Introductie van de scansoftware

EPSON Scan starten

Bij gebruik van een TWAIN-toepassing
Bij gebruik van EPSON Scan als zelfstandige toepassing
Bij gebruik van de software EPSON Smart Panel

U kunt EPSON Scan starten op drie verschillende manieren. Ga hier creatief mee om, afhankelijk van wat u wilt doen.

Bij gebruik van een TWAIN-toepassing

Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Het is niet altijd mogelijk om EPSON Scan te starten zoals hier wordt beschreven. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt.

In dit gedeelte krijgt u uitleg over het starten van EPSON Scan vanuit ArcSoft PhotoImpression.

Opmerking:
U kunt afbeeldingen scannen met iedere toepassing die aan de TWAIN-norm voldoet, zoals Adobe Photoshop. Als de toepassing een menu heeft voor het kiezen van een scanner of TWAIN-apparaat, selecteert u EPSON Stylus CX5400 of Stylus CX5400. Vervolgens selecteert u het menu voor het importeren met behulp van een TWAIN-apparaat. EPSON Scan wordt gestart.

Start ArcSoft PhotoImpression.

Voor Windows-gebruikers:
Klik op Start, wijs naar Alle programma's (All Programs) (voor Windows XP) of Programma's (Programs) (voor Windows Me, 98 en 2000) en selecteer ArcSoft PhotoImpression 4. Klik op PhotoImpression 4.

Voor Macintosh-gebruikers:
Dubbelklik op de programmamap in Macintosh HD en dubbelklik vervolgens op de map PhotoImpression. Dubbelklik ten slotte op het pictogram PhotoImpression.

Klik op de knop Get Photo en klik vervolgens op de knop Camera/Scanner in het hoofdvenster.

Kies <Emphasis>EPSON Stylus CX5400 in de lijst Bron selecteren (Select Source) en klik vervolgens op de knop Ophalen (Acquire) (voor Windows) of OK button (voor Macintosh). EPSON Scan wordt gestart.

Opmerking voor gebruikers van Windows XP:
Selecteer het apparaat niet met de optie WIA-EPSON Stylus CX5400 in het menu. Doet u dit wel, dan kan de functionaliteit van de EPSON-scanner niet volledig worden benut.

[Boven]

Bij gebruik van EPSON Scan als zelfstandige toepassing

Als u de gescande afbeeldingen alleen maar wilt opslaan zonder verdere bewerkingen, kunt u EPSON Scan rechtstreeks starten. De afbeeldingen worden automatisch in de opgegeven map opgeslagen als bestand. Zie Bestanden rechtstreeks opslaan met EPSON Scan.

Voor Windows-gebruikers

Klik op Start, wijs naar Alle programma's (All Programs) (voor Windows XP) of Programma's (Programs) (voor Windows Me, 98 en 2000) en EPSON Scan, en selecteer vervolgens EPSON Scan. Het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand verschijnt.

Opmerking:
Als u de laatste keer hebt gescand in de thuismodus of professionele modus, wordt het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand niet automatisch weergegeven. U opent het dialoogvenster door te klikken op het kleine pijltje rechts naast de knop Scannen en vervolgens selecteert u Instellingen voor Bewaar bestand.

Klik op OK. EPSON Scan wordt gestart.

Voor gebruikers van Mac OS 8.6 tot 9.x

Selecteer EPSON Scan in het Apple-menu. Het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand verschijnt.

Opmerking:
Als u de laatste keer hebt gescand in de thuismodus of professionele modus, wordt het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand niet automatisch weergegeven. U opent het dialoogvenster door te klikken op het kleine pijltje rechts naast de knop Scannen en vervolgens selecteert u Instellingen voor Bewaar bestand.

Voor gebruikers van Mac OS X

Klik op het pictogram EPSON Scan in de programmamap. Het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand verschijnt.

Opmerking:
Als u de laatste keer hebt gescand in de thuismodus of professionele modus, wordt het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand niet automatisch weergegeven. U opent het dialoogvenster door te klikken op het kleine pijltje rechts naast de knop Scannen en vervolgens selecteert u Instellingen voor Bewaar bestand.

[Boven]

Bij gebruik van de software EPSON Smart Panel

Met EPSON Smart Panel kunt u gegevens scannen en rechtstreeks doorsturen naar een opgegeven toepassing of naar de EPSON-website voor het delen van foto's. Wanneer u foto's en documenten snel en gemakkelijk wilt vastleggen in digitale vorm, start u EPSON Scan met behulp van EPSON Smart Panel.

Druk op de Scan-knop  op het apparaat. Het venster EPSON Smart Panel wordt weergegeven.

Klik op het pictogram van een toepassing. De geselecteerde toepassing wordt geopend en het scannen begint.

Zie Overzicht van EPSON Smart Panel voor meer informatie over EPSON Smart Panel.