Hoe...? / De toestand van de printer controleren en de printer onderhouden

De printkop uitlijnen

Voor Windows-gebruikers
Voor Macintosh-gebruikers
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd, kunt u dit probleem vanaf uw computer oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Voor Windows-gebruikers

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer gewoon papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Open de printersoftware.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Windows

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en klik op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

Voor Macintosh-gebruikers

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer gewoon papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Voor gebruikers van Mac OS 8.6 of 9.x: open de printersoftware en klik op de pictogramknop Hulpprogramma's  . Klik vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Voor gebruikers van Mac OS X: dubbelklik op het pictogram EPSON-printerhulpprogramma in de programmamap in Macintosh HD (standaardnaam van de vaste schijf), selecteer uw printer, klik op OK in het venster Printers en klik vervolgens op Printkop uitlijnen in het dialoogvenster EPSON Printer Utility.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de printkop uit te lijnen met de knoppen op het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Druk op de onderhoudsknop .

Plaats de cursor met behulp van de knop op Printkop uitlijnen en druk op de knop Selecteren.

Volg de instructies op het LCD-scherm op.

Kies uit het uitlijningspatroon van set 1 op het afgedrukte controleblad de verticale lijn die het best is uitgelijnd. Selecteer het nummer van de betreffende lijn met de knop of en druk op de knop Selecteren.

Herhaal stap 5 voor de uitlijningspatronen van set 2 en 3.

Druk als afsluiting op Customknop 1.