Onderhoud en problemen oplossen / Problemen oplossen

Problemen met de werking van de scanner

De scanner scant niet
Er verschijnt een foutmelding en de scanner wil niet scannen
De gewenste toepassingen worden niet goed gestart na een druk op de knoppen van de scanner
Onder Mac OS X wordt de Classic-modus gestart bij een druk op de knoppen van de scanner.
Meerdere afbeeldingen scannen is niet mogelijk

Vaak zijn operationele problemen te wijten aan de werking van uw software en uw computer. Operationele problemen treden meestal op als gevolg van:

Raadpleeg de poster Hier beginnen om na te gaan of u alles goed doet. Raadpleeg ook de documentatie die u hebt ontvangen bij uw computer en software.

De scanner scant niet

Probeer een of meer van de volgende oplossingen.

[Boven]

Er verschijnt een foutmelding en de scanner wil niet scannen

Voor gebruikers van Windows XP en 2000

Bij gebruik van Windows XP Home Edition, XP Professional of 2000 Professional in combinatie met een USB 2.0-verbinding bestaat de mogelijkheid dat de scanner stopt met scannen en meldt dat de communicatie met de scanner niet goed verloopt, dat u moet controleren of de scanner aanstaat, goed is aangesloten en goed is ingesteld om te scannen, en dat u bij gebruik van een SCSI-verbinding de computer opnieuw moet starten. Als dit gebeurt, moet u een kleine update installeren aan de hand van de volgende instructies.

Zorg ervoor dat uw scanner correct is aangesloten op de computer en dat de scanner aanstaat. Controleer of alle toepassingen die niet nodig zijn, gesloten zijn.

Plaats de cd-rom met scansoftware in de cd-romlezer. Klik op Afsluiten als het installatieprogramma automatisch wordt gestart.

Voor gebruikers van Windows XP:
Klik op Start gevolgd door Deze computer (My Computer) en selecteer EPSON. Selecteer Openen (Open) in het menu Bestand (File).

Voor gebruikers van Windows 2000:
Dubbelklik op het pictogram Deze computer (My Computer), selecteer EPSON en selecteer vervolgens Openen (Open) in het menu Bestand (File).

Dubbelklik op esuf41e.exe in de map u2patch om de update te installeren.

Wanneer de update is geïnstalleerd, trekt u de USB-kabel uit de computer. Vervolgens steekt u deze kabel opnieuw in dezelfde poort.

Opmerking:
Als u een andere USB-poort gebruikt, moet u de update opnieuw installeren.

Voor gebruikers van de Perfection 2580

Zorg ervoor dat er geen film in de automatische filmlader is geplaatst. Zit er wel film in de lader, zet de scanner dan aan en druk op de uitwerpknop om de film te verwijderen.

Voor gebruikers van Mac OS X

De mogelijkheid bestaat dat de scanner het niet goed doet in de Classic-modus. Verlaat daarom de Classic-modus.

[Boven]

De gewenste toepassingen worden niet goed gestart na een druk op de knoppen van de scanner

Probeer een of meer van de volgende oplossingen.

[Boven]

Onder Mac OS X wordt de Classic-modus gestart bij een druk op de knoppen van de scanner.

Installeer de scansoftware in een Mac OS X-omgeving, maar niet in de Classic-modus.

[Boven]

Meerdere afbeeldingen scannen is niet mogelijk

Probeer een of meer van de volgende oplossingen.