Hoe...?

De software updaten en de installatie van de software ongedaan maken

Updaten naar Windows Me of 98
De printersoftware updaten in Windows Me, XP of 2000
De installatie van de printerdriver ongedaan maken
EPSON Print CD verwijderen

Raadpleeg het gedeelte hierna wanneer u het besturingssysteem Windows wilt opwaarderen, wanneer u de printersoftware in Windows Me, XP of 2000 wilt bijwerken of wanneer u de printerdriver wilt verwijderen (Windows en Macintosh).

Updaten naar Windows Me of 98

Als u op uw computer een upgrade hebt uitgevoerd van Windows 95 naar Windows Me of 98, dient u de installatie van de printersoftware ongedaan te maken en de software vervolgens opnieuw te installeren. Raadpleeg De installatie van de printerdriver ongedaan maken voor instructies.

[Boven]

De printersoftware updaten in Windows Me, XP of 2000

Als u de printersoftware wilt bijwerken in Windows Me, XP of 2000, dient u de installatie van de vorige printersoftware ongedaan te maken voordat u de nieuwe software installeert. De update werkt niet goed als u over de bestaande printersoftware heen installeert. Zie De installatie van de printerdriver ongedaan maken voor meer informatie over het verwijderen van de printersoftware.

[Boven]

De installatie van de printerdriver ongedaan maken

Voor Windows

Opmerking:
  • Om toepassingen te kunnen verwijderen onder Windows 2000 moet u zijn aangemeld met beheerdersrechten
    (een gebruiker uit de groep Beheerders).
  • Om toepassingen te kunnen verwijderen onder Windows XP moet u zijn aangemeld met een beheerdersaccount. U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

Schakel de printer uit en koppel de kabel van de printer los.

Voor gebruikers van Windows Me, 98, 95 en 2000: klik op de knop Start, wijs naar Instellingen (Settings) en kies Configuratiescherm (Control Panel).
Voor gebruikers van Windows XP: klik op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add/Remove Programs) en selecteer EPSON Printer Software in de lijst. Klik vervolgens op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) (of Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) in Windows XP en 2000).

Selecteer het pictogram EPSON Stylus Photo 900 en klik op OK.

Klik op OK.

Opmerking:
Als de printer onder Windows Me of 98 aangesloten is op de USB-poort, moet u een extra USB-onderdeel verwijderen. Selecteer EPSON USB-printer in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs), klik vervolgens op de knop Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) en klik op OK wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten. Als EPSON USB-printer niet in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs) voorkomt, dubbelklikt u op EPUSBUN.EXE op de cd-rom met printersoftware en volgt u verder de instructies op het scherm.

Voor Macintosh

Opmerking:
U kunt de installatie van de printerdriver onder Mac OS X niet ongedaan maken.

Schakel uw Macintosh in en plaats de cd-rom met software in de cd-romlezer. De cd-rom met EPSON printersoftware wordt automatisch geopend.

Als er aparte mappen verschijnen met pictogrammen voor verschillende talen, dubbelklikt u op de map met de gewenste taal. Dubbelklik vervolgens op het pictogram van de Installer in de map Disk 1 in de map Disk Package.

Klik na het beginvenster op Ga door (Continue).

Selecteer Maak installatie ongedaan (Uninstall) in het menu linksboven in het scherm en klik op Maak installatie ongedaan (Uninstall).

[Boven]

EPSON Print CD verwijderen

Voor Windows

Voor gebruikers van Windows Me, 98, 95 en 2000: klik op de knop Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik op Configuratiescherm (Control Panel). Voor gebruikers van Windows XP: klik op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add/Remove Programs) en selecteer EPSON Print CD in de lijst. Klik vervolgens op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) (Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) in Windows XP en 2000).

Selecteer Verwijderen (Remove) en klik op Volgende (Next).

Klik op Voltooien (Finish).

Voor Macintosh

Sleep de map EPSON Print CD met alle bestanden erin van de harde schijf naar de Prullenmand.