Probleemoplossing / Problemen met de installatie van de driver

Poort niet herkend onder Windows

1. Staat de printer aan?
2. Zijn uw computer en het apparaat goed met elkaar verbonden?
3. Ondersteunt uw computer USB of IEEE1394?

Als de printer tijdens de installatie van de driver niet wordt herkend, probeer dan de volgende oplossingen.

1. Staat de printer aan?

Als dit apparaat nu wordt herkend:
Sluit deze pagina om terug te keren naar het installatievenster.

Als dit apparaat nog steeds niet wordt herkend:
Ga door naar de volgende stap.

[Boven]

2. Zijn uw computer en het apparaat goed met elkaar verbonden?

Als dit apparaat nu wordt herkend:
Sluit deze pagina om terug te keren naar het installatievenster.

Als dit apparaat nog steeds niet wordt herkend:
Ga door naar de volgende stap.

[Boven]

3. Ondersteunt uw computer USB of IEEE1394?

Bij aansluiting met een USB-kabel

Controleer of uw Windows-versie overweg kan met USB

Op uw computer moet Windows Me, 98, XP of 2000 voorgeïnstalleerd zijn, of een voorgeïnstalleerde Windows 98 die is opgewaardeerd naar Windows Me. Het is niet mogelijk de USB-printerdriver te installeren of te gebruiken op een computer die niet aan deze specificaties voldoet of die geen ingebouwde USB-poort heeft.
Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie over uw computer.

Controleer of uw computer overweg kan met USB

Volg de onderstaande instructies om na te gaan of USB wordt ondersteund door uw computer:

Voor Windows XP: klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Deze computer (My Computer) in het menu Start en klik vervolgens op Eigenschappen (Properties). Voor Windows 98, Me en 2000: klik met de rechtermuisknop op Deze computer (My Computer) op het bureaublad en klik vervolgens op Eigenschappen (Properties).

Voor Windows XP en 2000: klik op het tabblad Hardware gevolgd door de knop Apparaatbeheer (Device Manager). Voor Windows 98 en Me: klik op het tabblad Apparaatbeheer (Device Manager).

Klik op de optie USB-controllers (Universal Serial Bus controllers) en kijk of de USB universele host-controller (USB Universal Host Controller) en de USB-hoofdhub (USB Root Hub) goed zijn geïdentificeerd. Als dit zo is, is uw versie van Windows geschikt voor het gebruik van USB.

Als uw versie van Windows geen USB-ondersteuning biedt, voert u de volgende stappen uit, waarna u opnieuw controleert of de USB-controller goed wordt geïdentificeerd. Als uw Windows dan nog steeds niet geschikt is voor het gebruik van USB, neemt u contact op met uw leverancier.

Wanneer het USB-apparaat is aangegeven als Onbekend apparaat (Unknown device)

In Windows 98 en Me kunnen sommige USB-apparaten in Apparaatbeheer (Device Manager) worden aangegeven als onbekend apparaat. Als dit gebeurt, moet u het bestand EPUSBUN.EXE starten. U vindt dit bestand op de cd-rom met software. U doet dit als volgt:

Annuleer de installatie van de driver.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de cd-rom met software en selecteer Verkennen (Explore) om de bestanden weer te geven.

Dubbelklik op de map WIN9X.

Dubbelklik op het pictogram EPUSBUN.EXE.

Haal de cd-rom met software uit uw computer en steek de cd er vervolgens weer in. Volg nu de instructies op het scherm om de driver te installeren.

Bij aansluiting met een IEEE1394-kabel (alleen voor printers die hiervoor geschikt zijn)

Controleer of uw Windows-versie overweg kan met IEEE1394.

Op uw computer moet Windows Me, XP of 2000 voorgeïnstalleerd zijn en uw computer moet een IEEE1394-poort hebben. Bovendien moeten de IEEE1394-hostcontrollers van de computer voldoen aan OHCI, wat wordt ondersteund door een voorgeïnstalleerde versie van Windows Me, 2000 of XP. Neem contact op met uw leverancier als de IEEE1394-hostcontrollers van uw computer niet voldoen aan de OHCI-specificaties.
Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie over uw computer.

Controleer of uw computer overweg kan met IEEE1394.

Volg de onderstaande instructies om na te gaan of IEEE1394 wordt ondersteund door uw computer:

Voor Windows XP: klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Deze computer (My Computer) in het menu Start en klik vervolgens op Eigenschappen (Properties). Voor Windows Me en 2000: klik met de rechtermuisknop op Deze computer (My Computer) op het bureaublad en klik vervolgens op Eigenschappen (Properties).

Voor Windows XP en 2000: klik op het tabblad Hardware gevolgd door de knop Apparaatbeheer (Device Manager). Voor Windows Me: klik op het tabblad Apparaatbeheer (Device Manager).

Klik op de optie IEEE 1394 Bus Host Controllers en kijk of de IEEE 1394 Host Controller goed is geïdentificeerd. Als dit zo is, is uw versie van Windows geschikt voor het gebruik van IEEE1394 conform OHCI.