Diverse afdrukopties

Afdrukken zonder marges

Geschikt afdrukmateriaal
De afdrukgegevens voorbereiden
Papier laden
Instellingen van de printerdriver voor Windows
Instellingen van de printerdriver voor Macintosh

Met deze printer is het mogelijk om af te drukken zonder enige marge aan alle vier de zijden van het papier. Volg de onderstaande instructies om af te drukken zonder marges.

Opmerking:
  • Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.
  • Deze functie is niet beschikbaar voor alle soorten afdrukmateriaal.

Geschikt afdrukmateriaal

U kunt alle typen rolpapier gebruiken die voor deze printer verkrijgbaar zijn, alsmede het volgende afdrukmateriaal:

Photo Quality Ink Jet Paper:
A4, 5 x 8"

Matte Paper-Heavyweight:
A4, 100 x 150 mm

Fotopapier:
A4, 4 x 6" (geen perforaties), 100 x 150 mm, Panoramic

Premium Glossy Photo Paper:
A4, 100 x 150 mm, 89 x 127 mm

Premium Semigloss Photo Paper:
A4, 100 x 150 mm

Opmerking:
  • Afdrukken met deze functie ingeschakeld duurt langer dan normaal.
  • De afdrukkwaliteit kan minder zijn aan de boven- en onderkant van de afdruk, of deze gedeelten kunnen vegen vertonen wanneer ander afdrukmateriaal wordt gebruikt dan hierboven aangegeven. Druk eerst één vel af om de kwaliteit te controleren voordat u een grote taak afdrukt.

[Boven]

De afdrukgegevens voorbereiden

Omdat deze functie de afbeelding iets groter maakt dan het eigenlijke papierformaat, wordt het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier valt, niet afgedrukt.

Houd rekening met het volgende wanneer u de gegevens in het programma waarmee u werkt geschikt wilt maken om afgedrukt te worden:

Afdrukken op rolpapier

Wanneer u deze functie gebruikt met rolpapier en Baniermodus is geselecteerd in het dialoogvenster Rolpapieropties (Windows) of Banier is geselecteerd als instelling bij Rolpapieroptie in het dialoogvenster voor de pagina-instelling (Macintosh), dan moet u de afbeelding met behulp van uw beeldbewerkingssoftware 4 mm breder maken dan de rol papier.

Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

Afdrukken op losse vellen

U moet uw gegevens aanpassen aan het papierformaat. Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

[Boven]

Papier laden

Nadat u het afdrukmateriaal hebt geselecteerd waarop u wilt afdrukken, legt u dit materiaal in de printer.

Een papierrol laden
Losse vellen laden

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Windows

Nadat u het afdrukmateriaal in de printer hebt geladen, stelt u de printerdriver in op afdrukken zonder marges.

Opmerking:
Wanneer Papiertoevoer is geselecteerd onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep of wanneer Rolpapier is geselecteerd onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep en Modus Losse vellen is geselecteerd in het dialoogvenster Rolpapieropties (Windows), maakt deze functie de afbeelding iets groter dan het eigenlijke papierformaat. Het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier komt, wordt niet afgedrukt.

Open de printerdriver.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Windows

Selecteer Papiertoevoer of Rolpapier bij Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.

Selecteer het gewenste Formaat van de originele afdrukgegevens onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.

Selecteer het gewenste Type bij Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.
Instellingen voor Afdrukmateriaal

Schakel het selectievakje Randloos in onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.

Klik op OK om het venster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, kunt u beginnen met afdrukken. Maak eerst één proefafdruk voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Macintosh

Nadat u het afdrukmateriaal in de printer hebt geladen, stelt u de printerdriver in op afdrukken zonder marges.

Opmerking:
Wanneer Automatische papiertoevoer is geselecteerd bij Bron of wanneer Rolpapier is geselecteerd bij Papierbron en Los vel is geselecteerd bij Rolpapieroptie, maakt deze functie de afbeelding iets groter dan het eigenlijke papierformaat. Het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier komt, wordt niet afgedrukt.

Open de printerdriver.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Macintosh

Selecteer het gewenste Papierformaat van de originele afdrukgegevens in het dialoogvenster voor de pagina-instelling.

Selecteer Automatische papiertoevoer of Rolpapier bij Papierbron.

Schakel het selectievakje Geen marges in.

Klik op OK om de instelling op te slaan en het dialoogvenster te sluiten.

Selecteer het gewenste Afdrukmateriaal in het afdrukvenster.
Instellingen voor Afdrukmateriaal

Klik op Afdrukken om te beginnen met afdrukken. Maak eerst één proefafdruk voordat u grote hoeveelheden afdrukt.