Problem specifika för operativsystem

Funktionstabell för IPv4/IPv6

Tillgängliga funktioner varierar beroende på datorns operativsystem. Mer information finns i tabellen nedan.

Funktion
Windows
Mac
7
Vista
XP
OS X
Kompatibel

IPv4
J
J
J
J
IPv6
J
J
-
Y*1
Skrivarport

Standard TCP/IP-port
v4/v6
v4/v6
v4
-
EpsonNet Skrivarport
v4
v4
v4
-
WSD Port
v4/v6
v4/v6
-
-
Bonjour-utskrift
-
-
-
v4/v6
Skanning

EPSON Scan
v4
v4
v4
v4
Event Manager
v4
v4
v4
v4
WSD-skanning
v4/v6
v4/v6
-
-
Fildelning (minneskort, extern enhet)

v4
v4
v4
v4
Skicka/ta emot fax

v4
v4
v4
v4
v4=IPv4, v6=IPv6
*1 Mac OS X v10.5 eller senare

Mac OS X

Skrivaren visas inte i Lägg till skrivare

Är skrivarens drivrutin installerad?
Installera skrivardrivrutinen. Se Använda Epson Install Navi för mer information om inställning av programvara.
Står nätverkstjänsten överst i nätverkslistan?
Om både kabelanslutna och trådlösa nätverkstjänster är aktiverade på datorn, kanske datorn inte kan hitta skrivaren.
I sådana fall ska du placera nätverkstjänsten som du vill använda överst i listan genom att följa anvisningarna nedan.

Mac OS X 10.4:
1. Öppna System Preferences (Systeminställningar) - Network (Nätverk).
2. Välj Network Port Configurations (Nätverksportinställningar) på rullgardinsmenyn Show (Visa).
3. Dra nätverkstjänsten som du vill använda till listans början.
4. Klicka på Apply (Verkställ) för att aktivera inställningarna och stäng sedan fönstret Network (Nätverk).

Mac OS X 10.5/10.6:
1. Öppna System Preferences (Systeminställningar) - Network (Nätverk).
2. Klicka på ikonen för att välja Set Service Order (Ange tjänsteordning).
3. Dra den nätverkstjänsttyp som du använder mest till början på listan.
4. Klicka på OK.
5. Klicka på Apply (Verkställ) för att aktivera inställningarna.
Är nätverksinställningarna på datorn konfigurerade?
Inställningarna varierar beroende på protokoll. Försök med följande:
EPSON TCP/IP: Öppna System Preferences (Systeminställningar) - Network (Nätverk) - TCP/IP (Mac OS X 10.4) eller öppna System Preferences (Systeminställningar) - Network (Nätverk) - Advanced (Avancerat) - TCP/IP (Mac OS X 10.5/10.6) och kontrollera om adresserna är rätt inställda eller om IP-adressen skiljer sig från fabriksinställningen på skrivarens nätverksgränssnitt. Se Installationsproblem.