Tekniset tiedot

Paperi

Huomautus:
Koska paperin valmistaja voi muuttaa tietynmerkkisen tai -tyyppisen paperin laatua, Epson ei voi taata muiden valmistajien paperimerkkien tai -tyyppien laatua. Testaa paperin sopivuus ennen suurten erien ostoa tai suuria tulostustöitä.
Huonolaatuinen paperi voi huonontaa tulostuslaatua sekä aiheuttaa paperitukoksia ja muita ongelmia. Jos kohtaat paperiin liittyviä tulostusongelmia, ota käyttöön laadukkaampaa paperia.
Käytä paperia normaaliolosuhteissa:
Lämpötila 15–25 ˚C (59–77 ˚F)
Kosteus 40–60 % (suhteellinen kosteus)
Yksittäiset arkit:
Koko
A4 210 × 297 mm
10 × 15 cm (4 × 6")
13 × 18 cm (5 × 7")
A6 105 × 148 mm
A5 148 × 210 mm
A3 297 × 420 mm
A3+ 329 × 483 mm
B4 257 × 364 mm
B5 182 × 257 mm
9 × 13 cm (3,5 × 5")
13 × 20 cm (5 × 8")
20 × 25 cm (8 × 10")
30 × 30 cm (12 × 12")
254×305 mm (10×12")
279×356 mm (11×14")
16:9 laajakuva (102 × 181 mm)
100 × 148 mm
Letter 216 × 279 mm
Legal 216 × 355 mm
Puolitettu Letter (5 1/2×8 1/2")
US B (11×17")
US C (17×22")
Paperityypit
Tavallinen tulostuspaperi tai Epson-erikoispaperi
Paksuus
(tavallinen tulostuspaperi)
0,08 - 0,11 mm
Paino
(tavallinen tulostuspaperi)
64 g/m² - 90 g/m²

Tulostusalue

Korostetut osat osoittavat tulostusalueen.
Yksittäiset arkit ja kortistokortit:
Normaali
Reunukseton

Vähimmäismarginaali
A
3,0 mm
B-vasen, B-oikea
3,0 mm
C
3,0 mm
Huomautus:
Tulostusmateriaalista riippuen tulostuslaatu voi olla heikko tulosteen ylä- ja alaosassa, tai nämä alueet voivat olla tahriintuneita.
Rullapaperi:
Normaalit reunukset
Leikkausviiva tulostuu, kun rullapaperin  -painiketta painetaan tulostuksen jälkeen.
Jos rullapaperin  -painiketta painetaan uudelleen ennen kuin seuraava tulostustyö lähetetään, tulosteiden välinen reunus on noin 65 mm.
Jos tulostimeen lähetetään monisivuinen tulostustyö tai töitä lähetetään keskeytyksettä, tulosteiden väliin ei jää reunusta.
Reunukseton
Leikkausviiva tulostuu, kun rullapaperin  -painiketta painetaan tulostuksen jälkeen.
Jos rullapaperin  -painiketta painetaan uudelleen ennen kuin seuraava tulostustyö lähetetään, tulosteiden välinen reunus on noin 65 mm.
Jos tulostimeen lähetetään monisivuinen tulostustyö tai töitä lähetetään keskeytyksettä, tulosteiden väliin ei jää reunusta.
CD/DVD:
12 cm:n CD/DVD-levy
8 cm:n CD/DVD-levy
Muistutus:
Muista asettaa levyn sisä- ja ulkohalkaisija kuvassa osoitetuille alueille. Vaikka EPSON Print CD -ohjelmalla voidaankin asettaa sisähalkaisijaksi 18 mm ja ulkohalkaisijaksi 120 mm, CD/DVD-asema saattaa vaurioitua, jos levyn tulostusalueen ulkopuolelle on tulostettu.
Huomautus:
Jos tulostat seuraaville alueille, levy tai CD/DVD-taso saattaa tahriintua.
Keskiosa
21–42 mm

