Diverse utskriftsproblemer

Feil eller forvrengte tegn

Fjern eventuelle avbrutte utskriftsjobber fra Windows Spooler (Windows Utskriftskø). (Windows)
Se Avbryte utskrift
Slå av skriveren og datamaskinen. Pass på at skriverens grensesnittkabel er skikkelig tilkoblet.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Feil marger

Kontroller marginnstillingene i programmet du bruker. Sørg for at margene er innenfor det utskrivbare området på siden.
Se Utskrivbart område
Kontroller at innstillingene for skriverdriveren er riktige for papirstørrelsen du bruker.
For Windows, sjekk vinduet Main (Hoved).
For Mac OS X, sjekk dialogboksen Page Setup (Sideoppsett) eller dialogboksen Print (Skriv ut).
Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Utskriften står litt på tvers

Hvis Fast Economy (Rask Økonomi) er valgt i Paper & Quality Options (Papir- og kvalitetsalternativer) i vinduet Advanced (Avansert) i skriverdriveren (for Windows), eller i Print Quality (Utskriftskval.) som er tilgjengelig når du velger modusen Advanced (Avansert) i Print Settings (Utskriftsinnstillinger) (for Mac OS X), endrer du den til Economy (Økonomi).
(Fast Economy (Rask Økonomi) er bare tilgjengelig når papirtypen er plain papers (vanlig papir).)
Pass på at papiret legges i arkmateren på riktig måte.
Se Legge i papir

Omvendt bilde

For Windows fjerner du merket for Mirror Image (Speilvend) i vinduet Page Layout (Sidelayout) i skriverdriveren, eller slår av innstillingen Mirror Image (Speilvend) i programmet.
For Mac OS X fjerner du merket for Mirror Image (Speilvend) i Print Settings (Utskriftsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren, eller slår av innstillingen Mirror Image (Speilvend) i programmet.
Se den elektroniske hjelpen for skriverdriveren eller programmet du bruker hvis du vil ha instruksjoner.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Utskrift av tomme sider

Kontroller at innstillingene for skriverdriveren er riktige for papirstørrelsen du bruker.
For Windows, sjekk vinduet Main (Hoved).
For Mac OS X, sjekk dialogboksen Page Setup (Sideoppsett) eller dialogboksen Print (Skriv ut).
Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
For Windows merker du av for Skip Blank Page (Hopp over blank side) ved å klikke knappen Speed & Progress (Hastighet og progresjon) i vinduet Maintenance (Vedlikehold) i skriverdriveren.
For Mac OS X merker du av for Skip Blank Page (Hopp over blank side) i Extension Settings (Tilleggsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren. Tomme sider vil ikke bli skrevet ut, hvis denne innstillingen er valgt.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Når du har prøvd ett eller flere av disse løsningsforslagene, kan du kjøre en operasjonskontroll for skriveren for å sjekke resultatet.

Utskrevet side er flekkete eller oppskrapet

Hvis papiret er bøyd mot utskriftssiden, bør du glatte det eller bøye det lett den andre veien.
Fjern merket for High Speed (Høy hastighet) i innstillingene for skriverdriveren.
For Windows, sjekk vinduet Advanced (Avansert).
For Mac OS X, sjekk dialogboksen Print Settings (Utskriftsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut).
Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
Legg i og mat ut vanlig papir flere ganger.
Se Rengjøre skriveren
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren

Skriver ut for sakte

Kontroller at valgt papirtype i skriverdriveren er riktig i forhold til papirtypen som er lagt i skriveren.
Se Velge riktig papirtype
For Windows fjerner du alle tilpassede innstillinger, og velger Text (Tekst) som Quality Option (Kvalitetsalternativ) fra skriverdriverens Main (Hoved)-vindu.
For Mac OS X fjerner du alle tilpassede innstillinger, og velger Automatic (Automatisk) som Mode (Modus) og flytter glidebryteren til Speed (Hast.) i dialogboksen Print Settings (Utskriftsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren. Se skriverens hjelpefunksjon hvis du vil ha flere detaljer.
Se Tilgang til skriverdriveren for Windows.
Se Tilgang til skriverdriveren for Mac OS X
Lukk alle programmer du ikke trenger.
Hvis du skriver ut sammenhengende i en lang periode, kan papiret slutte å mates midlertidig, eller skriverhodet kan stoppe opp en stund. Dette gjøres for å senke utskriftshastigheten og hindre at skrivermekanismen blir overopphetet og skadet. Hvis dette skjer, kan du fortsette å skrive ut, men vi anbefaler at du stopper og lar skriveren stå i omtrent tretti minutter mens den er slått på. (Skriverens normaltilstand vil ikke bli gjenopprettet hvis skriveren blir slått av.) Når du starter på nytt, får skriveren normal utskriftshastighet.
Avinstaller skriverdriveren, og installer den deretter på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Hvis du har prøvd alle metodene ovenfor og ikke klarer å løse problemet, se følgende: