Sekalaiset tulosteisiin liittyvät ongelmat

Virheelliset tai käsittämättömät merkit

Poista kaikki pysähtyneet tulostustyöt Windows Spooler -ohjelmasta (Windows Vista, XP ja 2000).
Katkaise tulostimen ja tietokoneen virta. Varmista, että tulostimen liitäntäkaapeli on kytketty oikein ja että kaapeli on tukevasti paikallaan.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen

Virheelliset reunukset

Tarkista sovelluksessa määritetty reunusasetus. Varmista, että reunukset ovat sivun tulostusalueella.
Katso Tulostusalue
Varmista, että asetukset vastaavat tulostimeen ladatun paperin kokoa.
Windows-käyttäjät: tarkista Main (Yleiset) -ikkuna.
Mac OS X -käyttäjät: tarkista Page Setup (Sivun asetukset) tai Print (Tulosta) -valintaikkuna.
Katso lisätietoja tulostinohjaimen käytönaikaisista ohjeista.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen

Tuloste on hieman vinossa

Varmista, että paperi on asetettu oikein arkinsyöttölaitteeseen.
Katso Paperin lisääminen

Käänteinen kuva

Windows-käyttäjät: tyhjennä tulostinohjaimen Page Layout (Sivun asettelu) -ikkunan Mirror Image (Peilikuva) -valintaruutu tai kytke pois päältä sovelluksen Mirror Image (Peilikuva) -asetus.
Mac OS X -käyttäjät: tyhjennä tulostinohjaimen Print (Tulosta) -valintaikkunan Print Settings (Tulostusasetukset) -kohdan Mirror Image (Peilikuva) -valintaruutu tai kytke pois päältä sovelluksen Mirror Image (Peilikuva) -asetus.
Lisätietoja on tulostinohjaimen tai sovelluksen käytönaikaisessa ohjeessa.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen

Tulostin tulostaa tyhjiä sivuja

Varmista, että asetukset vastaavat tulostimeen ladatun paperin kokoa.
Windows-käyttäjät: tarkista Main (Yleiset) -ikkuna.
Mac OS X -käyttäjät: tarkista Page Setup (Sivun asetukset) tai Print (Tulosta) -valintaikkuna.
Katso lisätietoja tulostinohjaimen käytönaikaisista ohjeista.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen
Kun olet kokeillut yhtä tai useita esitetyistä ratkaisuista, tarkista tulostimen toiminta suorittamalla tulostimen toimintatesti.
Katso Tulostimen toimintatestin suorittaminen

Tulostettu puoli on tuhruinen tai himmeä

Jos paperi on käpristynyt, yritä oikaista se.
Tyhjennä tulostinohjaimen asetusten High Speed (Nopea tulostus) -valintaruutu.
Windows: tarkista Quality Options (Laatuasetukset) -ikkunan asetukset. Tarvittaessa avaa ikkuna valitsemalla tulostinajurin Main (Yleiset) -välilehden Print Quality (Tulostuslaatu) -asetuksissa Quality Options (Laatuasetukset).
Mac OS X -käyttäjät: tarkista Print (Tulosta) -valintaikkunan Print Settings (Tulostusasetukset) -valintaikkuna.
Katso lisätietoja tulostinohjaimen käytönaikaisista ohjeista.
Lataa ja poista tavallista paperia useita kertoja.
Katso Tulostimen puhdistaminen
Valitse asianmukainen paperikokoasetus tulostinohjaimesta. Muuten tulostimen sisäosa saattaa tahriintua musteesta, mikä saattaa vaikuttaa tulostuslaatuun. Tämän välttämiseksi yritä seuraavaa.
Windows: valitse tulostinohjaimen Utility (Apuohjelma) -ikkunan Speed and Progress (Nopeus ja edistyminen) -kohdasta Check paper width before printing (Tarkista paperin leveys ennen tulostusta).
Mac OS X: valitse tulostinohjaimen Print (Tulosta) -valintaikkunan Paper Configuration (Paperin määritys) -kohdasta Check paper width before printing (Tarkista paperin leveys ennen tulostusta).
Katso lisätietoja tulostinohjaimen käytönaikaisista ohjeista.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen

Tulostus on liian hidasta

Varmista, että tulostinohjaimeen määritelty paperityyppi vastaa tulostimeen ladattua paperityyppiä.
Katso Oikean paperityypin valitseminen
Sulje kaikki tarpeettomat sovellukset.
Jos tulostat pitkään ilman keskeytystä, paperin syöttö saattaa keskeytyä tilapäisesti tai kasettipidike saattaa pysähtyä hetkeksi. Tulostusnopeutta pienennetään tällä tavalla tulostinmekanismin ylikuumenemisen ja vahingoittumisen estämiseksi. Jos näin käy, voit jatkaa tulostusta, mutta on suositeltavaa lopettaa tulostus ja antaa tulostimen olla käyttämättömänä noin puoli tuntia virta kytkettynä. (Tulostin ei palaudu, jos virta on katkaistu.) Kun aloitat tulostamisen uudelleen, tulostin tulostaa normaalilla nopeudella.
Poista tulostinohjaimen asennus ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen
Jos olet kokeillut kaikkia mainittuja vaihtoehtoja, mutta ongelma ei korjaudu, katso seuraava kohta:
Tulostusnopeuden lisääminen (vain Windows)