Productinformatie / Productspecificaties

Systeemvereisten

Voor het gebruik van dit apparaat
Gebruikershandleiding raadplegen

Voor het gebruik van dit apparaat

Raadpleeg het gedeelte hierna voor de minimale en aanbevolen systeemvereisten voor het gebruik van dit apparaat.

Voor Windows

Als u dit apparaat wilt aansluiten op een USB-poort, hebt u een standaard, afgeschermde USB-kabel nodig en een pc die is voorzien van Microsoft® Windows® Millennium Edition, Windows 98, Windows XP of Windows 2000 en een USB-poort.

Bovendien moet uw computer aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimaal

Aanbevolen

CPU
Windows Me
Windows 98
Windows XP
Windows 2000

Pentium 233 MHz
Pentium 233 MHz
Pentium 233 MHz
Pentium 233 MHz

Pentium 2,0 GHz
Pentium 2,0 GHz
Pentium 2,0 GHz
Pentium 2,0 GHz

RAM
Windows Me
Windows 98
Windows XP
Windows 2000

128 MB
128 MB
128 MB
128 MB

512 MB
512 MB
512 MB
512 MB

Vrije ruimte op vaste schijf
Windows Me
Windows 98
Windows XP
Windows 2000

50 MB
50 MB
50 MB
50 MB

1,0 GB
1,0 GB
1,0 GB
1,0 GB

Overige

SVGA-monitor (800  x  600)

XGA-monitor of beter (1024  x  768)

Voor EPSON Creativity Suite wordt met Windows 98 in de bovenstaande tabel Windows 98 Second Edition of later bedoeld.

De leverancier van uw computer kan u helpen uw systeem uit te breiden als dit niet aan deze vereisten voldoet.

Voor Macintosh

De Macintosh moet bovendien aan de volgende systeemvereisten voldoen.

Minimaal

Aanbevolen

Besturingssysteem

Mac OS 9.1 of hoger

Mac OS 9.1 of hoger

CPU

PowerPC G3 233 MHz

PowerPC G4 800 MHz

RAM

128 MB

256 MB

Vrije ruimte op vaste schijf

50 MB

500 MB

Minimaal

Aanbevolen

Besturingssysteem

Mac OS X 10.2

Mac OS X 10.2 of hoger

CPU

PowerPC G3 233 MHz

PowerPC G4 800 MHz

RAM

128 MB

512 MB

Vrije ruimte op vaste schijf

50 MB

1,0 GB

Opmerking:
  • De driver voor Mac OS 9 kan worden gedownload van internet. Zie de poster Hier beginnen voor meer informatie.
  • Voor Mac OS 9 is de hoeveelheid beschikbaar geheugen afhankelijk van het aantal en het soort geopende programma's. Als u wilt weten hoeveel geheugen er beschikbaar is, kiest u Over deze computer (About This Computer) in het Apple-menu. U vindt vervolgens de geheugengrootte (in kilobytes) onder 'Grootste ongebruikte blok (Largest Unused Block)' (1.024 kB = 1 MB).
  • Voor Mac OS X: als u wilt weten hoeveel geheugen er beschikbaar is, kiest u Over deze Mac in het Apple-menu.
  • Voor Mac OS 9: de bovengenoemde geheugenvereisten gelden voor afdrukken op papier van Letter-formaat. Deze vereisten wisselen met het gebruikte papierformaat, het soort toepassing en de complexiteit van het afgedrukte document.

Naast deze systeem- en geheugenvereisten hebt u bovendien 20 MB vrije ruimte op de vaste schijf nodig om de printersoftware te kunnen installeren. Voor het afdrukken is extra schijfruimte vereist van circa tweemaal de omvang van het afgedrukte bestand.

[Boven]

Gebruikershandleiding raadplegen

Voor Windows

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger wordt aanbevolen)

Voor Macintosh

Bladerprogramma

Web-bladerprogramma
(Microsoft Internet Explorer 4.0 of hoger wordt aanbevolen)