Scannen / Basisprocedure voor het scannen

Kennismaken met de scansoftware

EPSON Scan
TWAIN-toepassingen
Informatie krijgen via de online-Help

EPSON Scan

Dit apparaat wordt door uw computer aangestuurd via een driver die EPSON Scan heet en overeenkomt met de TWAIN-norm.

EPSON Scan bestuurt rechtstreeks alle functies van het apparaat. U gebruikt deze software voor het scannen van afbeeldingen in kleur, grijstinten of zwart-wit, voor een professioneel resultaat. Dit programma is de standaardinterface tussen de scanner en de meeste toepassingen. U kunt EPSON Scan openen vanuit elk programma dat compatibel is met de TWAIN-norm.

Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Mogelijk kunt u EPSON Scan niet vanuit een programma openen. Dit is afhankelijk van het programma dat u gebruikt.

Opmerking voor gebruikers van Mac OS X 10.3:
Gebruik de functie Snelle gebruikersoverschakeling (Fast User Switching) niet tijdens het gebruik van dit apparaat.

TWAIN

TWAIN is een norm voor de programmeerinterface (Application Programming Interface, API) tussen apparaten waarmee afbeeldingen worden ingevoerd (zoals scanners) en de toepassingen waarmee deze apparaten worden aangestuurd.

Met een TWAIN-toepassing en een TWAIN-scanner met een TWAIN-driver kan elke scanner op dezelfde manier worden gebruikt.

[Boven]

TWAIN-toepassingen

Dit apparaat voldoet aan de TWAIN-norm. Dit betekent dat u afbeeldingen kunt scannen met beeldbewerkingsprogramma's die ook aan deze norm voldoen.

De volgende TWAIN-toepassing voor beeldbewerking is met uw apparaat meegeleverd.

U kunt ook afbeeldingen scannen met meer algemene TWAIN-toepassingen, zoals Adobe® Photoshop.

Wanneer u in een TWAIN-toepassing een scanopdracht geeft, wordt EPSON Scan gestart om de afbeelding te scannen met de opgegeven instellingen.

TWAIN-
toepassing

EPSON
Scan

Dit apparaat

Opdracht om een
afbeelding te scannen

Afbeelding
scannen

Het lijkt misschien alsof de TWAIN-toepassing het apparaat aanstuurt tijdens het scanproces, maar in werkelijkheid zorgt EPSON Scan overal voor.

In het EPSON Scan-scherm kunt u de diverse scaninstellingen opgeven.

Opmerking:
EPSON Scan werkt voor zowel Windows als Macintosh op dezelfde manier. In deze handleiding wordt de werking uitgelegd aan de hand van Windows-voorbeelden.

[Boven]

Informatie krijgen via de online-Help

De scansoftware beschikt over een uitgebreide online-Help met instructies voor het scannen en instellen van opties in de scandriver.

Klik op Help in een van de dialoogvensters van EPSON Scan.