Konvertera skannade dokument till redigerbar text

Samtliga modeller
Du kan skanna in ett dokument och konvertera texten till dataformat som du kan redigera med ett ordbehandlingsprogram. Den här processen kallas OCR (optisk teckenigenkänning). För att skanna och använda OCR måste du använda ett OCR-program, som t.ex. programmet ABBYY FineReader som medföljer skannern.
Anmärkning:
(ABBYY FineReader Sprint Plus medföljer inte i vissa länder.
OCR-programmet känner inte igen eller har problem med att känna igen följande typer av dokument och texter.
Handskrivna tecken
Objekt som har kopierats från andra kopior
Faxutskrifter
Text där tecknen eller raderna sitter tätt ihop
Text i tabeller eller som är understruken
Kursiva teckensnitt och teckensnittsstorlekar som är mindre än 8 punkter
Följ något av dessa steg för att skanna och konvertera text med ABBYY FineReader.

Konvertera till Editable Text (Redigera text) i Full Auto Mode (Helautomatiskt läge)

För Photo PX700W/Photo TX700W
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Gör något av följande för att starta ABBYY FineReader.
Windows: Välj startknappen eller Start > Programs (Program) eller All Programs (Alla program) > ABBYY FineReader 6.0 Sprint > ABBYY FineReader 6.0 Sprint.
Mac OS X: Välj Applications (Program) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus och dubbelklicka på ikonen Launch FineReader 5 Sprint (Starta FineReader 5 Sprint).
Du ser fönstret ABBYY FineReader.
Klicka på ikonen Scan&Read (Skanna och läs) högst upp i fönstret. Epson Scan startas i det läge som senast användes.
Anmärkning för användare av Mac OS X:
Om ikonen Scan&Read inte visas väljer du Select Scanner (Välj skanner) från menyn Scan&Read, väljer skanner och klickar på OK. Välj sedan Scan&Read från menyn Scan&Read för att starta Epson Scan.
Ändra skanningsläget till Full Auto Mode (Helautomatiskt läge) vid behov. Se Ändra skanningsläge för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Dokumentet skannas in, bearbetas till ett redigerbar textformat och öppnas i fönstret ABBYY FineReader.
Följ anvisningarna i hjälpen till ABBYY FineReader om du vill redigera och spara dokumentet.

Konvertera till Editable Text (Redigerbar text) i Office Mode (Kontorsläge)

För Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW och Photo PX800FW/Photo TX800FW
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Gör något av följande för att starta ABBYY FineReader.
Windows: Välj startknappen eller Start > Programs (Program) eller All Programs (Alla program) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Välj Applications (Program) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus och dubbelklicka på ikonen Launch FineReader 5 Sprint (Starta FineReader 5 Sprint).
Klicka på ikonen Scan&Read (Skanna och läs) högst upp i fönstret. Epson Scan startas i det läge som senast användes.
Anmärkning för användare av Mac OS X:
Om ikonen Scan&Read inte visas väljer du Select Scanner (Välj skanner) från menyn Scan&Read, väljer skanner och klickar på OK. Välj sedan Scan&Read från menyn Scan&Read för att starta Epson Scan.
Ändra skanningsläget till Office Mode (Kontorsläge) vid behov. Se Ändra skanningsläge för mer information.
Klicka på Color (Färg), Grayscale (Gråskala) eller Black&White (Svartvitt) som inställning för Image Type (Bildtyp).
Välj en av dessa inställningar som inställning för Document Source (Dokumentkälla).
Auto Detect (Automatisk avkänning): Den här inställningen avgör automatiskt om dokumentet ska laddas från ADF:en eller skannas in från dokumentbordet.
Document Table (Dokumentbord): Välj den här inställningen när du vill skanna med hjälp av dokumentbordet.
ADF: Välj den här inställningen när du vill skanna in ett enkelsidigt dokument eller enbart första sidan av ett dubbelsidigt dokument i ADF:en.
Välj storlek på originaldokumentet som inställning för Size (Storlek)
Välj 300 som inställningarna i Resolution (Upplösning).
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) för att förhandsgranska bilden/bilderna. Bilden visas i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Ändra bildkvaliteten vid behov. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Dokumentet skannas in, bearbetas till redigerbar text och öppnas i ABBYY FineReader-fönstret.
Anmärkning:
Om programmet har svårt att identifiera tecknen i texten kan du förbättra igenkänning genom att välja kryssrutan Text Enhancement (Textförbättring) eller anpassa värdet Threshold (Tröskel). Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Följ anvisningarna i hjälpen till ABBYY FineReader om du vill redigera och spara dokumentet.

