Afdrukkwaliteit verbeteren

De printkop uitlijnen

Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als verticale lijnen niet goed worden uitgelijnd of u horizontale strepen ziet, kunt u dit probleem vanaf uw computer oplossen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Het hulpprogramma Printkop uitlijnen gebruiken

Voor Windows

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat.

Open de printersoftware.
De printersoftware voor Windows openen

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

Voor Mac OS 9

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat.

Open het afdrukvenster of het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS 9 openen

Klik op de pictogramknop Hulpprogramma's  en vervolgens op de knop Printkop uitlijnen.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

Voor Mac OS X

Om de printkop uit te lijnen met het hulpprogramma Printkop uitlijnen, gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Selecteer de printer en klik op OK in het venster Printers (Printer List).

Klik op de knop Printkop uitlijnen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm om de printkop uit te lijnen.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de printkop uit te lijnen met de knoppen op het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Controleer of er geen waarschuwingen of foutberichten op het LCD-scherm staan.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat.

Selecteer Meer opties met de knop of en druk op de knop OK.

Selecteer Onderhoud met de knop of en druk op de knop OK.

Plaats de cursor met behulp van de knop op Printkop uitlijnen en druk op de knop OK.

Volg de instructies op het LCD-scherm op.

Kies uit het uitlijningspatroon van set 1 op het afgedrukte controleblad de verticale lijn die het best is uitgelijnd. Selecteer het nummer van de betreffende lijn met de knop of en druk op de knop OK.

Herhaal stap 7 voor de uitlijningspatronen van set 2.

Druk ter afsluiting op de knop OK.