Vian määrittäminen

Tulostimen vianmääritys kannattaa tehdä kaksivaiheisesti. Etsi ensin ongelma ja kokeile sitten todennäköisimpiä ratkaisuja, kunnes ongelma korjautuu.
Voit käyttää yleisimpien ongelmien vianmäärityksessä ja ratkaisemisessa apuna ongelmien käytönaikaisia ratkaisuohjeita, ohjauspaneelia, EPSON Status Monitor -apuohjelmaa ja tulostimen toimintatestiä. Katso lisätiedot jäljempänä olevasta osasta.
Jos kyseessä on tulostuslaatuun liittyvä ongelma, tulostukseen liittyvä muu ongelma, paperinsyöttöongelma tai laitteen toimimattomuus, katso lisätiedot tämän kappaleen vastaavasta kohdasta.
Voit joutua peruuttamaan meneillään olevan tulostuksen ratkaistaksesi ongelman.
Katso Tulostuksen peruuttaminen

Virheosoittimet

Voit tunnistaa monia tulostimen yleisistä ongelmista tulostimen merkkivalojen avulla. Jos tulostin ei toimi ja valot palavat tai vilkkuvat, käytä seuraavaa taulukkoa ongelman tunnistamiseen ja noudata sitten suositeltuja korjausohjeita.
Merkkivalot
Ongelma ja ratkaisu
Paperi loppu.
Tulostimeen ei ole ladattu paperia.
Aseta paperia arkinsyöttölaitteeseen ja paina sitten  -painiketta. Tulostus jatkuu ja merkkivalo sammuu.
Paksun paperin tai CD/DVD-tason virhe.
Paksulle paperille tai CD/DVD-levylle tulostamiseen tarvittavaa tulostusmateriaalia ei ole asetettu tulostimeen.
Aseta paksu paperi tai CD/DVD-taso tulostimeen ja paina  -painiketta.
Katso Paksun paperin lataaminen
Katso CD/DVD-levyn asettaminen
Useiden sivujen syötön virhe
Kaksipuolisessa tulostuksessa tulostin syöttää useita papereita kerrallaan.
Lataa paperia arkinsyöttölaitteeseen ja jatka tulostusta painamalla  -painiketta.
Paperitukos.
Tulostimeen on juuttunut paperia.
Paksun paperin tai CD/DVD-tason tukos.
Tulostusmateriaalia ei ole poistettu tulostimesta paksulle paperille tai CD/DVD-levylle tulostamisen jälkeen.
Vedä paksu paperi tai CD/DVD-taso ulos laitteesta ja paina  -painiketta.
Kansi on auki.
Tulostimen kansi on auki, kun tulostus aloitetaan.
Sulje tulostimen kansi.
Paperi on asetettu väärään paikkaan.
Tulostinohjaimessa määritetty paperirata ei vastaa sitä paperirataa, jolle paperi on asetettu.
Lataa paperi tulostinohjaimessa määritetylle paperiradalle.
Muste on lopussa.
Värikasetti on tyhjä tai sitä ei ole asennettu.
Vaihda värikasetti uuteen. Jos valo palaa edelleen värikasetin vaihdon jälkeen, kasetti on ehkä asennettu väärin. Asenna värikasetti uudelleen niin, että se naksahtaa paikalleen.
Katso Käytetyn värikasetin vaihtaminen
Väärä värikasetti
Tulostimeen asennettua värikasettia ei voi käyttää tulostimessa.
Vaihda sopimaton värikasetti sopivaan.
Katso Värikasetin vaihtaminen ennen kuin se on käytetty
Värikasetti on asennettu väärin.
Värikasetti on asennettu väärin.
Muste on vähänä.
Värikasetti on lähes tyhjä.
Hanki uusi värikasetti. Tyhjenemässä olevan värikasetin saa selville tarkistamalla värikasettien tilan.
Katso Värikasettien tilan tarkistaminen
Etukansi on auki.
Paperi on asetettu arkinsyöttölaitteeseen, ja etukansi on auki.
Sulje etukansi.
Vilkkuvat vuorottain
Tulostimeen on kytketty laite, jota ei tueta.
Laite, jota ei tueta, on kytketty EXT. I/F USB -porttiin.
Tulostin tukee vain PictBridge- tai USB DIRECT-PRINT -yhteensopivia digitaalikameroita.
Katso Suoratulostus digitaalikamerasta
USB-keskitintä ei tueta.
USB-keskitin on kytketty EXT. I/F USB -porttiin.
USB-keskitintä ei voi käyttää tulostimen EXT. I/F USB -portin kanssa.
Kasettipidike on väärässä asennossa.
Paperitukos tai muu este estää tulostuspään liikkumisen, eikä se voi palata alkuasentoonsa.
Sammuta tulostin. Avaa tulostimen kansi ja poista paperit tai muut esteet paperiradalta. Kytke tulostimeen virta. Jos virhe ei poistu, ota yhteys jälleenmyyjään.
Vilkkuvat vuorottain
Tuntematon tulostinvirhe.
On tapahtunut tuntematon tulostimen virhe.
Sammuta tulostin ja ota yhteys jälleenmyyjään.
: palaa, : ei pala, : vilkkuu, : vilkkuu nopeasti

EPSON Status Monitor (vain Windows)

Jos tulostuksen aikana havaitaan ongelma, Status Monitor -ikkunaan tulee virhesanoma.
Kun värikasetti on vaihdettava, voit tuoda näyttöön vaiheittaiset ohjeet värikasetin vaihtamisesta valitsemalla EPSON Status Monitor -ikkunan How To (Miten) -painikkeen.
Jos näyttöön ilmestyy tulostimen sisällä olevien osien huoltamista suositteleva virheilmoitus, tulostimen sisäinen hukkamustetyyny on täynnä. Ota yhteys jälleenmyyjään.

Tulostimen toimintatestin suorittaminen

Jollet pysty määrittämään ongelman syytä, laitteen toimintatestin avulla voit määrittää, johtuuko ongelma tulostimesta vai tietokoneesta.
Suorita tulostimen toimintatesti noudattamalla seuraavia ohjeita.
Varmista, että sekä tulostimen että tietokoneen virta on katkaistu.
Irrota kaapeli tulostimen liitinosasta.
Varmista, että arkinsyöttölaitteeseen on ladattu A4-kokoista paperia, luovutustaso on auki ja etukansi on suljettu.
Kytke tulostin päälle pitämällä  -paperipainiketta alhaalla ja painamalla  -virtapainiketta. Kun virta kytkeytyy päälle, vapauta molemmat painikkeet. Tulostin tulostaa suuttimien testikuvion.
Testisivulle tulostuu suuttimien testikuvio. Jos kuviossa on rakoja tai aukkoja, tulostuspää pitää puhdistaa.
Katso Tulostuspään puhdistaminen
Jos testisivu tulostuu asianmukaisesti, vika on todennäköisesti ohjelman asetuksissa, kaapelissa tai tietokoneessa. Ohjelmaa ei ehkä ole asennettu oikein. Poista ohjelma ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen
Jos testisivu ei tulostu kunnolla, ongelma voi liittyä tulostimeen. Kokeile seuraavassa osiossa ehdotettuja toimenpiteitä
Katso Tulostin ei tulosta.