Nätverksinställning i Windows Me och 98 SE

De här anvisningarna visar hur du konfigurerar skrivaren så att andra användare i nätverket kommer åt den.
Först konfigurerar du skrivaren som en delad skrivare på den dator som är direkt ansluten till den. Sedan lägger du till skrivaren på varje nätverksdator där det ska gå att använda den.
Anmärkning:
De här anvisningarna visar hur du använder skrivaren som en delad nätverksskrivare. Kontakta nätverksadministratören om du vill ansluta skrivaren direkt till ett nätverk utan att behöva dela den.
När du använder skrivaren som en delad skrivare i ett nätverk med följande datorkombinationer, kan klientoperativsystemet inte kommunicera med skrivaren, så vissa funktioner finns inte tillgängliga för vissa klienter.
Server
Klient
Windows Vista/XP
Windows Me/98 SE/2000
Windows Me/98 SE/2000
Windows Vista/XP

Konfigurera skrivaren som en delad skrivare

Följ proceduren här nedan på den dator som är direkt ansluten till skrivaren:
Klicka på Start, gå till Settings (Inställningar) och klicka på Control Panel (Kontrollpanelen).
Dubbelklicka på ikonen Network (Nätverk).
Klicka på File and Print Sharing (Fil- och skrivardelning).
Markera I want to be able to allow others to print to my printer(s) (Jag vill kunna låta andra använda min skrivare) och klicka på OK.
Klicka på OK i fönstret Network (Nätverk).
Dubbelklicka på ikonen Printers (Skrivare) i kontrollpanelens fönster.
Anmärkning:
Om ett meddelande visas som uppmanar dig att sätta i cd-skivan för Windows Me eller 98 SE i cd-spelaren gör du det och följer anvisningarna på skärmen.
Om ett meddelande visas som uppmanar dig att starta om datorn gör du det, och öppnar sedan mappen Printers (Skrivare). Fortsätt sedan från steg 7.
Markera skrivarens ikon i mappen Printers (Skrivare).
Öppna menyn File (Arkiv) och klicka på Sharing (Dela ut).
Markera Shared As (Delad), ange information om skrivaren och klicka på OK.

Använda skrivaren i ett nätverk

Lägg till skrivaren på alla nätverksdatorer där den ska gå att använda på följande sätt.
Anmärkning:
Innan skrivaren går att använda från någon annan dator måste den anges som en delad skrivare på den dator som den är ansluten till.
Se Konfigurera skrivaren som en delad skrivare
Klicka på Start, peka på Settings (Inställningar), och välj Printers (Skrivare).
Dubbelklicka på ikonen Add Printer (Lägg till skrivare). Add Printer Wizard (Guiden Lägg till skrivare) startar.
Klicka på Next (Nästa).
Markera Network printer (Nätverksskrivare) och klicka på Next (Nästa).
Klicka på Browse (Bläddra) i fönstret som visas.
Dubbelklicka på ikonen som motsvarar den dator som är ansluten till skrivaren. Klicka sedan på skrivarikonen.
Klicka på OK och följ anvisningarna på skärmen.
Anmärkning:
Om du vill övervaka en delad skrivares tillstånd måste EPSON Status Monitor 3 installeras på samtliga datorer. EPSON Status Monitor 3 installeras automatiskt med skrivarprogrammet.