Installationsproblem

Det går inte att ansluta till/hitta routern/åtkomstpunkten

Är den trådlösa routern/åtkomstpunkten i anslutningsbart läge?
Använd datorn eller andra enheter för att kontrollera om det går att ansluta trådlöst till åtkomstpunkten.
Är skrivaren placerad för lång från åtkomstpunkten är finns det hinder mellan dem?
Flytta skrivaren närmare åtkomstpunkten eller avlägsna eventuella hinder.
Har åtkomstpunkten ställts in för att begränsa åtkomsten?
Om åtkomstbegränsningar har ställts in på åtkomstpunkten (den trådlösa routern etc.) måste skrivarens MAC-adress eller IP-adress registreras på åtkomstpunkten för att det ska gå att ansluta till den. Mer information om detta finns i användarhandboken för åtkomstpunkten.
Är SSID (nätverksnamnet) dolt enligt inställningarna i åtkomstpunkten?
Om åtkomstpunkten har funktionalitet för att dölja SSID (stealth etc.) som är aktiverad, anger du SSID via kontrollpanelen. Se Konfigurera ett Wi-Fi-nätverk för skrivare med kontrollpanelen.
Är lösenordet korrekt?
Lösenordet är skiftlägeskänsligt. Kontrollera att det angivna lösenordet är korrekt. Ett lösenord kan kallas för ”WEP key” (WEP-nyckel), ”WPA passphrase” (WPA-lösenord) ”Pre-Shared Key” (förhandsdelad nyckel) osv. enligt vilken åtkomstpunkt eller vilket säkerhetssystem som används.
Har datorn med trådlös nätverk-funktionalitet begränsad åtkomst till vissa trådlösa kanaler?
Vissa trådlösa kanaler kan vara belagda med begränsningar på datorer med trådlös nätverksfunktionalitet. Se användarhandboken för datorn eller det trådlösa nätverkskortet för att se vilka trådlösa kanaler som kan användas. Försäkra dig om att de trådlösa kanalerna som bekräftades ovan inkluderar kanaler som är inställda på åtkomstpunkten. Om inte, ändra de trådlösa kanalerna på åtkomstpunkten.
Är nätverksadaptern kompatibel med skrivarens standarder?
Det finns olika standarder som 802.11/a, 802.11/b och 802.11/g för Wi-Fi-enheter och elektromagnetiska vågor med olika frekvens används också.
Innehåller SSID (nätverksnamnet) andra tecken än ASCII-tecken?
Kontrollera om SSID (nätverksnamnet) innehåller andra tecken än ASCII-tecken. Skrivaren kan bara visa ASCII-tecken.
Visas meddelandet ”The combination of IP address and subnet mask is invalid.” (Kombinationen av IP-adress och nätmask är ogiltig)?
Lösning 1: Om bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten) använder en DHCP-funktion ska du ställa in skrivarens IP-adress på Auto. Se Göra allmänna nätverksinställningar med LCD-panel.
Lösning 2: Om du vill ställa in skrivarens IP-adress med Manual (Manuell), ska du ställa in IP-adress och nätmask genom att följa anvisningarna nedan.
1. Kontrollera IP-adressen för bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten) som är ansluten till datorn. Se användarhandboken för bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten).
2. Alla IP-adresser skrivs i segment som består av fyra siffervärden. I det sista segmentet ska du ange ett unikt siffervärde för skrivaren inom intervallet 1 till 254. (När routern är en DHCP-server eller när det finns en annan DHCP-server i nätverket ska du ange ett värde som inte leder till konflikter med ID-adressintervallet som tilldelats av DHCP-servern.)
Exempel på inställning:
Bredbandsrouterns IP-adress: 192.168.1.1
Exempel på inställning för skrivaren: 192.168.1.3
255.255.255.0 anges vanligtvis för nätmasken i små nätverk och alla enheter i nätverket använder detta värde. När ett värde anges för gateway ska du använda det värde som används för den trådlösa routerns IP-adress.
Har datorn mer än ett nätverksgränssnitt?
Skannern kanske inte kan kommunicera med datorer som har flera nätverksgränssnitt. För att kommunicera med skannern ska du inaktivera alla nätverksgränssnitt på datorn förutom det gränssnitt som är anslutet till skannern.
Kan skrivaren och datorn kommunicera när TCP/IP används?
Kontrollera att en anslutning har upprättats. Se Ping-kommando.
Är IP-adressen korrekt anpassad till nätverksmiljön vid användning av TCP/IP?
Fabriksinställningen finns inte tillgänglig i befintligt skick. Om du vill använda IP-adressen tar du först bort den och anger sedan samma adress igen. Ändra skrivarens IP-adress till en som fungerar i den aktuella nätverksmiljön.
Blir den trådlösa kommunikationen störd eller avbryts?
Se Network Settings (Nätverksinst.) - Confirm Network Settings (Bekräfta nätverksinst.) på skrivarens kontrollpanel. Starta om skrivaren om anslutningen avbryts. Se Konfigurera ett Wi-Fi-nätverk för skrivare med kontrollpanelen för mer information om kontrollpanelen.
Är skrivaren korrekt ansluten till åtkomstpunkten (den trådlösa routern, etc.)?
Se Network Settings (Nätverksinst.) - Confirm Network Settings (Bekräfta nätverksinst.) på skrivarens kontrollpanel när du vill bekräfta Connection (Anslutning). Kontrollera följande om anslutningen avbryts:
Åtkomstpunkten (den trådlösa routern, etc.) är påslagen.
Skrivarens Wi-Fi-inställningar stämmer överens med dem på åtkomstpunkten (den trådlösa routern, etc.).

Kan inte kommunicera via ett Ethernet-nätverk

Är Wi-Fi Setup (Wi-Fi-inställning) inställt på Disable (Inaktiv.) på kontrollpanelen?
Om det är inställt på Enable (Aktivera) går det inte att upprätta en anslutning via ett Ethernet-nätverk. Ställ in det på Disable (Inaktivera).
Använder skrivaren samma kommunikationsläge (Link Speed) som hubben eller routern?
Kontrollera om skrivarens kommunikationsläge är lämpligt för hubben eller routern.
Visas meddelandet ”The combination of IP address and subnet mask is invalid.” (Kombinationen av IP-adress och nätmask är ogiltig)?
Lösning 1: Om bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten) använder en DHCP-funktion ska du ställa in skrivarens IP-adress på Auto. Se Göra allmänna nätverksinställningar med LCD-panel.
Lösning 2: Om du vill ställa in skrivarens IP-adress med Manual (Manuell), ska du ställa in IP-adress och nätmask genom att följa anvisningarna nedan.
1. Kontrollera IP-adressen för bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten) som är ansluten till datorn. Se användarhandboken för bredbandsroutern (eller åtkomstpunkten).
2. Alla IP-adresser skrivs i segment som består av fyra siffervärden. I det sista segmentet ska du ange ett unikt siffervärde för skrivaren inom intervallet 1 till 254. (När routern är en DHCP-server eller när det finns en annan DHCP-server i nätverket ska du ange ett värde som inte leder till konflikter med ID-adressintervallet som tilldelats av DHCP-servern.)
Exempel på inställning:
Bredbandsrouterns IP-adress: 192.168.1.1
Exempel på inställning för skrivaren: 192.168.1.3
255.255.255.0 anges vanligtvis för nätmasken i små nätverk och alla enheter i nätverket använder detta värde. När ett värde anges för gateway ska du använda det värde som används för den trådlösa routerns IP-adress.
Har datorn mer än ett nätverksgränssnitt?
Skannern kanske inte kan kommunicera med datorer som har flera nätverksgränssnitt. För att kommunicera med skannern ska du inaktivera alla nätverksgränssnitt på datorn förutom det gränssnitt som är anslutet till skannern.
Kan skrivaren och datorn kommunicera när TCP/IP används?
Kontrollera att en anslutning har upprättats. Se Ping-kommando.
Är IP-adressen korrekt anpassad till nätverksmiljön vid användning av TCP/IP?
Fabriksinställningen finns inte tillgänglig i befintligt skick. Om du vill använda IP-adressen tar du först bort den och anger sedan samma adress igen. Ändra skrivarens IP-adress till en som fungerar i den aktuella nätverksmiljön.
Fungerar hubben, Ethernet-kabeln etc. som de ska vid användning av Ethernet-nätverk?
Kontrollera att skrivaren är påslagen och att länk-LED-lampan för den skrivaranslutna hubbporten tänds/blinkar: Om länk-LED-lampan är släckt försöker du följande:
1. Anslut till en annan port.
2. Anslut till en annan hubb.
3. Testa med en annan Ethernet-kabel.
Använder skrivaren samma kommunikationsläge (Link Speed) som hubben eller routern?
Se följande tabell för att korrekt stämma av kommunikationslägena hos skrivaren och hubben/routern. (Standardläget för kommunikation hos skrivaren är Auto).
Se användarhandboken till hubben/routern om hur du kontrollerar/ställer in kommunikationsläget.

Nav-/routerinställningar

Auto
100Base-TX Full Duplex
100Base-TX Half Duplex
10Base-TX Full Duplex
10Base-TX Half Duplex
Skrivarinställningar
Auto
J
N
J
N
J
100Base-TX Full Duplex
N
J
N
N
N
100Base-TX Half Duplex
J
N
J
N
N
10Base-TX Full Duplex
N
N
N
J
N
10Base-TX Half Duplex
J
N
N
N
J
J: Aktivera N: Inaktivera