Diverse problem med utskrifter

Felaktiga eller förvrängda tecken

Radera eventuella utskriftsjobb.
Se Avbryta utskrifter
Stäng av skrivaren och datorn. Kontrollera att skrivarens gränssnittskabel är ordentligt ansluten.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran

Felaktiga marginaler

Kontrollera marginalinställningarna i det program du använder. Marginalerna ska vara inom sidans utskriftsområde.
Klicka på fliken Bilaga överst till höger i fönstret Användarhandbok om du vill ha mer information om utskriftsområdet. Klicka sedan på Produktinformation och Tekniska specifikationer.
Inställningarna i skrivardrivrutinen måste passa den pappersstorlek du använder.
I Windows kontrollerar du fönstret Main (Huvudinställningar).
För Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat) i dialogrutan Print (Skriv ut).
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran

Utskriften lutar en aning

Om Fast Economy (Snabb Ekonomi) är valt i Quality (Kvalitet) i fönstret Main (Huvudinställningar) i skrivardrivrutinen (för Windows), eller i Print Quality (Utskriftskval.) i Print Settings (Utskriftsinställningar) (för Mac OS X), ändra det till Normal, Fine (Fin) eller Quality (Kvalitet).
Kontrollera att papperet fyllts på i papperskassetterna på rätt sätt.
Se Fylla på papper

Omvänd utskrift

I Windows ska du avmarkera kryssrutan Mirror Image (Spegelvänd bild) i fönstret More Options (Fler alternativ) i skrivardrivrutinen eller inaktivera inställningen Mirror Image (Spegelvänd bild) i programmet.
I Mac OS X ska du avmarkera kryssrutan Mirror Image (Spegelvänd bild) i Print Settings (Utskriftsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen eller inaktivera inställningen Mirror Image (Spegelvänd bild) i programmet.
Mer information finns i direkthjälpen för skrivardrivrutinen eller det program du använder.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran

Tomma sidor skrivs ut

Inställningarna i skrivardrivrutinen måste passa den pappersstorlek du använder.
I Windows kontrollerar du fönstret Main (Huvudinställningar).
För Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat) i dialogrutan Print (Skriv ut).
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
I Windows ska du kontrollera inställningen Skip Blank Page (Hoppa över tom sida) genom att klicka på knappen Extended Settings (Utökade inställningar) på skärmen Maintenance (Underhåll) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X 10.5 eller senare, välj On (På) i Skip Blank Page (Hoppa över tom sida). För att visa Skip Blank Page (Hoppa över tom sida), klicka igenom följande menyer: System Preference (Systeminställningar), Print & Fax (Skrivare och fax), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och sedan Driver (Drivrutin).
I Mac OS X 10.4, kontrollera inställningen Skip Blank Page (Hoppa över tom sida) i Extension Settings (Tilläggsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Om den är vald skrivs tomma sidor i din data inte ut.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran
Kör en funktionskontroll när du har prövat någon eller några av dessa åtgärder för att se vad du får för resultat.

Den utskrivna sidan är kladdig eller repig

Om papperet är böjt mot utskriftssidan plattar du till det eller böjer det en aning åt andra hållet.
För Windows, avmarkera kryssrutan High Speed (Hög hastighet) i fönstret More Options (Fler alternativ) i skrivardrivrutinen. Mer information finns i onlinehjälpen.
I Mac OS X 10.5 eller senare, välj Off (Av) i High Speed Printing (Höghastighetsutskrift). För at visa High Speed Printing (Höghastighetsutskrift), klicka igenom följande menyer: System Preferences (Systeminställningar), Print & Fax (Skrivare och fax), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och sedan Driver (Drivrutin).
I Mac OS X 10.4, välj bort inställningen High Speed Printing (Höghastighetsutskrift) i Extension Settings (Tilläggsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Gör flera kopior utan att placera ett dokument på dokumentbordet.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran

Utskriften är för långsam

Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp
I Windows, välj en lägre Quality (Kvalitet) i fönstret Main (Huvudinställningar) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X ska du välja en lägre Print Quality (Utskriftskval.) i dialogrutan Print Settings (Utskriftsinställningar) i skrivardrivrutinens dialogrutaPrint (Skriv ut).
Se Öppna skrivardrivrutinen för Windows
Se Öppna skrivardrivrutinen för Mac OS X
I Mac OS X 10.5 eller senare, välj On (På) i High Speed Printing (Höghastighetsutskrift). För at visa High Speed Printing (Höghastighetsutskrift), klicka igenom följande menyer: System Preference (Systeminställningar), Print & Fax (Skrivare och fax), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och sedan Driver (Drivrutin).
I Mac OS X 10.4, markera inställningen High Speed Printing (Höghastighetsutskrift) i Extension Settings (Tilläggsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Stäng alla program som inte behövs.
Om du skriver ut kontinuerligt under en längre tid kan utskriften ta mycket lång tid. Detta sker för att göra utskriften långsammare så att skrivarmekansimen inte blir överhettad och förstörs. Om det händer kan du fortsätta skriva ut, men vi rekommenderar att du slutar skriva ut och låter skrivaren vila i mer än 30 minuter med strömmen på. (Skrivaren återhämtar sig inte om strömmen är avslagen.) När du återupptar utskriften kommer skrivaren att skriva ut i normal hastighet.
Avinstallera skrivardrivrutinen och installera sedan om den.
Se Avinstallera skrivarprogramvaran
Om du försökt med alla åtgärder ovan och problemet kvarstår går du till följande avsnitt: