Problemer ved start av en skanning

Kontroller statuslampen og se til at produket er klart til skanning.
Se til at kablene er skikkelig koblet til produktet og et fungerende strømuttak.
Du kan om nødvendig teste produktets strømadapter ved å koble til en annen elektrisk enhet og slå den på.
Slå av produktet og datamaskinen, og kontroller deretter at grensesnittkabelens forbindelse mellom dem er godt festet.
Kontroller at du velger riktig produkt hvis en skannerliste vises når du starter skanningen.

Windows:
Hvis du starter Epson Scan ved bruk av ikonet EPSON Scan og listen Select Scanner (Velg skanner) (Velg skanner) vises, se til at du velger produktmodellen.

Mac OS X:
Hvis du starter Epson Scan fra mappen Applications (Programmer) og listen Select Scanner (Velg skanner) (Velg skanner) vises, se til at du velger produktmodellen.
Koble produktet direkte til datamaskinens eksterne USB-port, eller via bare én USB-hub. Produktet fungerer kanskje ikke slik det skal hvis det er koblet til datamaskinen via mer enn én USB-hub. Hvis problemet fortsetter, prøv å koble produktet direkte til datamaskinen.
Hvis mer enn ett produkt er tilkoblet datamaskinen, virker det kanskje ikke. Koble kun til produktet som du ønsker å bruke, og prøv deretter å skanne på nytt.
Hvis skanningsprogramvaren ikke virker riktig, avinstaller programvaren først og reinstaller den deretter slik som beskrevet i papirhåndboken.
For detaljer klikk på Utskrift-fanen øverst i høyre hjørne av vinduet Brukerhåndbok. Klikk deretter på Bruke programvaren og Avinstallere skriverprogramvaren.

Bruke ADF (Automatisk dokumentmater)

Hvis dokumentdekselet eller ADF-dekselet er åpent, lukk det og prøv skanningen på nytt.
Se til at du har valgt enten Office Mode (Kontormodus) eller Professional Mode (Profesjonell modus) i Epson Scan.
Se til at kablene er skikkelig koblet til produktet og et fungerende strømuttak.

Bruke knappen

Obs!
Avhengig av produktet kan det hende at skanningsfunksjonen ikke er tilgjengelig ved bruk av knappen.
Kontroller at du har tilordnet et program til knappen.
 Epson Event Manager
Kontroller at Epson Scan og Epson Event Manager er korrekt installert.
Hvis du har klikket på knappen Keep Blocking (Behold blokkeringen) i Windows Security Alert (Windows sikkerhetsvarsling)-vinduet under eller etter installeringen av Epson-programvaren, frigjør blokkeringen av Epson Event Manager.
 Slik fjernes blokkeringen for Epson Event Manager
Mac OS X:
Du må være logget på som brukeren som installerte skanningsprogramvaren. Andre brukere må først starte Epson Scanner Monitor i mappen Applications (Programmer), og deretter trykke på en knapp for å skanne.

Slik fjernes blokkeringen for Epson Event Manager

Klikk på Start eller startknappen og pek deretter på Control Panel (Kontrollpanel).
Gjør ett av følgende.
Windows 7:
Velg System and Security (System og sikkerhet).
Windows Vista:
Velg Security (Sikkerhet).
Windows XP:
Velg Security Center (Sikkerhetssenter).
Gjør ett av følgende.
Windows 7 og Windows Vista:
Velg Allow a program through Windows Firewall (Tillat et program gjennom Windows brannmur).
Windows XP:
Velg Windows Firewall (Windows brannmur).
Gjør ett av følgende.
Windows 7:
Bekreft at avkryssingsboksen for EEventManager Application er valgt i listen Allowed programs and features (Tillatte programmer og funksjoner).
Windows Vista:
Klikk på fanen Exceptions (Unntak) og bekreft deretter at avkryssingsruten for EEventManager Application er valgt i listen Program or port (Program eller port).
Windows XP:
Klikk på fanen Exceptions (Unntak) og bekreft deretter at avkryssingsruten for EEventManager Application er valgt i listen Program and Services (Program og tjenester).
Klikk på OK.

Bruke annen skanningsprogramvare enn Epson Scan driver

Hvis du bruker et TWAIN-kompatibelt program, slik som Adobe Photoshop Elements, se til at det riktige produktet velges som Scanner (Skanner)- eller Source (Kilde)-innstilling.
Hvis du ikke kan skanne ved bruk av noen TWAIN-kompatible skanningsprogrammer, slik som Adobe Photoshop Elements, avinstaller det TWAIN-kompatible skanningsprogrammet og reinstaller det.
 Avinstallere programvaren