Översikt över skrivardrivrutinen och Status Monitor

Med hjälp av skrivardrivrutinen kan du välja mellan ett antal inställningar för att få bästa utskriftsresultat. Status Monitor (Statusmonitor) och skrivarverktygen gör att du kan kontrollera skrivaren och hålla den i gott skick.
Anmärkning för användare av Windows:
Din skrivardrivrutin hittar och installerar automatiskt den senaste versionen av skrivardrivrutinen från Epsons webbplats. Klicka på knappen Driver Update (Drivrutinsuppdatering) i fönstret Maintenance (Underhåll) i skrivardrivrutinen, och följ sedan anvisningarna på skärmen. Om knappen inte visas i fönstret Maintenance (Underhåll), peka på All Programs (Alla program) eller Programs (Program) i Windows startmeny, och markera EPSON-mappen.
Anmärkning för Windows Me och 98 SE-användare:
Beroende på var du befinner dig är det möjligt att skrivardrivrutinen bara finns tillgänglig på engelska.

Öppna skrivardrivrutinen för Windows

Du kan öppna skrivardrivrutinen från de flesta Windows-program, Start-menyn eller aktivitetsfältet.
Om du vill göra inställningar som endast ska gälla för det program du använder öppnar du skrivardrivrutinen från programmet.
Om du vill göra inställningar som ska gälla för alla Windows-program öppnar du skrivardrivrutinen från Start-menyn eller aktivitetsfältet.
Se följande avsnitt för att komma åt skrivardrivrutinen.
Anmärkning:
Skärmdumparna av fönstren i skrivardrivrutinen i den här användarhandboken är från Windows XP.

Från Windows-program

Klicka på Print (Skriv ut) eller Print Setup (Utskriftsformat) på menyn File (Arkiv).
I fönstret som visas, klicka på Printer (Skrivare), Setup (Installation), Options (Alternativ), Preferences (Inställningar) eller Properties (Egenskaper). (Beroende på programmet kanske du måste klicka på flera av dessa knappar.)

Från Start-menyn

Windows Vista:
Klicka på startknappen, välj Control Panel (Kontrollpanelen) och välj Printer (Skrivare) i kategorin Hardware and Sound (Maskinvara och ljud). (Klicka på Printers (Skrivare) om Control Panel (Kontrollpanelen) visas i klassisk vy.)
Windows XP:
Klicka på Start, Control Panel (Kontrollpanelen), och klicka sedan på Printers and Faxes (Skrivare och fax). (Om kategorin visas i kontrollpanelen klickar du på Printers and Other Hardware (Skrivare och annan maskinvara), och sedan på Printers and Faxes (Skrivare och fax).)
Windows Me, 98 SE och 2000:
Klicka på Start, peka på Settings (Inställningar), och välj sedan Printers (Skrivare).
Windows Vista:
Markera skrivaren och klicka på Select printing preferences (Utskriftsinställningar).
Windows XP och 2000:
Markera skrivaren och klicka på Printing Preferences (Utskriftsinställningar) på menyn File (Arkiv).
Windows Me och 98 SE:
Markera skrivaren och klicka på Properties (Egenskaper) på menyn File (Arkiv).

Från genvägen i aktivitetsfältet

Högerklicka på skrivarikonen i aktivitetsfältet och välj Printer Settings (Skrivarinställningar).
För att lägga till en genvägsikon på Windows aktivitetsfält, måste du först öppna skrivarens drivrutin från Start-menyn som beskrivs ovan. Klicka sedan på fliken Maintenance (Underhåll), knappen Speed & Progress (Hastighet & Framsteg) och slutligen på knappen Monitoring Preferences (Övervakningsinställningar). I fönstret Övervakningsinställningar, markera kryssrutan Select Shortcut Icon (Välj ikon för genväg).

Hämta information via hjälpen online

Du kan öppna onlinehjälpen för alternativ i skrivardrivrutinen från programmet eller Start-menyn i Windows.
Se Öppna skrivardrivrutinen för Windows
Försök med någon av följande procedurer i skrivardrivrutinens fönster.
Högerklicka på alternativet och klicka sedan på Help (Hjälp).
Klicka på knappen överst till höger i fönstret och klicka sedan på alternativet (endast Windows XP, Me, 98 SE och 2000).

Öppna skrivardrivrutinen för Mac OS X

I tabellen nedan beskrivs hur du öppnar dialogrutorna i skrivardrivrutinen.
Dialogruta
Öppna den så här
Page Setup (Utskriftsformat)
Klicka på Page Setup (Utskriftsformat) på menyn File (Arkiv) i programmet.
Print (Skriv ut)
Klicka på Print (Skriv ut) i menyn File (Arkiv) i programmet.
EPSON Printer Utility2
Du kan öppna detta program på ett av tre sätt:
Dubbelklicka på ikonen EPSON Printer Utility2 i mappen Applications (Program) på hårddisken i Macintosh. Markera skrivaren i skrivarlistan och klicka på OK.
Öppna mappen Applications (Program) på hårddisken, öppna sedan mappen Utilities (Verktyg) och dubbelklicka på ikonen Print Center (Utskriftskontroll) eller Printer Setup Utility (Skrivarinställning). Markera skrivaren i listan och klicka på knappen Configure (Ställ in) eller Utility (Verktygsprogram).
Klicka på Print (Skriv ut) i programmenyn File (Arkiv) och välj Print Settings (Utskriftsinställningar) i fönstret Print (Skriv ut) som visas, och klicka sedan på ikonen Utility (Verktygsprogram). Ikonen Utility (Verktygsprogram) visas inte på Mac OS X 10.2.8 eller när skrivaren är en delad resurs.

Hämta information via hjälpen online

Klicka på knappen Help (Hjälp) när objekt som Print Settings (Utskriftsinställningar) eller Color Management (Färghantering) har markerats i dialogrutan Print (Skriv ut).