Avinstallera skrivarprogramvaran

Du kan behöva avinstallera och sedan återinstallera skrivarprogramvaran för at lösa vissa problem eller om du uppgraderar operativsystemet.

För Windows

Anmärkning:
För Windows 7, Vista, och Server 2008 behöver du ett administratörskonto och lösenord om du loggar in som standardanvändare.
För Windows XP och Server 2003 måste du logga in till ett Computer Administrator (Datoradministratör)-konto.
Stäng av produkten.
Koppla från produktens gränssnittskabel från datorn.
Gör ett av följande.
Windows 7, Vista och Server 2008: Kicka på Start och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Windows XP och Server 2003: Klicka på Start och välj Control Panel (Kontrollpanelen).
Gör ett av följande.
Windows 7, Vista och Server 2008: Klicka på Uninstall a program (Avinstallera ett program) i kategorin Programs (Program).
Windows XP: Dubbelklicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program).
Windows Server 2003: Klicka på ikonen Add or Remove Programs (Lägg till eller ta bort program).
Välj den programvara som du vill avinstallera som produktens drivrutiner och applikationen i den visade listan.
Gör ett av följande.
Windows 7 och Server 2008: Klicka på Uninstall/Change (Avinstallera/ändra) eller Uninstall (Avinstallera).
Windows Vista: Klicka på Uninstall/Change (Avinstallera/ändra) eller Uninstall (Avinstallera) och klicka på Continue (Fortsätt) i fönstret User Account Control (Kontroll av användarkonto).
Windows XP och Server 2003: Klicka på Change/Remove (Ändra/ta bort) eller Remove (Ta bort).
Anmärkning:
Om du väljer att avinstallera produktens skrivardrivrutin i steg 5, välj ikonen för din produkt och klicka på OK.
När bekräftelsefönstret visas, klicka på Yes (Ja) eller Next (Nästa).
Följ anvisningarna på skärmen.
I vissa fall kan ett meddelande visas där du ombeds starta om datorn. Om så är fallet, kontrollera att I want to restart my computer now (Jag vill starta om datorn nu) är markerat och klicka på Finish (Slutför).

För Mac OS X

Anmärkning:
För att avinstallera skrivarprogramvaran måste du hämta Uninstall Center.
Webbplatsen finns på:
http://www.epson.com
Välj sedan supportdelen på den lokal Epson-webbplatsen.
Om du ska avinstallera program måste du logga in med ett konto som Computer Administrator (Datoradministratör).
Du kan inte avinstallera program om du loggar in som en användare med kontostatusen Limited (Begränsad).
Beroende på program kan avinstallationsprogrammet vara åtskilt från installationsprogrammet.
Avsluta alla aktiva program.
Dubbelklicka på ikonen Uninstall Center i mappen Epson på din Mac OS X-hårddisk.
Markera kryssrutorna för den programvara som du vill avinstallera som produktens drivrutiner och applikationen i den visade listan.
Klicka på Uninstall (Avinstallera).
Följ anvisningarna på skärmen.
Om du inte hittar den programvara du vill avinstallera i fönstret Uninstall Center, dubbelklicka på mappen Applications (Program) på din Mac OS X-hårddisk, välj den applikation som du vill avinstallera och dra den sedan till ikonen Trash (Papperskorg).
Anmärkning:
Om du avinstallerar skrivardrivrutinen och namnet på din produkt finns kvar i fönstret Print & Fax (Skrivare och fax), markera produktens namn och klicka på knappen - remove (ta bort).