Introduktion av Epson Connect

Med Epson Connect kan du skapa en länk mellan en nätverksenhet (t.ex. en smartphone, tablet PC eller bärbar dator) och en nätverksansluten skrivare. Du kan enkelt skriva ut var som helst, använda nätverksskanning, lagringstjänster på webbplatser och så vidare.
De tillgängliga Epson Connect-tjänsterna och funktionerna varierar beroende på modellen.
Du kan kontrollera information, t.ex. vilka skrivare som är kompatibla med olika tjänster, tillgängliga funktioner, uppdateringsstatus för fast programvara och så vidare via webbplatsen Epson Connect.
Mer information finns på webbplatsen Epson Connect:
https://www.epsonconnect.com/

Email Print

Du kan enkelt skriva ut foton och dokument genom att skicka dem med e-post till skrivarens e-postadress via en enhet med e-postfunktion. För att använda tjänsten måste du ha ett nätverk (Wi-Fi eller Ethernet) som är anslutet till Internet.

iPrint

iPrint är ett tilläggsprogram till operativsystemen iOS och Android för mobila enheter. Du kan skriva ut foton, webbsidor och dokument på en nätverksansluten skrivare från Wi-Fi-enheter som använder operativsystemen iOS eller Android. Om du har en flerfunktionsskrivare kan du spara data på din enhet med skrivarens skanner.
För att använda tjänsten måste du hämta och installera gratisprogrammet iPrint på din mobila enhet. Du kan hämta programmet iPrint från App Store eller Android Market. Mer information om iPrint finns på webbplatsen Epson Connect.

Ställa in Epson Connect och andra tjänster för nätverksutskrift

Om skrivaren har stöd för Epson Connect eller tjänster för nätverksutskrift från andra företag (t.ex. AirPrint eller Google Cloud Print) och din skrivare, dator, mobila enhet eller annan enhet är ansluten till ett nätverk som är anslutet till Internet kan du ställa in tjänsterna när skrivarens inledande inställningar har gjorts.
Anmärkning:
Använd iOS 5.x eller senare när du skriver ut från en AirPrint-kompatibel skrivare med AirPrint. Skrivaren kanske inte skriver ut på rätt sätt med iOS 4.x. Om du använder iOS 4.x ska du uppgradera operativsystemet till iOS 5.x eller senare.

Från en dator med Download Navigator

Du kan hämta den senaste programvaran (t.ex. verktyget Epson Connect Printer Setup eller skrivarens fasta programvara) från Epsons webbplats med Download Navigator. Download Navigator installeras tillsammans med skrivarprogrammet på datorn.
Starta Download Navigator på följande sätt:
I Windows: Klicka på Start-knappen eller start, All Programs (Alla program) eller Programs (Program), Epson Software och sedan på Download Navigator.
I Macintosh: Dubbelklicka på Macintosh HD, Applications (Program), Epson Software och sedan på ikonen Download Navigator.
Anmärkning:
Om Download Navigator inte är installerat ska du sätta in programskivan i datorn, välja Epson Driver and Utilities (Epson drivrutin och verktyg) (Windows) eller Download Navigator (Macintosh) i listan över programalternativ och sedan installera Download Navigator.
Du kan även hämta programmet från Epsons webbplats.

Från skrivarens webbsida via en mobil enhet

Du kan också ange inställningar i Epson Connect och tjänster för nätverksutskrifter från andra företag med en mobil enhet (t.ex. en smartphone eller tablet PC) genom att öppna skrivarens webbsida i en webbläsare.
De funktioner och alternativ som du kan ställa in på webbsidan varierar beroende på modellen. Mer information om att visa skrivarens inbäddade webbsida finns i Skrivarens inbäddade webbsida .
Anmärkning:
Om du vill göra inställningar i Epson Connect eller andra tjänster för nätverksutskrifter ska du uppdatera skrivarens fasta programvara till den senaste versionen innan du gör ändringar.