Afdrukken / Afdrukkwaliteit verbeteren

De printkop uitlijnen

Voor Mac OS X
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd of u horizontale strepen ziet, kunt u dit probleem vanaf uw computer oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen uit de printersoftware of rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van het apparaat. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Opmerking:
Druk tijdens het afdrukken van een tekstpatroon met het hulpprogramma Printkop uitlijnen niet op de knop  Stop om het afdrukken te annuleren.

Voor Windows

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de lade aan de voorzijde van het apparaat gewoon papier van A4-formaat bevat.

Opmerking:
Zorg ervoor dat het cd-/dvd-hulpstuk niet in het apparaat zit en dat de cd-/dvd-geleider gesloten is voordat u het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruikt.

Zorg ervoor dat het apparaat aanstaat.

Open de printerdriver.
Voor Windows in "De printerdriver openen"

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

Voor Mac OS X

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Zorg ervoor dat de lade aan de voorzijde van het apparaat gewoon papier van A4-formaat bevat.

Opmerking:
Zorg ervoor dat het cd-/dvd-hulpstuk niet in het apparaat zit en dat de cd-/dvd-geleider gesloten is voordat u het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruikt.

Zorg ervoor dat het apparaat aanstaat.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.
Voor Mac OS X in "De printerdriver openen"

Klik op de knop Printkop uitlijnen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de printkop uit te lijnen via het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Opmerking:
Druk tijdens het afdrukken van een uitlijningspatroon niet op de knop  Stop om het afdrukken te annuleren.

Zorg ervoor dat de voorste lade papier van A4-formaat bevat. Druk vervolgens op de knop Setup.

Opmerking:
Zorg ervoor dat het cd-/dvd-hulpstuk niet in het apparaat zit en dat de cd-/dvd-geleider gesloten is voordat u het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruikt.

Selecteer Printkop uitl..

1. Selecteer Printkop uitl..
2. Druk op de knop OK.

Controleer de berichten in het display en druk op de knop OK om het uitlijnen van de printkop te starten.

De volgende uitlijningspatronen worden afgedrukt.

Kijk naar het uitlijningspatroon van elke set en zoek het blokje dat het meest gelijkmatig is afgedrukt, zonder zichtbare streepvorming.

Selecteer de set en het nummer van de betreffende lijn en druk op de knop OK.

1. Selecteer de set.
2. Selecteer het lijnnummer.
3. Druk op de knop OK.

Druk ter afsluiting op de knop OK.