Finne frem til problemet

Feilsøking på skriverproblemer håndteres best i to trinn: Først finner du ut hva som egentlig er galt, og deretter prøver du sannsynlige løsninger til problemet er løst.
Informasjonen du trenger for å kunne gjenkjenne og løse de fleste vanlige problemer, finner du i den elektroniske hjelpen for problemløsing, i kontrollpanelet, i verktøyet EPSON Status Monitor 3, eller ved å kjøre en operasjonskontroll for skriveren. Se den aktuelle delen nedenfor.
Hvis du har et bestemt problem som har med utskriftskvaliteten å gjøre, et utskriftsproblem som ikke er knyttet til utskriftskvaliteten, et problem med arkmatingen, eller hvis skriveren ikke skriver ut i det hele tatt, kan du se den aktuelle delen.
Du må kanskje avbryte utskriften før du kan løse problemet.

Feilindikatorer

Du kan identifisere mange vanlige skriverproblemer ved å sjekke feilmeldingsindikatorene på skriverens kontrollpanel. Dersom skriveren slutter å fungere og du ikke finner feilen, finner du mer informasjon i tabellen over feilindikatorer og løsninger i heftet.

EPSON Status Monitor (bare for Windows)

Hvis det oppstår et problem når du skriver ut, vises det en feilmelding i vinduet Status Monitor.
Når du trenger å skifte ut en blekkpatron, klikker du How To (Slik) i vinduet for EPSON Status Monitor 3for å få en trinnvis veiledning i hvordan du skifter ut patronen.
Hvis det vises en feilmelding om at skriverens blekkputer nærmer seg slutten av brukstiden, ta kontakt med Epson support for å skifte dem ut. Når blekkputene er mettet, stopper printeren, og Epson support er nødvendig for å fortsette utskriften.

Kjøre operasjonskontroll for skriver

Hvis du ikke finner årsaken til problemet, kan du utføre en operasjonskontroll for skriveren for å få hjelp til å finne ut om problemet skyldes skriveren eller datamaskinen.
Følg trinnene nedenfor for å kjøre en operasjonskontroll for skriveren.
Kontroller at både skriveren og datamaskinen er slått av.
Koble kabelen fra grensesnittkontakten til skriveren.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Trykk på knappen  On for å slå på skriveren.
Trykk på knappen Home eller velg Setup (Opps.), og trykk deretter på knappen OK.
Trykk på knappen eller for å velge Maintenance (Vedlikehold), og trykk deretter på knappen On (På).
Trykk på knappen eller for å velge Nozzle Check (Dysekontroll), og trykk deretter på knappen  [Start].
Det skrives ut et kontrollark med et dysekontrollmønster. Hvis mønsteret inneholder blanke felt, må du rengjøre skriverhodet.
Se Rengjøre skriverhodet
Hvis kontrollarket blir skrevet ut, skyldes problemet trolig programvareinnstillingene, kabelen eller datamaskinen. Det kan også være at programvaren ikke er installert riktig. Prøv å avinstallere programvaren, og deretter installere den på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Hvis kontrollarket ikke blir skrevet ut, kan det være problemer med skriveren. Prøv forslagene i avsnittet nedenfor.
Se Skriveren skriver ikke ut