Basisprocedure voor het scannen

Kennismaken met de scansoftware

EPSON Scan
TWAIN-toepassingen

EPSON Scan

Uw scanner wordt door uw computer aangestuurd via een stuurprogramma dat EPSON Scan heet en dat voldoet aan de TWAIN-norm.

EPSON Scan bestuurt rechtstreeks alle functies van uw Epson-scanner. U gebruikt deze software voor het scannen van afbeeldingen in kleur, grijstinten of zwart-wit, voor een professioneel resultaat. Dit programma is de standaardinterface tussen de scanner en de meeste toepassingen. U kunt EPSON Scan openen vanuit elk programma dat compatibel is met de TWAIN-norm.

Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Het is niet altijd mogelijk om EPSON Scan te starten vanuit de toepassing. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt.

TWAIN

TWAIN is een standaardprogrammeerinterface (Application Programming Interface, API) tussen apparaten waarmee afbeeldingen worden ingevoerd (zoals scanners) en de toepassingen waarmee deze apparaten worden aangestuurd.

Met een TWAIN-toepassing en een TWAIN-scanner met een TWAIN-stuurprogramma kan elke scanner op dezelfde manier worden gebruikt.

[Boven]

TWAIN-toepassingen

Deze scanner voldoet aan de TWAIN-norm. Dit betekent dat u afbeeldingen kunt scannen met beeldbewerkingsprogramma's die ook aan deze norm voldoen.

De volgende TWAIN-toepassing voor beeldbewerking is met uw scanner meegeleverd. Wij raden u aan deze toepassing te gebruiken.

U kunt ook afbeeldingen scannen met meer algemene TWAIN-toepassingen, zoals Adobe Photoshop.

Wanneer u in een TWAIN-toepassing een scanopdracht geeft, wordt EPSON Scan gestart om de afbeelding te scannen volgens de opgegeven instellingen.

TWAIN-
toepassing

EPSON
Scan

Scanner

Opdracht om een
afbeelding te scannen

Afbeelding
scannen

Het lijkt misschien alsof de TWAIN-toepassing uw scanner aanstuurt tijdens het scanproces, maar in werkelijkheid zorgt EPSON Scan overal voor.

In het EPSON Scan-scherm kunt u de diverse scaninstellingen opgeven.

Opmerking:
EPSON Scan werkt voor zowel Windows als Macintosh op dezelfde manier. In deze handleiding wordt de werking uitgelegd aan de hand van Windows-voorbeelden.