Printerdriver en Status Monitor: een overzicht

De printerdriver voor Windows openen

In de printerdriver kunt u een groot aantal opties instellen om de beste afdrukresultaten te krijgen. Met Status Monitor en de printerhulpprogramma's kunt u de printer controleren en ervoor zorgen dat het apparaat optimaal blijft werken.

De printerdriver voor Windows openen

U kunt de printerdriver openen vanuit de meeste Windows-toepassingen, vanuit het menu Start of vanuit de taakbalk van Windows.

Als u instellingen wilt opgeven die alleen van toepassing moeten zijn op de toepassing waarmee u aan het werk bent, opent u de printerdriver vanuit de toepassing in kwestie.

Als u instellingen wilt opgeven die door alle Windows-toepassingen moeten worden gebruikt, dan opent u de printerdriver vanuit het menu Start of de taakbalk.

Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Vanuit Windows-toepassingen

Klik in het menu Bestand (File) op Afdrukken (Print).

Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Printer, Instellen (Setup), Opties (Options), Voorkeuren (Preferences) of Eigenschappen (Properties). (Het is mogelijk dat u op een combinatie van deze knoppen moet klikken, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt.)

Vanuit het menu Start

Windows XP:
klik op Start, Configuratiescherm (Control Panel) en Printers en faxapparaten (Printers and Faxes). (Als het Configuratiescherm (Control Panel) in Categorieweergave (Category View) staat, klikt u op Printers en andere hardware (Printers and Other Hardware) gevolgd door Printers en faxapparaten (Printers and Faxes).)

Windows 2000, Me en 98:
    klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik vervolgens op Printers.

Windows XP en 2000:
selecteer de printer en klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken (Printing Preferences) in het menu Bestand (File).

Windows Me en 98:
    selecteer de printer en klik op Eigenschappen (Properties) in het menu Bestand (File).

Vanuit de taakbalk

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Printerinstellingen.