Afdrukken / Afdrukkwaliteit verbeteren

Exif Print en PRINT Image Matching

Werking
Gebruik
Geschikte papiersoorten

Exif versie 2.2 (ook wel Exif Print genoemd, een internationale norm voor digitale camera's) en PRINT Image Matching maken het mogelijk om kwalitatief hoogstaande foto's te maken en af te drukken met een digitale camera en printer die beide overweg kunnen met deze functies.

Opmerking:
Wij raden u aan om EPSON Easy Photo Print te gebruiken wanneer u met Exif Print of PRINT Image Matching wilt werken.

Werking

Exif Print

Wanneer u foto's maakt met een digitale camera die compatibel is met Exif Print, wordt informatie over de camera-instellingen en de omstandigheden waarin de foto werd gemaakt, opgeslagen bij de fotogegevens. Het betreft hier bijvoorbeeld de instellingen voor belichting, witbalans, versterking, contrast, verzadiging en scherpte. Op basis van deze gegevens kan de printer de fotogegevens corrigeren en verbeteren. Hierdoor benadert de afdruk veel beter het originele tafereel dat door de camera werd vastgelegd.

Afdruk zonder Exif Print

Afdruk met Exif Print

Wanneer er Exif Print-gegevens zijn opgeslagen bij de fotogegevens, bepaalt de printer hoe de foto moet worden aangepast en afgedrukt.

Opmerking:
De bovenstaande foto's zijn voorbeelden. Het werkelijke afdrukresultaat hangt af van het apparaat.

PRINT Image Matching

PRINT Image Matching draagt de besturing van het afdrukproces over aan de digitale camera, zodat de specifieke kwaliteiten van de camera goed tot uiting komen in de afdruk. Wanneer u foto's maakt met een digitale camera die compatibel is met PRINT Image Matching, slaat de camera informatie over de afdrukopdrachten op bij de fotogegevens. Zo krijgt de printer opdracht om bijvoorbeeld kleuren en andere details te corrigeren op basis van gegevens die werden opgeslagen op het moment dat de foto werd gemaakt. Het betreft hier bijvoorbeeld de instellingen voor gamma, kleurruimte, kleurbalans, schaduwpunt, contrast en helderheid. Een printer die compatibel is met PRINT Image Matching kan deze opdrachten op de juiste manier interpreteren en de beelden uit de digitale camera op een getrouwe manier reproduceren.

Afdruk zonder PRINT Image Matching

Afdruk met PRINT Image Matching

Wanneer er PRINT Image Matching-gegevens zijn opgeslagen bij de fotogegevens, bepaalt de printer op basis hiervan hoe de foto moet worden aangepast en afgedrukt.

Opmerking:
  • De bovenstaande foto's zijn voorbeelden. Het werkelijke afdrukresultaat hangt af van de digitale camera.
  • Zie de handleiding van het betreffende apparaat voor meer informatie over het gebruik van PRINT Image Matching.
  • Informeer eventueel bij de fabrikant van het apparaat of het over deze voorzieningen beschikt.
  • EPSON Easy Photo Print laat de gebruiker zelf bepalen of PRINT Image Matching al dan niet moet worden gebruikt.
  • Als EPSON Easy Photo Print niet wordt gebruikt en er wordt afgedrukt vanuit algemene retoucheersoftware zonder ondersteuning voor PRINT Image Matching, kan de functie PRINT Image Matching niet worden gebruikt.

[Boven]

Gebruik

Maak foto's met een digitale camera die compatibel is met Exif Print en/of PRINT Image Matching en druk de foto's af met EPSON Easy Photo Print. EPSON Easy Photo Print wordt bijgeleverd op de cd-rom met software.

Opmerking:
  • Wanneer u wilt afdrukken op Iron-on Cool Peel Transfer Paper of Ink Jet Transparencies, kunnen Exif Print en PRINT Image Matching niet worden gebruikt.
  • Raadpleeg de documentatie van de digitale camera om na te gaan of het toestel compatibel is met Exif Print en/of PRINT Image Matching.

Raadpleeg de gebruikershandleiding van EPSON Easy Photo Print (op cd-rom) voor instructies.

[Boven]

Geschikte papiersoorten

Exif Print en PRINT Image Matching zijn alleen compatibel wanneer u afdrukt met het volgende afdrukmateriaal.