Tulostuslaatuun liittyvät ongelmat

Jos laitetta käytettäessä esiintyy tulostuslaatuun liittyviä ongelmia, vertaa tulosteita alla oleviin kuviin. Napsauta kuvatekstiä sen kuvan alla, joka muistuttaa eniten tulosteitasi.

Vaakasuuntaisia raitoja

Varmista, että paperi on asetettu arkinsyöttölaitteeseen niin, että sen tulostuspuoli osoittaa ylöspäin.
Puhdista tukkeutuneet mustesuuttimet suorittamalla Head Cleaning (Tulostuspään puhdistus) -apuohjelma.
Katso Tulostuspään puhdistaminen
Käytä värikasetit kuuden kuukauden kuluessa niiden pakkausten avaamisesta.
Käytä alkuperäisiä Epson-värikasetteja.
Tarkista  -mustevalo. Jos mustevalo vilkkuu, vaihda värikasetti.
Katso Käytetyn värikasetin vaihtaminen
Varmista, että tulostinohjaimeen määritelty paperityyppi vastaa tulostimeen ladattua paperityyppiä.
Katso Oikean paperityypin valitseminen

Pystysuuntaisia kohdistusvirheitä tai raitoja

Varmista, että paperi on asetettu arkinsyöttölaitteeseen niin, että sen tulostuspuoli osoittaa ylöspäin.
Puhdista tukkeutuneet mustesuuttimet suorittamalla Head Cleaning (Tulostuspään puhdistus) -apuohjelma.
Katso Tulostuspään puhdistaminen
Suorita Print Head Alignment (Tulostuspään kohdistus) -apuohjelma.
Katso Tulostuspään kohdistaminen
Poista Quality Options (Laatuasetukset) -ikkunan High Speed (Nopea tulostus) -valintaruudun valinta. Tarvittaessa avaa ikkuna valitsemalla tulostinajurin Main (Yleiset) -välilehden Print Quality (Tulostuslaatu) -asetuksista Quality Options (Laatuasetukset).
Varmista, että tulostinohjaimeen määritelty paperityyppi vastaa tulostimeen ladattua paperityyppiä.
Katso Oikean paperityypin valitseminen

Värit ovat väärin tai värejä puuttuu

Windows: tarkista tulostinohjaimen Main (Yleiset) -ikkunan Color (Väri) -asetus.
Mac OS X: vaihda tulostinohjaimen Print (Tulosta) -valintaikkunan Print Settings (Tulostusasetukset) -kohdan Color (Väri) -asetukseksi Color (Väri).
Katso lisätietoja tulostinohjaimen käytönaikaisista ohjeista.
Käynnistä Head Cleaning (Tulostuspään puhdistus) -apuohjelma.
Katso Tulostuspään puhdistaminen
Tarkista  -mustevalo. Jos mustevalo vilkkuu, vaihda värikasetti.
Katso Käytetyn värikasetin vaihtaminen
Jos olet juuri vaihtanut värikasetin, varmista, että sen pakkauksen päivämäärä ei ole vanhentunut. Jos tulostin on ollut pitkään käyttämättömänä, vaihda siihen uudet värikasetit.
Katso Värikasetin vaihtaminen ennen kuin se on käytetty

Epäselvä tai tuhruinen tulostusjälki

Käytä ainoastaan Epsonin suosittelemaa paperia.
Katso Paperi
Käytä alkuperäisiä Epson-värikasetteja.
Varmista, että tulostin on sijoitettu tasaiselle ja vakaalle alustalle, joka on kaikissa suunnissa tulostinta suurempi. Tulostin ei toimi oikein, jos se on vinossa.
Varmista, että paperi on ehjä, puhdas ja riittävän uusi.
Varmista, että paperi on kuiva ja että paperin tulostuspuoli osoittaa ylöspäin.
Jos paperi on käpristynyt, yritä oikaista se.
Varmista, että tulostinohjaimeen määritelty paperityyppi vastaa tulostimeen ladattua paperityyppiä.
Katso Oikean paperityypin valitseminen
Poista arkit luovutustasolta sitä mukaa, kun ne tulostuvat.
Jos tulostat kiiltävälle materiaalille, aseta pinon alle tukiarkki (tai tavallinen paperiarkki) tai lataa paperia tulostimeen yksi arkki kerrallaan.
Älä kosketa kiiltäväpintaisten paperien tulostuspuolta. Noudata paperin mukana toimitettuja käsittelyohjeita.
Käynnistä Head Cleaning (Tulostuspään puhdistus) -apuohjelma.
Katso Tulostuspään puhdistaminen