Enkele afdrukopties

Posters afdrukken

Papier laden
Instellingen van de printerdriver
Afdrukken
Een poster maken van uw afdrukken

Door één pagina te vergroten en af te drukken op meerdere vellen papier kunt u posters maken.

Opmerking:
  • Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.
  • Deze functie kan niet worden gebruikt wanneer het selectievakje Randloos is ingeschakeld onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep (Windows) of Geen marges in het afdrukvenster (Macintosh).

Papier laden

Laad papier in de printer.

Losse vellen laden

[Boven]

Instellingen van de printerdriver

Voor Windows

Open de printerdriver.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Windows

Selecteer het gewenste Type onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.
Afdrukmateriaal

Selecteer Papiertoevoer bij Bron onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.

Selecteer het gewenste Formaat van de originele afdrukgegevens onder Papieropties op het tabblad Hoofdgroep.

Selecteer op het tabblad Paginalay-out bij Meerdere pagina's de optie Posterafdruk en klik op de pijl omhoog of omlaag om te kiezen uit 2x2, 3x3 of 4x4.

Klik op Instellingen om in te stellen hoe de poster moet worden afgedrukt. Het dialoogvenster Posterinstellingen wordt geopend.

Bij het afdrukken van een poster hebt u de volgende mogelijkheden.

Snijlijnen afdrukken

Schakel dit selectievakje in als u wilt dat hulpsnijlijnen worden afgedrukt.

Overlappende uitlijningstekens

Hiermee overlappen de panelen elkaar enigszins en worden uitlijningstekens afgedrukt zodat de panelen nauwkeuriger kunnen worden uitgelijnd.

Trimlijnen

Hiermee worden op de panelen dunne lijnen afgedrukt die u als leidraad kunt gebruiken bij het afsnijden van de pagina's.

Opmerking:
Als u slechts enkele panelen wilt afdrukken en niet de volledige poster, klikt u op de panelen die u niet wilt afdrukken.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Voor Macintosh

Open de printerdriver.
Toegang krijgen tot de printersoftware voor Macintosh

Selecteer het gewenste Papierformaat van de originele afdrukgegevens in het dialoogvenster voor de pagina-instelling.

Selecteer Automatische papiertoevoer bij Papierbron in het dialoogvenster voor de pagina-instelling.

Selecteer het gewenste Afdrukmateriaal in het afdrukvenster.
Afdrukmateriaal

Schakel in het dialoogvenster voor de lay-out het selectievakje Meerdere pagina's in en selecteer Poster.

Bij het afdrukken van een poster hebt u de volgende mogelijkheden.

1 pagina beslaat xx pag.

Hiermee wordt aangegeven over hoeveel vellen papier het vergrote document wordt verspreid. U kunt 4, 9 of 16 pagina's selecteren.

Overlappende uitlijningstekens

Hiermee overlappen de panelen elkaar enigszins en worden uitlijningstekens afgedrukt zodat de panelen nauwkeuriger kunnen worden uitgelijnd.

Trimlijnen

Hiermee worden op de panelen dunne lijnen afgedrukt die u als leidraad kunt gebruiken bij het afsnijden van de pagina's.

Panelen selecteren

Klik op de panelen die u niet wilt afdrukken en klik vervolgens op de knop OK om de overige panelen af te drukken.

Opmerking:
Als u slechts enkele panelen wilt afdrukken en niet de volledige poster, klikt u op Panelen selecteren en vervolgens op de panelen die u niet wilt afdrukken. Daarna klikt u op OK.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

[Boven]

Afdrukken

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, kunt u beginnen met afdrukken.

[Boven]

Een poster maken van uw afdrukken

Hierna wordt uitgelegd hoe u van uw afdruk een poster kunt maken op vier vellen papier. Kijk goed naar de begeleidende illustraties.

Snijd de marge van vel 1 verticaal af over de lijn en breng de uitlijningstekens tegen elkaar, zoals getoond in de illustratie.

Plaats vel 1 op vel 2, pas de kruisjes op beide vellen goed tegen elkaar en plak de vellen voorlopig aan elkaar vast aan de achterzijde van het papier.

Snijd de aan elkaar geplakte vellen af over de lijn tussen de uitlijningstekens.

Lijn de vellen uit met behulp van de uitlijningstekens en plak ze aan de achterzijde aan elkaar vast.

Herhaal stap 1 tot 4 om ook vel 3 en 4 vast te plakken.

Herhaal stap 1 tot 4 om de boven- en onderzijde van de dubbele vellen vast te plakken.

Snijd de resterende marges af.

Waarschuwing:
Wees voorzichtig met scherp gereedschap.