Scannen / Enkele scanopties

Geschikte instellingen opgeven

Voor foto's
Voor tekst en lijntekeningen
Voor documenten in kleur
Voor kranten en tijdschriften

Voor foto's

Ga als volgt te werk om instellingen op te geven voor het scannen van foto's (reflecterende documenten) in de professionele modus.

Plaats foto's op de glasplaat. Raadpleeg indien nodig het volgende gedeelte voor meer informatie:
Foto's en documenten op de glasplaat plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Origineel

Documenttype

Reflecterend

Documentbron

Glasplaat

Automatische belichting

Foto

Bestemming

Beeldtype

Selecteer het gewenste beeldtype.

Resolutie

Selecteer een geschikte resolutie. Zie Selecteer de gewenste resolutie..

Doelgrootte

Wordt in een latere stap ingesteld.

Aanpassingen

Wordt in een latere stap ingesteld.

Klik op de knop Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeeldingen op en geef vervolgens de instellingen bij Aanpassingen op, indien nodig. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie.

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten.

De gescande afbeeldingen worden naar de toepassing verzonden of opgeslagen in de opgegeven map.

Selecteer de gewenste resolutie.

Wanneer u een hoge resolutie instelt, neemt het aantal pixels toe en wordt de afbeelding zeer fijn gescand. Een hogere resolutie geeft echter wel grotere bestanden. Laat de resolutie daarom afhangen van wat u met de scan wilt doen.

In de volgende tabel ziet u welke resoluties geschikt zijn voor een bepaalde taak.

Taak

Resolutie

E-mail verzenden

96 tot 150 dpi

OCR (Optical Character Recognition, tekstherkenning)

300 dpi

Afdrukken

300 dpi

Archivering

300 dpi

Fax verzenden

200 dpi

[Boven]

Voor tekst en lijntekeningen

Ga als volgt te werk om instellingen op te geven voor het scannen van tekst en lijntekeningen in de professionele modus. Met deze functie wordt de omtrek van tekst en lijntekeningen gescand en duidelijk afgetekend. Op deze manier kan OCR-software de gescande tekst beter omzetten in tekstgegevens die kunnen worden bewerkt. Zie Documenten scannen en omzetten in tekstgegevens (OCR) voor meer informatie.

Plaats een document op de glasplaat.
Foto's en documenten op de glasplaat plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Origineel

Documenttype

Reflecterend

Documentbron

Glasplaat

Automatische belichting

Document:

Bestemming

Beeldtype

Zwart-wit wordt aanbevolen.

Resolutie

300 dpi voor tekst,
600 dpi voor lijntekeningen

Doelgrootte

Wordt in een latere stap ingesteld.

Aanpassingen

Wordt in een latere stap ingesteld.

Klik op de knop Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeeldingen op en geef vervolgens de instellingen bij Aanpassingen op, indien nodig. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie.

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten.

De gescande afbeeldingen worden naar de toepassing verzonden of opgeslagen in de opgegeven map.

[Boven]

Voor documenten in kleur

Ga als volgt te werk om instellingen op te geven voor het scannen van kleurendocumenten in de professionele modus. Met deze functie wordt het kleurgebruik van het origineel vereenvoudigd, zodat de gescande afbeelding niet vlekkerig wordt. Tevens geschikt voor het wijzigen van de kleuren van een afbeelding met een toepassing die kleuren kan retoucheren.

Plaats een document op de glasplaat.
Foto's en documenten op de glasplaat plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Origineel

Documenttype

Reflecterend

Documentbron

Glasplaat

Automatische belichting

Document:

Bestemming

Beeldtype

Gladde kleuren

Resolutie

Selecteer een geschikte resolutie. Zie Selecteer de gewenste resolutie..

Doelgrootte

Wordt in een latere stap ingesteld.

Aanpassingen

Wordt in een latere stap ingesteld.

Klik op de knop Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeeldingen op en geef vervolgens de instellingen bij Aanpassingen op, indien nodig. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie.

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten.

De gescande afbeeldingen worden naar de toepassing verzonden of opgeslagen in de opgegeven map.

[Boven]

Voor kranten en tijdschriften

Ga als volgt te werk om instellingen op te geven voor het scannen van kranten en tijdschriften in de professionele modus. Met deze functie kunt u voorkomen dat blanco stukken er gelig uit komen te zien of dat afbeeldingen van de andere zijde van het papier doorschijnen.

Plaats een document op de glasplaat.
Foto's en documenten op de glasplaat plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Origineel

Documenttype

Reflecterend

Documentbron

Glasplaat

Automatische belichting

Document:

Bestemming

Beeldtype

Selecteer het gewenste beeldtype.

Resolutie

Selecteer een geschikte resolutie. Zie Selecteer de gewenste resolutie..

Doelgrootte

Wordt in een latere stap ingesteld.

Aanpassingen

Wordt in een latere stap ingesteld.

Klik op de knop Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeeldingen op en geef vervolgens de instellingen bij Aanpassingen op, indien nodig. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie.

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten.

De gescande afbeeldingen worden naar de toepassing verzonden of opgeslagen in de opgegeven map.