Afdrukkwaliteit verbeteren

De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken
De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes ontbreken, controleer dan eerst de spuitkanaaltjes van de printkop.

U kunt de spuitkanaaltjes van de printkop vanaf uw computer controleren met het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren of rechtstreeks vanaf de printer met de knoppen op het bedieningspaneel.

Opmerking:
Als het inktlampje  knippert, kunt u de printkop niet reinigen. U moet dan eerst de betreffende cartridge vervangen.

Het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren gebruiken

Raadpleeg het gedeelte dat van toepassing is op uw systeem voor het gebruik van het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren.

Voor Windows

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Open de printersoftware.
De printersoftware voor Windows openen

Klik op het tabblad Hulpprogramma's en vervolgens op de knop Spuitkanaaltjes controleren.

Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Open het afdrukvenster of het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS 8.6 en 9.x openen

Klik op de pictogramknop Hulpprogramma's  en vervolgens op de knop Spuitkanaaltjes controleren in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS X

Volg de onderstaande instructies om het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren te gebruiken.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Open het dialoogvenster EPSON Printer Utility.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Selecteer de printer en klik op OK in het venster Printers (Printer List).

Klik op de knop Spuitkanaaltjes controleren in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

[Boven]

De knoppen op het bedieningspaneel gebruiken

Om de spuitkanaaltjes van de printkop te controleren met de knoppen op het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Zet de printer uit.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier bevat van A4- of Letter-formaat.

Houd de papierknop  ingedrukt en druk op de aan-uitknop  om de printer aan te zetten.

Laat vervolgens alleen de aan-uitknop  los wanneer de printer wordt aangezet. Wanneer de printer begint met het uitvoeren van de controle laat u ook de papierknop  los.

Hieronder ziet u enkele controlepatronen.

De printer werkt normaal

De printkop moet worden schoongemaakt

Als de kwaliteit niet goed is, is er iets mis met de printer. Mogelijk is er sprake van een verstopt spuitkanaaltje of een onjuist uitgelijnde printkop.
Zie De printkop reinigen
Zie De printkop uitlijnen