Utskriftsproblem

Det går inte att göra nätverksutskrifter

Kan du skriva ut en rapport över nätverkskontrollen?
Läs igenom den utskrivna rapporten över nätverkskontrollen för att verifiera att nätverksinställningarna är korrekta. Se Kontrollera och skriva ut status för nätverksanslutning.
Om skrivaren inte har någon LCD-skärm skriver du ut ett statusark för nätverket enligt anvisningarna i nästa avsnitt.
Går det att skriva ut et statusark för nätverket?
Läs igenom det utskrivna statusarket för nätverket för att kontrollera att nätverksinställningarna är korrekta. Se Bekräfta och skriva ut nätverksstatus.
Är inställningarna för nätverksanslutningen korrekta?
Mer information om problem med inställningar för nätverksanslutning finns i Installationsproblem.

IP-adressen ändras

Har ”Network Settings” (Nätverksinställningar)- ”Manual Wi-Fi/Network Setup (or Manual Wi-Fi Setup)” (Manuell Wi-Fi/nätverksinställning) (eller Manuell Wi-Fi-inställning) - ”TCP/IP Setup” (TCP/IP-inst.) ställts in på ”Auto” på kontrollpanelen?
Om inställningen är Auto ändras IP-adressen varje gång som skrivaren slås på. När du använder inställningen Auto måste du fastställa i vilken ordning enheterna ska startas, eller alltid ha skrivaren påslagen. Inställningen Auto är tillgänglig när du ställer in skrivarporten med EpsonNet Print (i Windows) eller Bonjour/Rendezvous-utskrifter (i Mac OS X).

Utskriftshastigheten är långsam och dataslutet trunkeras

Stämmer skrivarens inställda kommunikationsläge (full duplex/half duplex) överens med det hos den anslutna hubben?
Skrivarens fabriksinställda kommunikationsläge Line Speed är Auto. Om hubbens kommunikationsläge är statiskt blir det överensstämmelsefel mellan hubbens och skrivarens kommunikationsläge vilket innebär att utskriftshastigheten blir extremt långsam och dataslutet trunkeras på grund av timeout.
Är mottagningen dålig?
Om det är dålig mottagning i en trådlös miljö, ska du kontrollera om det finns några hinder i skrivarens närhet. Flytta skrivaren till en plats med god mottagning. Du kan kontrollera signalstyrkan på skrivarens kontrollpanel.
Har skrivarporten konfigurerats på korrekt sätt?
Följ anvisningarna nedan för att kontrollera skrivarporten (för Windows).
1. Klicka på Start - Control Panel (Kontrollpanelen) - Hardware and Sound (Maskinvara och ljud) - Devices and Printers (Enheter och skrivare) (för Windows 7).
Klicka på Start - Control Panel (Kontrollpanelen) - Hardware and Sound (Maskinvara och ljud) - Printers (Skrivare) (för Windows Vista).
Klicka på Start - Control Panel (Kontrollpanelen) - Printers and Other Hardware (Skrivare och annan maskinvara) - Printers and Faxes (Skrivare och fax) (för Windows XP).
2. Högerklicka på skrivarikonen.
3. Välj Printer properties (Egenskaper för skrivare) (Windows 7) eller Properties (Egenskaper) (Windows Vista/XP).
4. Välj fliken Ports (Portar).
5. Kontrollera att korrekt protokoll har valts i beskrivningskolumnen för skrivaren.