Afdrukken zonder marges (randloos)

Geschikt papier
Het afdrukbestand voorbereiden
Afdrukken vanuit EPSON Easy Photo Print
Afdrukken vanuit andere toepassingen

Met deze printer is het mogelijk om af te drukken zonder enige marge tot aan alle vier de randen van het papier. Volg de onderstaande instructies voor Randloos afdrukken

Opmerking:

Deze functie is niet beschikbaar voor alle soorten afdrukmateriaal en printerinstellingen.

Geschikt papier

Voor het afdrukken zonder witte randen wordt het volgende papier aanbevolen:

EPSON Premium Glossy Photo Paper

A4, 10 × 15 cm (4 × 6 inch), 9 × 13 cm (3,5 × 5 inch)

EPSON Premium Semigloss Photo Paper

A4

EPSON Matte Paper-Heavyweight

A4

EPSON Double-Sided Matte Paper

A4

EPSON Economy Photo Paper

A4

Opmerking:
  • Randloos afdrukken duurt langer dan normaal.

• De afdrukkwaliteit kan minder zijn aan de boven- en onderkant van de afdruk, of deze gedeelten kunnen vegen vertonen wanneer ander papier wordt gebruikt dan hierboven aangegeven. Druk eerst één vel af om de kwaliteit te controleren voordat u een grote taak afdrukt.

Het afdrukbestand voorbereiden

Omdat deze optie de afbeelding iets groter maakt dan het eigenlijke papierformaat, wordt een deel van de afbeelding niet afgedrukt.

Afdrukken op losse vellen

U moet het afbeeldingsbestand aanpassen aan het papierformaat. Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

Afdrukken vanuit EPSON Easy Photo Print

Met EPSON Easy Photo Print (bijgeleverd op cd-rom) kunt u snel en eenvoudig randloze foto's maken op dit apparaat. EPSON Easy Photo Print maakt het ook gemakkelijk om uw foto's te verbeteren.

EPSON Easy Photo Print voor Windows starten

Klik op de knop Start, wijs naar Programma's (Programs) of Alle programma's (All Programs) gevolgd door EPSON Creativity Suite en kies EPSON Easy Photo Print.

Voor meer informatie klikt u op de knop Help. De gebruikershandleiding van EPSON Easy Photo Print wordt dan geopend met daarin de instructies die u nodig hebt.

Afdrukken vanuit andere toepassingen
Printerinstellingen voor Windows

Volg de onderstaande instructies om de juiste printerinstellingen op te geven voor randloos afdrukken.

Open de printerinstellingen.

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de volgende instellingen bij Kwaliteitoptie:

• Foto voor een goede kwaliteit en snelheid

• Beste foto voor de beste afdrukkwaliteit

Selecteer het gewenste afdrukmateriaal.

Selecteer het gewenste papierformaat bij Formaat.

Schakel het selectievakje Randloos in.

De schuifbalk Randloos - Uitbreiding op het tabblad Paginalay-out kan nu worden gebruikt. Als u zelf wilt regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt, klikt u op het tabblad Paginalay-out en verplaatst u de schuifbalk.

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.

Klik op OK om het venster met printerinstellingen te sluiten.

Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.