Skriva ut fotografier

Förbereda utskriftsfilen

När du skriver ut foton utan kanter, kommer en del av bilden att beskäras eftersom detta alternativ förstorar bilden en aning utanför pappersstorleken.
Du måste justera bildfilen efter papperets storlek. Om programmet har marginalinställningar ställer du in dem på noll före utskrift.

Papper kompatibla med marginalfri utskrift

När du skriver ut foton utan kanter, se tabellen nedan eftersom marginalfri utskrift inte finns tillgänglig för alla papperstyper.
Epson Ultra Glossy Photo Paper (Epson ultraglansigt fotopapper)
A4, 10 × 15 cm (4 × 6 in.), 13 × 18 cm (5 × 7 in.)
Epson Glossy Photo Paper (Epson glansigt fotopapper)
A4, 10 × 15 cm (4 × 6 in.), 13 × 18 cm (5 × 7 in.)
Epson Matte Paper - Heavyweight (Epson matt papper - tjockt)
A4
Epson Premium Glossy Photo Paper (Epson Premium glansigt fotopapper)
A4, 10 × 15 cm (4 × 6 in.), 13 × 18 cm (5 × 7 in.)
Epson Premium Semigloss Photo Paper (Epson Premium halvglansigt fotopapper)
A4, 10 × 15 cm (4 × 6 in.)
Anmärkning:
Marginalfri utskrift tar längre tid än vanlig utskrift.
Om du skriver ut på andra papper än de som finns med i listan ovan kan utskriftskvaliteten bli sämre eller kladdig i utskriftens övre och nedre kanter. Skriv ut en sida för att kontrollera kvaliteten innan du skriver ut större jobb.

Fylla på papper

Mer information om hur du fyller på papper finns i avsnittet nedan.
Läs avsnittet nedan när du använder specialpapper från Epson.

Skriva ut från EPSON Easy Photo Print

Det lättaste och snabbaste sättet att skapa olika fotoutskrifter, som marginalfria foton eller foton med kanter eller ramar är att använda EPSON Easy Photo Print som finns med på cd-romskivan. Fotografierna blir också bättre med hjälp av EPSON Easy Photo Print.

Starta EPSON Easy Photo Print

Se avsnittet som följer för information om hur du startar EPSON Easy Photo Print.

Skriva ut från andra program

Skrivarinställningar för Windows

Följ de här stegen när du vill justera skrivarinställningarna.
Öppna skrivarinställningarna.
Klicka på fliken Main (Huvudinställningar) och välj sedan en av följande inställningar för Quality Option (Kvalitetsalternativ):
Photo (Foto) för bra kvalitet och hastighet
Best Photo (Bästa foto) för högsta utskriftskvalitet
Välj Sheet (Ark) som inställning för Source (Källa).
Välj lämplig inställning för Type (Typ).
Markera Borderless (Marginalfri) om du vill skriva ut foton utan kanter.
Du kan justera hur stor del av bilden som ska utökas utanför papperets kanter genom att använda skjutreglaget Borderless Expansion (Marginalfri expansion) i fönstret Page Layout (Utskriftsformat).
Välj lämplig inställning för Size (Storlek).
Markera Portrait (Stående) (hög) eller Landscape (Liggande) (bred) för att ändra utskriftens riktning.
Klicka på OK så stängs fönstret för skrivarinställningar.
När du har genomfört stegen ovan skriver du ut en testkopia och granskar resultatet innan du skriver ut ett helt jobb.

Skrivarinställningar för Mac OS X

Följ de här stegen när du vill justera skrivarinställningarna.
Öppna dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat).
Välj den skrivare som du använder som Format for (Format för) inställning.
Välj lämplig inställning för Paper Size (Pappersstorlek).
Anmärkning:
Markera XXX (Sheet Feeder - Borderless) (Arkmatare - marginalfri) om du vill skriva ut foton utan kanter.
Ange rätt inställningar för Orientation (Orientering).
Klicka på OK så stängs dialogrutan Page Setup (Utskriftsformat).
Öppna dialogrutan Print (Skriv ut).
Välj den skrivare som du använder som Printer setting (Skrivarinställning). Ange sedan inställningarna Copies & Pages (Kopior & sidor).
Välj Print Settings (Utskriftsinställningar) på snabbmenyn.
Välj inställningar för Media Type (Medietyp), Color (Färg) och Mode (Läge). Information om Print Settings (Utskriftsinställningar) finns i onlinehjälpen.
När du har genomfört stegen ovan skriver du ut en testkopia och granskar resultatet innan du skriver ut ett helt jobb.
Anmärkning:
Du kan styra hur mycket av bilden som går utanför papperets kanter när du skriver ut utan marginaler. Mer information finns i onlinehjälpen.