Papperet matas på fel sätt

Papperet matas inte fram

Ta bort pappersbunten och kontrollera följande:
Du har satt i papperskassetten hela vägen i skrivaren.
Att papperet inte är böjt eller vikt.
Att papperet inte är för gammalt. Det finns mer information om detta i anvisningarna som medföljer papperet.
Kontrollera skrivarinställningarna och fyll på papper i rätt papperskassett. Se häftet för information om kontroll av skrivarinställningarna.
Att rätt papperskälla är vald i programmet eller skrivardrivrutinen.
Fyll inte på över pilmarkeringen inuti kantstödet när vanligt papper används.
Kontrollera att antalet ark är mindre än det specificerade antalet när Epson specialmedier används.
Se Laddningskapacitet för media
Att papper inte har fastnat i skrivaren. Om papper har fastnat tar du bort det.
Se Papperet fastnar
Att bläckpatronerna inte är tomma. Om en bläckpatron är tom byter du ut den.
Se Byta en bläckpatron
Att du följer eventuella särskilda påfyllningsanvisningar som medföljer papperet.
Att papperet inte är hålslaget.

Flera sidor matas fram

Fyll inte på över pilmarkeringen inuti kantstödet när vanligt papper används.
Kontrollera att antalet ark är mindre än det specificerade antalet när Epson specialmedier används.
Se Laddningskapacitet för media
Att kantstöden ligger tätt mot papperets kanter.
Se till att papperet inte är böjt eller vikt. Platta i så fall till det eller böj det något åt andra hållet innan du fyller på det.
Ta bort pappersbunten och kontrollera att papperet inte är för tunt.
Klicka på fliken Bilaga överst till höger i fönstret Användarhandbok om du vill ha mer information om papperstjocklek. Klicka sedan på Produktinformation och Tekniska specifikationer.
Bläddra igenom bunten så att sidorna lossnar från varandra och lägg i bunten igen.
Om för många kopior av en fil skrivs ut ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i skrivardrivrutinen på följande sätt och även kontrollera inställningarna i programmet.
I Windows ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i fönstret Main (Huvudinställningar).
I Mac OS X 10.4 ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i Copies & Pages (Exemplar och sidor) i dialogrutan Print (Skriv ut).
I Mac OS X 10.5 och senare ska du kontrollera inställningen Copies (Kopior) i dialogrutan Print (Skriv ut).

Papperet har fyllts på felaktigt

Om papperet matats in för långt in i skrivaren kan den inte mata fram papperet ordentligt. Stäng av skrivaren och ta försiktigt ur papperet. Sätt sedan på skrivaren igen och fyll på papperet rätt.

Papperet matas inte ut helt eller är skrynkligt

Mata ut papperet genom att trycka på Start om det inte matas ut helt. Läs instruktionerna i avsnittet som följer om papperet fastnat inuti skrivaren.
Se Papperet fastnar
Om papperet är skrynkligt när det matas ut kan det vara fuktigt eller för tunt. Lägg i en ny pappersbunt.
Anmärkning:
Förvara oanvänt papper i originalförpackningen och på en torr plats.