Volledige pagina afdrukken

U kunt afdrukken met de functie Volledige pagina wanneer u bijvoorbeeld een op A4-formaat gemaakt document wilt afdrukken op een ander formaat papier.
De pagina wordt automatisch aangepast aan het door u geselecteerde papierformaat. U kunt het paginaformaat ook met de hand aanpassen.
Opmerking:
Deze functie kan niet worden gebruikt in combinatie met randloos afdrukken.
Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Dit is een standaardfunctie van Mac OS X 10.4 of hoger. Gebruik voor deze functie een standaardformaat (bijvoorbeeld A4) bij Paper Size (Papierformaat) en gebruik Scale (Vergroot/verklein) om de juiste aanpassing te bereiken. Gebruik geen papierformaat met daarbij een optie voor de pagina-instelling (bijvoorbeeld Borderless (Randloos)). Deze functie is niet beschikbaar voor Mac OS X 10.3.

Printerinstellingen voor Windows

Open de printerinstellingen.
Klik op het tabblad Main (Hoofdgroep) en selecteer een van de volgende instellingen bij Quality Option (Kwaliteitoptie):
Draft (Concept) voor snelle afdrukken met een lagere afdrukkwaliteit
Text (Tekst) voor pagina's met uitsluitend tekst
Text & Image (Tekst & Afbeelding) voor pagina's met tekst en afbeeldingen in een hogere kwaliteit
Photo (Foto) voor een goede kwaliteit en snelheid
Best Photo (Beste foto) voor de beste afdrukkwaliteit
Selecteer Front Tray (Voorste lade) bij Source (Bron).
Selecteer de gewenste instelling bij Type.
Selecteer de gewenste instelling bij Size (Formaat).
Selecteer Portrait (Staand) (verticaal) of Landscape (Landschap) (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.
Klik op het tabblad Page Layout (Paginalay-out) en schakel het selectievakje Reduce/Enlarge Document (Verklein/vergroot document) in.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
AIs u By Output Paper Size (Op papiergrootte (uitvoer)) hebt geselecteerd, selecteert u het formaat van het gebruikte papier in de keuzelijst.
Als u By Percentage (Op percentage) hebt geselecteerd, selecteert u een percentage met behulp van de pijlen.
Klik op OK om het venster met printerinstellingen te sluiten.
Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Printerinstellingen voor Mac OS X 10.5

Open het Print (Afdrukken).
Klik op de knop  om het dialoogvenster uit te vouwen.
Selecteer de printer die u gebruikt bij Printer en geef vervolgens de gewenste instellingen op.
Opmerking:
Het is mogelijk dat u bepaalde items in dit dialoogvenster niet kunt selecteren. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt. Als dit inderdaad zo is, klikt u op Page Setup (Pagina-instelling) in het menu File (Archief) van het programma en geeft u daarin de gewenste instellingen op.
Selecteer Paper Handling (Papier gebruiken) in het venstermenu.
Selecteer Scale to fit paper size (Pas aan papierformaat aan).
Zorg ervoor dat het juiste formaat wordt weergegeven bij Destination Paper Size (Doelpapierformaat).
Selecteer Print Settings (Printerinstellingen) in het venstermenu.
Geef de instellingen op waarmee u wilt afdrukken. Zie de online-Help voor meer informatie over Print Settings (Printerinstellingen).
Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.