Hoe...? / De toestand van de printer controleren en de printer onderhouden

De snijpositie instellen

Voor Windows
Voor Macintosh

Volg de onderstaande instructies om de snijpositie van het snijmechanisme in te stellen.

Opmerking:
  • Voordat u de snijpositie aanpast, moet u de printer inschakelen en de rol papier plaatsen.
  • Voor het behoud van een nauwkeurige snijpositie raden wij u aan om de snijpositie af te stellen telkens wanneer u het type of formaat (breedte) van de rol papier wijzigt.

Voor Windows

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de rol papier is geplaatst.

Open de printersoftware.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Windows

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en klik op de knop Printer- en optie-informatie.

Klik op Automatische papiersnijder instellen. Het dialoogvenster Automatische papiersnijder instellen wordt geopend.

Klik op Afdrukken. Het patroon voor het afstellen van de snijpositie wordt afgedrukt en afgesneden.

Controleer aan de hand van de afgesneden rol papier wat het meest nauwkeurig afgedrukte nummer is van de diverse gekleurde randen.

Selecteer in de keuzelijst het nummer van de meest nauwkeurig afgedrukte rand. Klik op Voltooien om de afstelling te bevestigen.

[Boven]

Voor Macintosh

Opmerking:
Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de rol papier is geplaatst.

Open de printersoftware, klik op de pictogramknop Hulpprogramma's  en klik op de knop Printerinformatie.

Klik op Automatische papiersnijder instellen. Het dialoogvenster Automatische papiersnijder instellen wordt geopend.

Klik op Afdrukken. Het patroon voor het afstellen van de snijpositie wordt afgedrukt en afgesneden.

Controleer aan de hand van de afgesneden rol papier wat het meest nauwkeurig afgedrukte nummer is van de diverse gekleurde randen.

Selecteer in de keuzelijst het nummer van de meest nauwkeurig afgedrukte rand. Klik op Voltooien om de afstelling te bevestigen.

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Druk op de onderhoudsknop om het menu Geavanceerde instellingen te openen.

Plaats de cursor met behulp van de knop op Afsnijpositie aanpassen en druk op de knop Selecteren.

Controleer of de papierrol is geplaatst en druk op Customknop 1.

Het patroon voor het afstellen van de snijpositie wordt afgedrukt en afgesneden.

Controleer aan de hand van de afgesneden rol papier wat het meest nauwkeurig afgedrukte nummer is van de diverse gekleurde randen.

Plaats de cursor met behulp van de knop of op het nummer dat u bij stap 4 hebt gekozen en druk op de knop Selecteren.