Afdrukken / Enkele afdrukopties

Watermerken afdrukken

Watermerken afdrukken onder Windows
Uw eigen watermerk maken onder Windows

Hiermee kunt u een tekst of afbeelding afdrukken als watermerk.

Opmerking:
  • Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.
  • Deze functie kan niet worden gebruikt wanneer u het selectievakje Randloos inschakelt op het tabblad Hoofdgroep (Windows).

Watermerken afdrukken onder Windows

Open de printerdriver.
Voor Windows in "De printerdriver openen"

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de hieronder aanbevolen instellingen bij Kwaliteitoptie. Zie de online-Help voor meer informatie over de andere instellingen onder Kwaliteitoptie.

Selecteer bij Bron de lade waarin u het papier hebt geplaatst.

Selecteer bij Type het afdrukmateriaal dat u in de lade hebt geplaatst.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Selecteer bij Formaat het papierformaat van uw bestand. U kunt ook een aangepast papierformaat definiëren. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie.
Eigen papierformaten definiëren

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukrichting te wijzigen

Opmerking:
Klik op Geavanceerd voor extra afdrukinstellingen. Klik op Help voor meer informatie.

Klik op het tabblad Paginalay-out, selecteer het gewenste watermerk in de lijst Watermerk en klik op Instellingen.

Geef de gewenste instellingen voor het watermerk op. U kunt de positie en het formaat van het watermerk wijzigen door de afbeelding te verslepen in het voorbeeldvenster aan de linkerzijde van het dialoogvenster.

Klik op OK om terug te keren naar het tabblad Paginalay-out.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

[Boven]

Uw eigen watermerk maken onder Windows

U kunt watermerken met uw eigen tekst of afbeeldingen toevoegen aan de lijst met watermerken.

Klik op de knop Toev./Verw. onder Watermerk op het tabblad Paginalay-out. Het volgende dialoogvenster verschijnt.

Om een beeldbestand als watermerk te gebruiken, selecteert u BMP. Klik op Bladeren en selecteer het bitmapbestand dat u wilt gebruiken. Klik vervolgens op OK. Typ een naam voor het watermerk in het tekstvak Naam en klik vervolgens op Opslaan.

Als u een op tekst gebaseerd watermerk wilt maken, selecteert u Tekst. Typ de gewenste tekst in het vak Tekst. De tekst die u invoert, wordt ook de naam voor het watermerk. Als u een andere naam wilt gebruiken voor het watermerk, typt u een nieuwe naam in het tekstvak Naam en klikt u op Opslaan.

Klik op OK om terug te keren naar het tabblad Paginalay-out.

Klik op Instellingen. Het volgende dialoogvenster verschijnt.

Zorg ervoor dat het gewenste watermerk is geselecteerd in de lijst Watermerk en geef de gewenste instellingen op bij Kleur, Positie, Dichtheid, Formaat, Lettertype, Tekenstijl en Hoek. Zie de online-Help voor meer informatie. Links in het dialoogvenster ziet u het resultaat van de gekozen instellingen.

Klik op OK wanneer alle instellingen naar wens zijn.