Diverse afdrukproblemen

Onjuiste of verminkte tekens
Onjuiste marges
Afdruk is enigszins scheef
Omgekeerd beeld
Er worden blanco pagina’s afgedrukt
De afdrukzijde bevat vlekken of vegen
Het afdrukken verloopt te langzaam

Onjuiste of verminkte tekens
  • Verwijder alle onderbroken taken uit de Spool Manager (Windows Me en 98 SE).
    Zie Afdrukken annuleren

• Zet de printer en de computer uit. Controleer of de interfacekabel van de printer goed is aangesloten.

Onjuiste marges
  • Controleer de instellingen van de marges in uw toepassing. Zorg ervoor dat de marges binnen het afdrukgebied van de pagina vallen.
    Zie Afdrukgebied

• Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
    Voor Windows controleert u het venster Hoofdgroep.
    Voor Mac OS X controleert u het dialoogvenster Pagina-instelling.
    Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.

Afdruk is enigszins scheef
  • Als Snel en zuinig wordt geselecteerd bij Papier & Kwaliteitopties op het tabblad Geavanceerd van de printerdriver (voor Windows) of in Afdrukkwaliteit hetgeen beschikbaar is wanneer u de Geavanceerde modus selecteert bij Printerinstellingen (voor Mac OS X), wijzigt u deze instelling in Zuinig.
    (Snel en zuinig is alleen beschikbaar wanneer de papiersoort gewoon papier is.)

• Controleer of het papier correct in de papiertoevoer is geplaatst.
    Zie Papier laden

Omgekeerd beeld
  • Voor Windows schakelt u het selectievakje Spiegel afbeelding uit in het venster Paginalay-out van de printerdriver, of schakelt u de instelling "Spiegel afbeelding" in uw toepassing uit.
    Voor Mac OS X schakelt u het selectievakje Spiegel afbeelding uit in Printerinstellingen in het dialoogvenster Druk af van de printerdriver, of schakelt u de instelling "Spiegel afbeelding" in uw toepassing uit.
    Zie de online-Help van de printerdriver of van de toepassing voor instructies.

Er worden blanco pagina’s afgedrukt
  • Zorg ervoor dat de instellingen in de printerdriver geschikt zijn voor het papierformaat dat u gebruikt.
    Voor Windows controleert u het venster Hoofdgroep.
    Voor Mac OS X controleert u het dialoogvenster Pagina-instelling.
    Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.

• Controleer de instelling Lege pagina overslaan door te klikken op de knop Snelheid & Voortgang op het tabblad Hulpprogramma's van de printerdriver. Als deze optie is geselecteerd, komen er geen lege pagina's uit de printer (alleen voor Windows).

Voer na het uitproberen van een of meer van deze oplossingen een printercontrole uit om het resultaat te controleren.
Zie Een printercontrole uitvoeren

De afdrukzijde bevat vlekken of vegen
  • Strijk het papier glad of buig het een beetje om in de tegenovergestelde richting als het is omgekruld in de richting van de afdrukzijde.

• Schakel het selectievakje Hoge snelheid uit in de printerdriver.
    Voor Windows controleert u het tabblad Geavanceerd.
    Voor Mac OS X controleert u het dialoogvenster Printerinstellingen via het dialoogvenster Druk af.
    Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, kan er inkt in de printer zijn gelekt. Maak in dat geval de binnenzijde van de printer schoon met een zachte, schone doek.
    Zie De printer reinigen

Het afdrukken verloopt te langzaam
  • Zorg ervoor dat de papiersoort die is geselecteerd in de printerdriver overeenkomt met het type papier dat zich in de papiertoevoer van de printer bevindt.
    Zie De juiste papiersoort selecteren

• Voor Windows schakelt u alle aangepaste instellingen uit en selecteert u Tekst als Kwaliteitoptie in het venster Hoofdgroep in de printerdriver.
    Voor Mac OS X schakelt u alle aangepaste instellingen uit en selecteert u Automatisch als Modus en verplaatst u de schuifregelaar naar Snelheid in het dialoogvenster Printerinstellingen in de printerdriver. Dit dialoogvenster roept u op via het dialoogvenster Druk af. Zie de online-Help van de printerdriver voor meer informatie.
    Zie De printerdriver voor Windows openen.
    Zie De printerdriver voor Mac OS X openen

• Sluit alle toepassingen die niet echt nodig zijn.

• Het kan bij uitzondering voorkomen dat de papierinvoer even niet wordt ingevoerd of dat de cartridgehouder even stil blijft staan. Zo wordt de afdruksnelheid verminderd en wordt voorkomen dat het afdrukmechanisme warmloopt en beschadigd raakt. Als dit gebeurt, kunt u wel doorgaan met afdrukken, maar wij raden u aan om te stoppen en de printer dertig minuten te laten afkoelen met de stroom ingeschakeld. (Met de stroom uit is een goed herstel niet mogelijk.) Wanneer u opnieuw begint, wordt weer op normale snelheid afgedrukt.

Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte als u alle hiervoor beschreven oplossingen hebt geprobeerd zonder enig succes:
De afdruksnelheid verhogen (alleen Windows)