Kontrol af skrivehovedets dyser

Hvis udskriften er usædvanligt utydelig, eller hvis der mangler punkter, kan du muligvis finde frem til problemet ved at kontrollere skrivehovedets dyser.
Du kan kontrollere skrivehovedets dyser fra computeren ved hjælp af værktøjet Nozzle Check (Dysecheck) eller fra printeren ved at bruge knapperne.

Sådan bruges værktøjet Nozzle Check (Dysecheck) i Windows

Benyt fremgangsmåden nedenfor, hvis du vil bruge værktøjet Nozzle Check (Dysecheck).
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at frontdækslet er lukket.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Højreklik på printerikonet på proceslinjen, og vælg derefter Nozzle Check (Dysecheck).
Se følgende afsnit vedrørende tilføjelse af printerikonet, hvis det ikke vises.
Følg vejledningen på skærmen.

Sådan bruges værktøjet Nozzle Check (Dysecheck) i Mac OS X

Benyt fremgangsmåden nedenfor, hvis du vil bruge værktøjet Nozzle Check (Dysecheck).
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at frontdækslet er lukket.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Åbn dialogboksen EPSON Printer Utility2.
Klik på knappen Nozzle Check (Dysecheck) i dialogboksen Utility (Værktøj).
Følg vejledningen på skærmen.

Sådan bruges printerknapperne

Følg nedenstående trin for at kontrollere skrivehovedets dyser vha. af printerknapperne.
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at frontdækslet er lukket.
Sluk for printeren.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Hold papirknappen nede, og tryk på strømknappen for at tænde printeren.
Slip begge knapper, når printeren tændes. Printeren udskriver et dysecheckmønster.
Herunder finder du to eksempler på dysecheckmønstre.
Sammenlign kvaliteten af den udskrevne side og eksemplet herunder. Hvis der ikke er kvalitetsproblemer såsom mellemrum eller manglende dele i testlinjerne, er skrivehovedet i orden.
Hvis der mangler noget i de udskrevne linjer som vist herunder, kan det antyde en tilstoppet blækdyse eller et fejljusteret skrivehoved.