Kontrollera eller bekräfta

Du kan kontrollera eller bekräfta nätverksstatus på följande sätt.
Anmärkning:
När nätverkets status ändras tar det ca. 30 till 60 sekunder innan de nya inställningarna visas. (Tiden innan de nya inställningarna visas varierar beroende på inställningsmetoden, den trådlösa routern eller åtkomstpunkten osv.)

Kontrollera och skriva ut status för nätverksanslutning

Om inställningarna ändras, till exempel om du ändrar nätverksmiljön, kan du kontrollera nätverksanslutningen och skicka ut en rapport över nätverkskontrollen.
Anmärkning:
Denna funktion är inte tillgänglig för skrivare utan LCD-panel.
Starta inställningsläget.
Välj Wi-Fi/Network Settings (Trådlöst LAN/nätverksinst.) (eller Wi-Fi Settings (Trådlöst LAN-inställningar)).
Välj Wi-Fi/Network Connection Check (Kontroll av trådlöst LAN/nätv. ansl.) (eller Wi-Fi Connection Check (Kontroll av trådlöst LAN-anslutning)).
Om du vill skriva ut en kontrollrapport väljer du Yes (Ja) eller trycker på Start (Starta) (2. Print the report (2.Skriv ut rapporten) på LCD-radskärmar).
Om det inte går att ansluta till nätverket kan du kanske hitta en lösning på problemet med hjälp av rapporten.
Mer information om hur man använder rapporten över nätverkskontroll finns via följande länk. Den här funktionen är inte tillgänglig för alla skrivare eller kan eventuellt inte aktiveras.
../p_body/panel/wizard/external/nwchk.htm

Bekräfta och skriva ut nätverksstatus

Om du vill bekräfta nätverksanslutningen skriver du ut ett statusark på följande sätt.

Från LCD-panel

Starta läget Setup (Inst.).
Välj Wi-Fi/Network Settings (Trådlöst LAN/nätverksinst.) (eller Wi-Fi Settings (Trådlöst LAN-inställningar)).
Välj Confirm Settings (Bekräfta inställningar) (eller Confirm Wi-Fi/Network Settings (Bekräfta trådlöst LAN/nätverksinst.) eller Confirm Wi-Fi Settings (Bekräfta WLAN-inst.)) (Print Status Sheet (Skriv ut statusark) för enkla LCD-paneler).
För LCD-pekskärmar och 2,5-tums LCD-paneler: Kontrollera anslutningens status. Tryck på Start om du vill skriva ut ett statusark.
För enkla LCD-paneler: Tryck på Start för att kontrollera anslutningsstatusen genom att skriva ut ett statusark.
För Rad-LCD: Använd upp- eller ned-pilarna för att kontrollera anslutningsstatusen. Tryck på Back, välj Print Network Status Sheet (Skriv ut statusark för nätverk) och tryck på Start när du vill skriva ut ett statusark.

Från kontrollpanelsknapp

Lägg ett vanligt papper i pappersmataren.
Håll intryckt i tre sekunder när du vill skriva ut ett statusark.

Ping-kommando

I TCP/IP-nätverksmiljön kontrollerar du IP-adresserna som är inställda på datorn och skrivaren, och kontrollerar sedan om en förbindelse har upprättats mellan datorn och skrivaren.

Kontrollera i Windows 7/Vista/XP

Kontrollera skrivarens IP-adress.
IP-adressen kan kontrolleras på en nätverksstatussida, kontrollrapport eller LCD-skärm.
Se Bekräfta och skriva ut nätverksstatus om du vill kontrollera med hjälp av en nätverksstatussida.
Klicka på Start-knappen eller Start, All Programs (Alla program) eller Programs (Program), Accessories (Tillbehör) och sedan på Command Prompt (Kommandotolken).
Skriv ‘ping’, mellanslag, ‘<skrivarens IP-adress>’ och tryck på Retur.
Om en anslutning upprättats visas Reply from (Svar från) <skrivarens IP-adress>.
Om ingen anslutning upprättas visas Destination host unreachable (Målenheten gick inte att nå) eller Request timed out (Begäran gjorde timeout). Kontrollera enhetens nätverksinställningar på datorn.

Kontrollera i Mac OS X

Kontrollera skrivarens IP-adress.
IP-adressen kan kontrolleras på en nätverksstatussida. Se Bekräfta och skriva ut nätverksstatus.
Dubbelklicka på Macintosh HD, Applications (Program), Utilities (Verktygsprogram) och sedan på Network Utility (Nätverksverktyg).
Klicka på fliken Ping.
Ange skrivarens IP-adress i nätverksadressfältet.
Klicka på Ping.
Om en anslutning upprättas återsänds alla signaler och 0% packet loss (förlorade paket) visas.
Om ingen anslutning upprättas återsänds ingen signal och 100% packet loss (förlorade paket) visas. Kontrollera enhetens nätverksinställningar på datorn.