Konvertera till Editable Text (Redigerbar text) i Home Mode (Hemläge)

Samtliga modeller
Placera dokumentet på dokumentbordet. Se vidare anvisningar i broschyren.
Gör något av följande för att starta ABBYY FineReader.
Windows: Välj startknappen eller Start > Programs (Program) eller All Programs (Alla program) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Välj Applications (Program) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus och dubbelklicka på ikonen Launch FineReader 5 Sprint (Starta FineReader 5 Sprint).
Klicka på ikonen Scan&Read (Skanna och läs) högst upp i fönstret. Epson Scan startas i det läge som senast användes.
Anmärkning för användare av Mac OS X:
Om ikonen Scan&Read inte visas väljer du Select Scanner (Välj skanner) från menyn Scan&Read, väljer skanner och klickar på OK. Välj sedan Scan&Read från menyn Scan&Read för att starta Epson Scan.
Ändra skanningsläget till Home Mode (Hemläge) vid behov. Se Ändra skanningsläge för mer information.
Välj Magazine (Tidskrift), Newspaper (Tidning) eller Text/Line Art (Text/streckat) som inställning för Document Type (Dokumenttyp).
Klicka på Black&White (Svartvitt) eller Color (Färg) som inställning för Image Type (Bildtyp).
Klicka på Printer (Skrivare) eller Other (Annat) som inställning för Destination.
Anmärkning:
Om du väljer Other (Annat) ska du välja 300 som inställning för Resolution (Upplösning).
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) för att förhandsgranska bilden/bilderna. Bilden visas i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Ändra bildkvaliteten vid behov. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Dokumentet skannas in, bearbetas till redigerbar text och öppnas i ABBYY FineReader-fönstret.
Anmärkning:
Om programmet har svårt att identifiera tecknen i texten kan du förbättra igenkänning genom att välja kryssrutan Text Enhancement (Textförbättring) eller anpassa värdet Threshold (Tröskel). Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Följ anvisningarna i hjälpen till ABBYY FineReader om du vill redigera och spara dokumentet.

Konvertera till Editable Text (Redigerbar text) i Professional Mode (Professionellt läge)

Samtliga modeller
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Gör något av följande för att starta ABBYY FineReader.
Windows: Välj startknappen eller Start > Programs (Program) eller All Programs (Alla program) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Välj Applications (Program) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus och dubbelklicka på ikonen Launch FineReader 5 Sprint (Starta FineReader 5 Sprint).
Klicka på ikonen Scan&Read (Skanna och läs) högst upp i fönstret. Epson Scan startas i det läge som senast användes.
Anmärkning för användare av Mac OS X:
Om ikonen Scan&Read inte visas väljer du Select Scanner (Välj skanner) från menyn Scan&Read, väljer skanner och klickar på OK. Välj sedan Scan&Read från menyn Scan&Read för att starta Epson Scan.
Ändra skanningsläget till Professional Mode (Professionellt läge) vid behov. Se Ändra skanningsläge för mer information.
Välj Reflective (Reflekterande) som inställning för Document Type (Dokumenttyp).
Välj en av dessa inställningar som inställning för Document Source (Dokumentkälla).
Document Table (Dokumentbord): Välj den här inställningen när du vill skanna med hjälp av dokumentbordet.
ADF: Välj den här inställningen när du vill skanna med hjälp av ADF:en.
Välj Document (Dokument) som inställning för Auto Exposure Type (Autoexponeringstyp).
Välj Black & White (Svartvitt) eller 24-bit Color (24-bitars färg) som inställning för Image Type (Bildtyp).
Välj 300 som inställningarna i Resolution (Upplösning).
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) för att förhandsgranska bilden/bilderna. Bilden visas i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Ändra bildkvaliteten vid behov. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Dokumentet skannas in, bearbetas till redigerbar text och öppnas i ABBYY FineReader-fönstret.
Anmärkning:
Om tecknen i texten är svåra för programmet att identifiera kan du förbättra resultatet genom att justera inställningen för Threshold (Tröskel). Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Följ anvisningarna i hjälpen till ABBYY FineReader om du vill redigera och spara dokumentet.