Problemen met de scankwaliteit

De gescande afbeelding bestaat uit niet meer dan een paar punten

Voor scannen met de instelling Black & White (Zwart-wit), verandert u de Threshold (Drempelwaarde). Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.

Er verschijnt altijd een lijn of een stippellijn op de afbeelding

Mogelijk moet de glasplaat aan de binnenkant van de scanner worden gereinigd. Reinig de glasplaat aan de binnenkant van de scanner. Zie De binnenkant van de scanner reinigen.
Als het probleem zich blijft voordoen, zitten er mogelijk krassen op de glasplaat aan de binnenkant van de scanner. Neem contact op met uw leverancier voor advies. Zie Uw leverancier.
Controleer of de plastic kaart die u aan het scannen bent geen glanzend oppervlak heeft. Bij het scannen van een plastic kaart met een glanzend oppervlak kan een streep verschijnen.

Rechte lijnen worden in de afbeelding scheef weergegeven

Controleer of het document volledig recht in de invoerlade ligt.

De afbeelding is vervormd of wazig

Controleer of het document geen kreukels of vouwen bevat.
Zorg ervoor dat u het document of de scanner tijdens het scanproces niet beweegt.
Zorg ervoor dat de scanner op een vlakke en stabiele ondergrond staat.
Schakel het selectievakje Unsharp Mask (Verscherpen) in. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.

De kleuren aan de randen van de afbeelding zijn vlekkerig of vervormd

Als uw document erg dik is of gekruld aan de randen, moet u de randen met papier bedekken om externe lichtinval te voorkomen.

De gescande afbeelding is te donker

Controleer de instelling voor Brightness (Helderheid). Zie de Help van Epson Scan voor meer informatie.
Controleer de helderheids- en contrastinstellingen van uw beeldscherm.

In de gescande afbeelding zijn ribbelpatronen te zien

Een moiré is een arceringpatroon dat zichtbaar kan worden bij het scannen van drukwerk. Dit ontstaat doordat de scanner een iets ander raster gebruikt dan het halftoonraster van het drukwerk.
Origineel
Descreening (Ontrasteren) toegepast
Schakel het selectievakje Descreening (Ontrasteren) in. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Verlaag de instelling voor resolutie. Zie Resolution (Resolutie) voor Scannen selecteren voor instructies.

Tekst wordt niet goed herkend bij het gebruik van OCR

Controleer of het document volledig recht in de invoerlade ligt.
Schakel het selectievakje Text Enhancement (Tekst verbeteren) in.
Pas de Threshold (Drempelwaarde) aan. Selecteer Black & White (Zwart-wit) als instelling voor Image Type (Beeldtype). Pas vervolgens de instelling Threshold (Drempelwaarde) aan. Zie Gescande documenten omzetten in tekstgegevens voor instructies.
Kijk in de handleiding van uw OCR-software of er instellingen zijn die u softwarematig kunt bijregelen.

De kleuren verschillen van het origineel

Controleer of het Image Type (Beeldtype) correct is. Zie Documenten scannen voor instructies.
Zorg ervoor dat Embed ICC Profile (ICC-profiel insluiten) is ingeschakeld. In het venster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) selecteert u JPEG of TIFF als instelling voor Type. Klik op Options (Opties), en schakel vervolgens het selectievakje Embed ICC Profile (ICC-profiel insluiten) in. Voor meer informatie over het venster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand), zie File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) selecteren .
Afgedrukte kleuren komen nooit volledig overeen met de kleuren op uw monitor aangezien printers en monitors werken met verschillende kleursystemen: monitors gebruiken RGB (rood, groen en blauw) terwijl printers meestal CMYK gebruiken (cyaan, magenta, geel en zwart).

In de gescande afbeelding zijn blanco pagina’s te zien

Selecteer Skip Blank Pages (Blanco pagina's overslaan) in het venster Configuration (Configuratie).
Zie Epson Scan Help voor meer informatie.

De randen van het origineel worden niet gescand

Als de randen van het origineel niet correct gescand worden, stelt u de Size (Grootte) in op Auto (Automatisch) of Auto (Card/Business Card) (Automatisch (Kaart/Naamkaart)), klikt u op de knop Configuration (Configuratie) en past u het gebied voor formaataanpassing aan in Crop Margins for Size “Auto” (Marges instellen voor "Automatisch").