Skannattujen asiakirjojen muuntaminen muokattavaksi tekstiksi

Kaikki mallit
Voit skannata asiakirjan ja muuntaa sen sisältämän tekstin tekstinkäsittelyohjelmalla muokattavaan muotoon. Tätä kutsutaan optiseksi tekstintunnistukseksi (Optical Character Recognition, OCR). Optiseen tekstintunnistukseen skannauksen yhteydessä tarvitaan erityinen tekstintunnistusohjelma, kuten skannerin mukana toimitettu ABBYY FineReader.
Huomautus:
ABBYY FineReader Sprint Plus ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa.
Tekstintunnistusohjelmisto ei välttämättä tunnista seuraavia asiakirja- ja tekstityyppejä oikein.
käsin kirjoitetut tekstit
tekstit, jotka on kopioitu toisista kopioista
faksit
tekstit, joissa merkit ovat lähekkäin tai riviväli tiheä
taulukkomuotoiset tai alleviivatut tekstit
kursiivilla painetut tekstit ja tekstit, joiden fonttikoko on alle 8 pistettä.
Lisätietoja tekstin skannaamisesta ja muuntamisesta ABBYY FineReader -sovelluksen avulla on seuraavissa kohdissa.
Full Auto Mode (Full Auto -tila): Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Full Auto -tilassa
Professional Mode (Professional-tila): Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Professional-tilassa

Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Full Auto -tilassa

Mallit Photo PX700W/Photo TX700W
Aseta asiakirja lasitasolle tai automaattiseen arkinsyöttölaitteeseen. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Voit käynnistää ABBYY FineReader -ohjelman seuraavilla tavoilla.
Windows: Napsauta käynnistyspainiketta tai valitse Start (Käynnistä) > Programs (Ohjelmat) tai All Programs (Kaikki ohjelmat) > ABBYY FineReader 6.0 Sprint > ABBYY FineReader 6.0 Sprint.
Mac OS X: Valitse Applications (Ohjelmat) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus ja kaksoisnapsauta Launch FineReader 5 Sprint -kuvaketta.
ABBYY FineReader -ikkuna tulee näkyviin.
Napsauta sitten ikkunan yläosassa olevaa Scan&Read (Skannaa ja lue) -kuvaketta. Epson Scan käynnistyy viimeksi valitussa tilassa.
Huomautus Mac OS X -käyttäjille:
Jos Scan & Read (Skannaa ja lue) -kuvake ei ole näkyvissä, valitse Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Select Scanner (Valitse skanneri), valitse oma skannerisi ja valitse OK. Käynnistä sitten Epson Scan napsauttamalla Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Scan & Read (Skannaa ja lue).
Vaihda skannaustilaksi tarvittaessa Full Auto Mode (Full Auto -tila). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Napsauta Scan (Skannaa). Asiakirja skannataan, muunnetaan muokattavaksi tekstiksi ja avataan ABBYY FineReader -ikkunaan.
Muokkaa ja tallenna asiakirja ABBYY FineReader -ohjelman ohjeiden mukaisesti.

Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Office-tilassa

Mallit Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW ja Photo PX800FW/Photo TX800FW
Aseta asiakirja lasitasolle tai automaattiseen arkinsyöttölaitteeseen. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Voit käynnistää ABBYY FineReader -ohjelman seuraavilla tavoilla.
Windows: Napsauta käynnistyspainiketta tai valitse Start (Käynnistä) > Programs (Ohjelmat) tai All Programs (Kaikki ohjelmat) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Valitse Applications (Ohjelmat) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus ja kaksoisnapsauta Launch FineReader 5 Sprint -kuvaketta.
Napsauta sitten ikkunan yläosassa olevaa Scan&Read (Skannaa ja lue) -kuvaketta. Epson Scan käynnistyy viimeksi valitussa tilassa.
Huomautus Mac OS X -käyttäjille:
Jos Scan & Read (Skannaa ja lue) -kuvake ei ole näkyvissä, valitse Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Select Scanner (Valitse skanneri), valitse oma skannerisi ja valitse OK. Käynnistä sitten Epson Scan napsauttamalla Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Scan & Read (Skannaa ja lue).
Vaihda skannaustilaksi tarvittaessa Office Mode (Office-tilassa). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Valitse Image Type (Kuvatyyppi) -asetukseksi Color (Väri), Grayscale (Harmaasävy) tai Black&White (Mustavalkoinen).
Valitse jokin seuraavista asetuksista Document Source (Asiakirjalähde) -asetukseksi.
Auto Detect (Automaattinen tunnistus): laite tunnistaa automaattisesti, ladataanko asiakirja arkinsyöttölaitteesta vai käytetäänkö skannerin lasitasoa.
Document Table (Lasitaso): valitse tämä asetus, jos haluat skannata käyttäen lasitasoa.
Automaattinen arkinsyöttölaite: valitse tämä asetus, jos haluat skannata yksipuolisen asiakirjan tai kaksipuolisen asiakirjan yhden puolen automaattisen arkinsyöttölaitteen avulla.
Valitse Size (Koko) -asetukseksi alkuperäisen asiakirjan koko.
Valitse Resolution (Tarkkuus) -asetukseksi 300.
Esikatsele asiakirjaa valitsemalla Preview (Esikatselu). Preview (Esikatselu) -ikkuna tulee näkyviin, ja asiakirja näkyy ikkunassa. Katso ohjeet kohdasta Skannausalueen esikatselu ja säätö.
Säädä kuvan laatua tarvittaessa. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Napsauta Scan (Skannaa). Asiakirja skannataan, muunnetaan muokattavaksi tekstiksi ja avataan ABBYY FineReader -ikkunaan.
Huomautus:
Jos tekstin merkkejä ei tunnisteta oikein, voit parantaa tunnistusta valitsemalla Text Enhancement (Tekstintarkennustekniikka) -valintaruudun tai säätämällä Threshold (Kynnys) -asetusta. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Muokkaa ja tallenna asiakirja ABBYY FineReaderin Ohjetta noudattaen.

Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Home-tilassa

Kaikki mallit
Aseta asiakirja skannerin lasitasolle. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Voit käynnistää ABBYY FineReader -ohjelman seuraavilla tavoilla.
Windows: Napsauta käynnistyspainiketta tai valitse Start (Käynnistä) > Programs (Ohjelmat) tai All Programs (Kaikki ohjelmat) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Valitse Applications (Ohjelmat) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus ja kaksoisnapsauta Launch FineReader 5 Sprint -kuvaketta.
Napsauta sitten ikkunan yläosassa olevaa Scan&Read (Skannaa ja lue) -kuvaketta. Epson Scan käynnistyy viimeksi valitussa tilassa.
Huomautus Mac OS X -käyttäjille:
Jos Scan & Read (Skannaa ja lue) -kuvake ei ole näkyvissä, valitse Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Select Scanner (Valitse skanneri), valitse oma skannerisi ja valitse OK. Käynnistä sitten Epson Scan napsauttamalla Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Scan & Read (Skannaa ja lue).
Vaihda skannaustilaksi tarvittaessa Home Mode (Home-tila). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Valitse Document Type (Asiakirjatyyppi) -asetukseksi Magazine (Aikakauslehti), Newspaper (Sanomalehti) tai Text/Line Art (Teksti/viivapiirros).
Valitse Image Type (Kuvatyyppi) -asetukseksi Black & White (Mustavalkoinen) tai Color (Väri).
Valitse Destination (Kohde) -asetukseksi Printer (Tulostin) tai Other (Muu).
Huomautus:
Jos valitse Other (Muu), valitse Resolution (Tarkkuus) -asetukseksi 300.
Esikatsele asiakirjaa valitsemalla Preview (Esikatselu). Preview (Esikatselu) -ikkuna tulee näkyviin, ja asiakirja näkyy ikkunassa. Katso ohjeet kohdasta Skannausalueen esikatselu ja säätö.
Säädä kuvan laatua tarvittaessa. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Napsauta Scan (Skannaa). Asiakirja skannataan, muunnetaan muokattavaksi tekstiksi ja avataan ABBYY FineReader -ikkunaan.
Huomautus:
Jos tekstin merkkejä ei tunnisteta oikein, voit parantaa tunnistusta valitsemalla Text Enhancement (Tekstintarkennustekniikka) -valintaruudun tai säätämällä Threshold (Kynnys) -asetusta. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Muokkaa ja tallenna asiakirja ABBYY FineReaderin käyttöohjetta noudattaen.

Muuntaminen muokattavaksi tekstiksi Professional-tilassa

Kaikki mallit
Aseta asiakirja lasitasolle tai automaattiseen arkinsyöttölaitteeseen. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Voit käynnistää ABBYY FineReader -ohjelman seuraavilla tavoilla.
Windows: Napsauta käynnistyspainiketta tai valitse Start (Käynnistä) > Programs (Ohjelmat) tai All Programs (Kaikki ohjelmat) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Valitse Applications (Ohjelmat) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus ja kaksoisnapsauta Launch FineReader 5 Sprint -kuvaketta.
Napsauta sitten ikkunan yläosassa olevaa Scan&Read (Skannaa ja lue) -kuvaketta. Epson Scan käynnistyy viimeksi valitussa tilassa.
Huomautus Mac OS X -käyttäjille:
Jos Scan & Read (Skannaa ja lue) -kuvake ei ole näkyvissä, valitse Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Select Scanner (Valitse skanneri), valitse oma skannerisi ja valitse OK. Käynnistä sitten Epson Scan napsauttamalla Scan & Read (Skannaus ja luku) -valikosta Scan & Read (Skannaa ja lue).
Vaihda skannaustilaksi tarvittaessa Professional Mode (Professional-tila). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Valitse Document Type (Asiakirjan tyyppi) -asetukseksi Reflective (Valoa heijastava).
Valitse jokin seuraavista asetuksista Document Source (Asiakirjalähde) -asetukseksi.
Document Table (Lasitaso): valitse tämä asetus, jos haluat skannata käyttäen lasitasoa.
ADF (Automaattinen arkinsyöttölaite): valitse tämä asetus, jos haluat skannata automaattisen arkinsyöttölaitteen avulla.
Valitse Auto Exposure Type (Automaattivalotuksen tyyppi) -asetukseksi Document (Asiakirja).
Valitse Image Type (Kuvatyyppi) -asetukseksi Black & White (Mustavalkoinen) tai 24-bit Color (24-bittinen värikuva).
Valitse Resolution (Tarkkuus) -asetukseksi 300.
Esikatsele asiakirjaa valitsemalla Preview (Esikatselu). Preview (Esikatselu) -ikkuna tulee näkyviin, ja asiakirja näkyy ikkunassa. Katso ohjeet kohdasta Skannausalueen esikatselu ja säätö.
Säädä kuvan laatua tarvittaessa. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Napsauta Scan (Skannaa). Asiakirja skannataan, muunnetaan muokattavaksi tekstiksi ja avataan ABBYY FineReader -ikkunaan.
Huomautus:
Jos tekstin merkkejä ei tunnisteta oikein, voit parantaa tunnistamista säätämällä Threshold (Kynnys) -asetusta. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Muokkaa ja tallenna asiakirja ABBYY FineReaderin käyttöohjetta noudattaen.