gedeelde printers)
Wanneer u dit selectievakje inschakelt, ontvangt u foutmeldingen voor een gedeelde printer.
Allow monitoring of shared printers (Controle van gedeelde printers toestaan)
Wanneer u dit selectievakje inschakelt, kan een gedeelde printer worden bewaakt door andere pc's.
Opmerking:
U moet zich als beheerder (gebruiker met beheerdersrechten) aanmelden bij Windows.
Opmerking:
Klik op de knop Default (Standaard) als u de standaardinstellingen van alle onderdelen wilt herstellen.

EPSON Status Monitor 3 openen

U kunt EPSON Status Monitor 3 op de volgende manieren openen:
Dubbelklik op het printerpictogram op de taakbalk. Voor het toevoegen van een snelkoppelingspictogram aan de taakbalk gaat u naar het tabblad Utility (Hulpprogramma) en volgt u de instructies.
Open het tabblad Utility (Hulpprogramma) en klik op het pictogram EPSON Status Monitor 3. Zie De printerdriver gebruiken voor informatie over het openen van het tabblad Utility.
Wanneer u EPSON Status Monitor 3 opent op de hiervoor beschreven manier, verschijnt het volgende venster met de printerstatus.
In dit venster kunt u de status van de printer controleren.
Opmerking:
Soms kan tijdens het afdrukken de printerstatus niet worden opgevraagd. Als dat het geval is, klikt u in het tabblad Utility (Hulpprogramma) op EPSON Status Monitor 3 en gebruikt u de printer waarvan het statusvenster is geopend.

EPSON Status Monitor 3 installeren

Volg de onderstaande stappen om EPSON Status Monitor 3 te installeren.
Zorg ervoor dat de printer is uitgeschakeld en dat Windows op uw computer wordt uitgevoerd.
Plaats de cd-rom met de printersoftware in het cd-romstation.
Opmerking:
Selecteer uw land in het venster voor de taalselectie, indien dit venster verschijnt.
Als het scherm van het EPSON Installation Program (EPSON-installatieprogramma) niet automatisch wordt weergegeven, dubbelklikt u op het pictogram Deze computer en klikt u met de rechtermuisknop op het cd-rompictogram. Klik vervolgens op Openen in het menu dat wordt weergegeven en dubbelklik op Epsetup.exe.
Klik op Continue (Doorgaan). Het scherm met de gebruiksrechtovereenkomst voor de software wordt nu weergegeven. Lees de overeenkomst en klik op Agree (Akkoord).
Klik op Custom Install (Aangepaste installatie).
Klik op de knop EPSON Status Monitor 3.
Controleer of uw printerpictogram is geselecteerd in het dialoogvenster dat wordt weergegeven en klik op OK. Volg daarna de instructies op het scherm.
Klik op OK wanneer de installatie is voltooid.