Värikasetit

Väri
Light Light Black (Erittäin vaalea musta), Vivid Light Magenta (Kirkkaan vaalea magenta), Light Cyan (Vaalea syaani), Light Black (Vaalea musta), Matte Black (Mattamusta), Photo Black (Valokuvamusta), Cyan (Syaani), Vivid Magenta (Kirkas magenta), Yellow (Keltainen)
Kasetin käyttöikä
Käytä puolen vuoden kuluessa pakkauksen avaamisesta.
Lämpötila
Varastointi:
-20–40 ˚C (-4–104 ˚F)
1 kuukausi: 40 ˚C (104 ˚F)
Jäätyminen:*
-12 ˚C (10,4 ˚F)
* Muste sulaa ja sitä voi käyttää, kun se on ollut noin 3 tuntia 25 ˚C:n (77 ˚F) lämmössä.
Muistutus:
Epson suosittelee vain aitojen Epson-värikasettien käyttämistä. Muut kuin Epsonin valmistamat tuotteet saattavat aiheuttaa laitteelle vahinkoja, jotka eivät kuulu Epsonin myöntämän takuun piiriin ja tietyissä tilanteissa saattavat johtaa tulostimen virheelliseen toimintaan.
Käytä värikasetti ennen pakkaukseen painettua päivämäärää.
Älä täytä värikasettia uudelleen. Muut kuin Epsonin valmistamat tuotteet saattavat aiheuttaa laitteelle vahinkoja, jotka eivät kuulu Epsonin myöntämän takuun piiriin ja tietyissä tilanteissa saattavat johtaa tulostimen virheelliseen toimintaan.
Huomautus:
Tulostimen mukana toimitettuja värikasetteja käytetään osittain alkuasennuksessa. Jotta tulosteet olisivat mahdollisimman laadukkaita, tulostimen tulostuspäät täytetään musteella. Tämä yhden kerran tehtävä toimenpide kuluttaa jonkin verran mustetta, ja siksi nämä värikasetit tulostavat vähemmän sivuja kuin seuraavaksi asennettavat värikasetit.
Mainitut kestot saattavat vaihdella tulostettavien kuvien, käytetyn paperin, tulostusmäärän ja ympäristötekijöiden, kuten lämpötilan, mukaan.
Parhaan mahdollisen tulostuslaadun saavuttamiseksi ja tulostuspään suojaamiseksi kasettiin jää vielä hiukan väriä, kun tulostin ilmoittaa, että kasetti on vaihdettava. Mainituissa kestoissa ei ole huomioitu tätä osuutta.

Mekaaniset ominaisuudet

Paperirata
Arkinsyöttölaite, syöttö päältä
Arkinsyöttölaitteen kapasiteetti
Noin 120 arkkia, paperin paino 90 g/m²
Mitat
Varastointi
Leveys: 616 mm
Syvyys: 322 mm
Korkeus: 214 mm
Tulostaminen
Leveys: 616 mm
Syvyys: 797 mm
Korkeus: 415 mm
Paino
Noin 12,2 kg ilman lisävarusteita

Sähköominaisuudet

100–120 V -malli
220–240 V -malli
Tulojännite
90–132 V
198–264 V
Nimellistaajuusalue
50–60 Hz
Tulotaajuus
49,5–60,5 Hz
Nimellisvirta
0,5 A
0,3 A
Virrankulutus
Tulostaminen
Noin 20 W (ISO/IEC10561 Letter Pattern -standardi)
Noin 21 W (ISO/IEC10561 Letter Pattern -standardi)
Valmiustila
Noin 8,5 W
Noin 8,5 W
Lepotila
Noin 4,0 W
Noin 4,0 W
Virta pois kytkettynä
Noin 0,2 W
Noin 0,4 W
Huomautus:
Katso jännitetiedot tulostimen takaosassa olevasta tyyppikilvestä.

Ympäristö

Lämpötila
Käytön aikana:
10–35 ˚C (50–95 ˚F)
Varastointi:
-20–40 ˚C (-4–104 ˚F)
1 kuukausi: 40 ˚C (104 ˚F)
Ilmankosteus
Käytön aikana:*
Suhteellinen kosteus 20–80 %
Varastointi:* suhteellinen kosteus 5–85 %
* Ei tiivistymistä

Standardit ja hyväksynnät

USA:ssa myytävät mallit:
Turvallisuus
UL60950-1
CAN/CSA-C22.2 No.60950-1
EMC
FCC Part 15 Subpart B Class B
CAN/CSA-CEI/IEC CISPR 22 Luokka B
Eurooppalainen malli:
Pienjännitedirektiivi 2006/95/EU
EN60950-1
EMC-direktiivi 2004/108/EC
EN55022 Luokka B
EN61000-3-2
EN61000-3-3
EN55024
Australian malli:
EMC
AS/NZS CISPR22 Luokka B

Liitäntä

USB 2.0 Hi-Speed (Device Class -määritykset tietokoneille)
USB 2.0 Hi-Speed (PictBridge- tai USB DIRECT-PRINT -yhteensopiville laitteille)