Rengjøre skriverhodet

Hvis du ser at utskriften er uventet uklar, eller at punkter på utskriften mangler, kan det hende at du kan løse problemet ved å rengjøre skriverhodet slik at blekket kan passere riktig gjennom dysene.
Du kan rengjøre skriverhodet fra datamaskinen ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) i skriverdriveren, eller fra skriveren ved hjelp av knappene.
Merknad:
Du bør bare rengjøre skriverhodet når utskriftskvaliteten blir dårligere, for eksempel hvis utskriften blir uklar eller hvis fargen er feil eller mangler helt.
Bruk først verktøyet Nozzle Check (Dysekontroll) for å bekrefte at skriverhodet trenger rengjøring. Dette sparer blekk.
Du kan ikke rengjøre skriverhodet når det er lite blekk igjen. Du kan ikke rengjøre skriverhodet når patronen er oppbrukt. Bytt den riktige fargepatronen først.

Bruk av verktøyet Hoderengjøring for Windows

Følg trinnene nedenfor hvis du vil rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Kontroller at skriveren er slått på.
Kontroller at ingen advarsler eller feilmeldinger vises på LCD-skjermen.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Høyreklikk skriverikonet på taskbar (oppgavelinje), og velg deretter Head Cleaning (Hoderengjøring).
Hvis skriverikonet ikke vises, kan du se i avsnittet nedenfor om hvordan du legger til ikonet.
Følg instruksjonene på skjermen.
Lampen  blinker mens skriveren utfører rengjøringen.
Forsiktig!
Du må aldri slå av skriveren mens lampen  blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen, og gjentar om nødvendig rengjøringen av skriverhodet.
Hvis utskriftskvaliteten fremdeles ikke er bedre, kan det hende at minst én av blekkpatronene er gammel eller skadet og bør skiftes ut. For detaljer om skifte ut en blekkpatron før den er oppbrukt, se heftet.
Hvis utskriftskvaliteten fortsatt er for dårlig etter at blekkpatronene er skiftet ut, bør du ta kontakt med forhandleren.
For å opprettholde utskriftskvaliteten, anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.

Bruk av verktøyet Hoderengjøring for Mac OS X

Følg trinnene nedenfor hvis du vil rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Kontroller at skriveren er slått på.
Kontroller at ingen advarsler eller feilmeldinger vises på LCD-skjermen.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Åpne EPSON Printer Utility3.
Klikk knappen Head Cleaning (Hoderengjøring) i dialogboksen Utility (Verktøy).
Følg instruksjonene på skjermen.
Lampen  blinker mens skriveren utfører rengjøringen.
Forsiktig!
Du må aldri slå av skriveren mens lampen  blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen, og gjentar om nødvendig rengjøringen av skriverhodet.
Hvis utskriftskvaliteten fremdeles ikke er bedre, kan det hende at minst én av blekkpatronene er gammel eller skadet og bør skiftes ut. For detaljer om skifte ut en blekkpatron før den er oppbrukt, se heftet.
Hvis utskriftskvaliteten fortsatt er for dårlig etter at blekkpatronene er skiftet ut, bør du ta kontakt med forhandleren.
For å opprettholde utskriftskvaliteten, anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.