Diagnosticering af problemet

Fejlfinding af printerproblemer håndteres bedst i to trin: diagnosticer først problemet, og anvend derefter de sandsynlige løsninger, indtil problemet er løst.
De oplysninger, du skal bruge for at diagnosticere og løse de mest almindelige problemer, finder du i form af online problemløsning, betjeningspanelet, Status Monitor eller ved at kontrollere printerens funktioner. Se det relevante afsnit nedenfor.
Hvis du har et bestemt problem i forbindelse med udskriftskvaliteten, et udskrivningsproblem, som ikke har at gøre med udskriftskvaliteten, et problem med papirindføringen, eller hvis printeren slet ikke udskriver, kan du finde oplysninger i det relevante afsnit.
Det kan være nødvendigt at annullere udskrivningen for at løse et problem.

Fejlindikatorer

Du kan identificere mange almindelige printerproblemer vha. fejlindikatorerne på printerens betjeningspanel. Se skemaet over fejlindikatorer og løsninger i hæftet, hvis printeren holder op med at virke, og du ikke kan løse problemerne.

Status Monitor

Hvis der opstår et problem under udskrivningen, vises der en fejlmeddelelse i vinduet Status Monitor.
Hvis det er nødvendigt at udskifte en blækpatron, skal du klikke på knappen How To (Sådan) i vinduet, hvorefter Status Monitor fører dig gennem proceduren for udskiftning af patronen trin for trin.
Se et af nedenstående afsnit for at kontrollere status for de enkelte blækpatroner:
Se Sådan bruges EPSON Status Monitor 3 (Windows)
Se Sådan bruges EPSON Status Monitor (Mac OS X)
Hvis der vises en fejlmeddelelse om, at printerens blækbeholdere næsten er brugt op, skal du kontakte Epson-support for at udskifte dem. Når blækbeholderne er mættet, stopper printeren, og Epson-support er nødvendig for at kunne fortsætte udskrivning.

Sådan udføres en kontrol af printerfunktionerne

Hvis du ikke kan finde kilden til problemet, kan en kontrol af printerens funktioner hjælpe dig med at afgøre, om problemet skyldes printeren eller computeren.
Følg nedenstående trin for at kontrollere printerens funktioner. Brug knapperne , , eller til at ændre LCD-skærmvisningen og finde den funktion, du vil gå til.
Kontroller, at der er slukket for både printeren og computeren.
Fjern kablet fra printerens interfacestik.
Kontroller, at der er lagt A4-papir i hovedkassetten i papirkassetten.
Tryk på knappen  On på printeren.
Gå til funktionen Setup (Ops.) fra menuen Home.
Gå til Maintenance (Vedligehold.).
Gå til Nozzle Check (Dysecheck).
Tryk på knappen  Start for at starte blækdysecheck'et.
Der udskrives en testside med en dysecheckmønster. Hvis der er huller i mønsteret, skal skrivehovedet renses.
Se Rensning af skrivehovedet
Hvis testsiden udskrives, ligger problemet formentlig i dine softwareindstillinger, kablet eller computeren. Det er også muligt, at softwaren ikke er installeret korrekt. Prøv at afinstallere softwaren og geninstallere den.
Se Afinstallation af printersoftwaren
Hvis testsiden ikke udskrives, kan der være et problem med printeren. Prøv forslagene i følgende afsnit.
Se Printeren udskriver ikke