Kontrollere skriverhodedysene

Hvis du ser at utskriften ikke er så klar som du hadde ventet, eller at det mangler enkelte punkter på utskriften, kan du kanskje identifisere problemet ved å kontrollere skriverhodedysene.
Du kan sjekke skriverhodedysene fra datamaskinen din ved å bruke verktøyet Nozzle Check (Dysekontroll), eller fra skriveren ved å bruke knappene.

Bruke verktøyet Dysekontroll for Windows

Følg trinnene nedenfor for å bruke verktøyet Nozzle Check (Dysekontroll).
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Høyreklikk skriverikonet på taskbar (oppgavelinje), og velg deretter Nozzle Check (Dysekontroll).
Hvis skriverikonet ikke vises, les kan avsnittet nedenfor om hvordan du legger til ikonet.
Følg instruksjonene på skjermen.

Bruke verktøyet Dysekontroll for Mac OS X

Følg trinnene nedenfor for å bruke verktøyet Nozzle Check (Dysekontroll).
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Få tilgang til dialogboksen EPSON Printer Utility3.
Klikk knappen Nozzle Check (Dysekontroll) i dialogboksen Utility (Verktøy).
Følg instruksjonene på skjermen.

Bruke knappene på skriveren

Følg trinnene nedenfor for å kontrollere dysene på skriverhodet ved hjelp av skriverknappene.
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Slå av skriveren.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Hold nede vedlikeholdsknappen og trykk på strømknappen for å slå på skriveren.
Når skriveren slås på, slipper du begge knappene. Skriveren skriver ut mønsteret for dysekontroll.
Nedenfor ser du to eksempler på mønster for dysekontroll.
Sammenlign kvaliteten på det utskrevne mønsteret med eksempelet nedenfor. Hvis det ikke er noen kvalitetsproblemer, f.eks. åpninger eller manglende segmenter i testlinjene, er skriverhodet i orden.
Hvis noen segmenter av de utskrevne linjene mangler, som vist nedenfor, kan dette bety at en dyse er tett, eller at skriverhodet er feiljustert.